Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Keszthelyen átalakul a parkolási rendszer

A belváros megújításával egyidejűleg átalakítják Keszthelyen a parkolási rendszert, nagy befogadóképességű tömbparkolókat alakítanak ki a városközpont tehermentesítése.

A belváros megújításával egyidejűleg átalakítják Keszthelyen a parkolási rendszert, nagy befogadóképességű tömbparkolókat alakítanak ki a városközpont tehermentesítése, valamint a turisták és a helyben élők jobb kiszolgálása érdekében - közölte a város polgármesteri hivatala az MTI-vel.

Az idegenforgalmi szezonra megvalósuló rendelet szerint a város négy pontján alakítják ki a nagy befogadóképességű parkolókat, amelyek különböző díjövezetekbe tartoznak. A P1 jelű a piac területén található, és elsősorban a centrumban megszűnő parkolóhelyeket pótolja. Itt a várakozás első órája díjmentes lesz, azt követően pedig szezonon kívül 300, szezonban 320 forintos óradíjat kell fizetni a személygépkocsikra. Itt sorompós, rendszámfelismerő automatával ellátott rendszert épít ki a város. Az automaták nemcsak forintot, de eurót is elfogadnak, és lehetőség lesz bankkártyás fizetésre is.

A belvárosi várakozási lehetőségeket bővíti, hogy az egykori szabadtéri színpad helyén 44 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót létesítenek.

A P2 (kastély) és a P3 (Vásártér) jelű tömbparkolók kedvező díjért kínálnak majd akár egész napos várakozást. Szezonban óránként 80 forint, szezonon kívül 50 forint lesz a díj, de az aktuális óradíj ötszöröséért egész nap elhelyezhető ott az autó.

A vasútállomásnál található P4 jelű parkoló ingyenesen vehető igénybe.
A tömbparkolók mindegyikében információs pont és várostérkép található, amelyek segítségével a turisták tájékozódhatnak a keszthelyi látnivalókról, intézményekről és egyéb hasznos tudnivalókról. A parkolási rendszert irányjelző táblák egészítik ki, amelyek az egész város területén segítik a tájékozódást és a parkolók megközelítését.

A kialakítandó rendszer legjelentősebb újdonsága, hogy a tömbparkolókat és a város minden turisztikailag fontos látnivalóját városnéző kisvonat köti össze. A tömbparkolóban váltott jegy felmutatásával a kisvonatot az autó minden utasa kedvezményes áron veheti igénybe, és az érvényességi időn belül korlátlan le- és felszállásra jogosítja birtokosát bármely megállóhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakondi György: az áram kikapcsolása csődbe vinné a Malt

Az áram kikapcsolása megállítaná a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ajkai… Tovább olvasom