Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Határozatképtelenség miatt nem ülésezett a nyugat-dunántúli fejlesztési tanács

Nem tudta megtartani szerdán, Zalaegerszegre összehívott ülését a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, mert a 21 tagból csak négyen jelentek meg - közölte sajtótájékoztatón a tanács társelnöke.

Ipkovich György (MSZP) elmondta: több száz millió forintot érintő döntésekről nem tudtak tárgyalni, mert a 9 korábbi kormányzati delegált tagsága már megszűnt - és újakról még nem kapott értesítést -, a többi, túlnyomórészt önkormányzati és kistérségi tag közül pedig vele együtt csak négyen voltak jelen az ülésen. A társelnök kifejtette: azért érthetetlen a kialakult helyzet, mert eddig sem politikai alkukkal születtek a fejlesztési döntések, a megmaradt 11 tagból pedig amúgy is csak ketten baloldali vezetők.

Hozzátette, hogy 11 taggal egyébként határozatképes lett volna a testület, amelynek várhatóan a jövő héten rendkívüli ülést kell tartania. A társelnök reményei szerint akkor már az új kormányzati delegáltak is részt vehetnek a tanácskozáson.

Kifejtette: a döntések nem tűrnek halasztást, a folyamatban lévő ügyekben július 12-ig meg kell születniük, mert akkor már a bíráló bizottságok elé kerülnek a javaslatok.

Példaként említette, hogy a szerdai ülésen jóvá kellett volna hagyni három megye 40 településének támogatási szerződéséhez szükséges módosításokat. Csak ez összességében több száz millió forintot jelent, s bár helyrehozhatatlan dolgok nem történtek, a döntésig azonban nem juthatnak pénzükhöz az adott települések.

Szerdán kellett volna állást foglalniuk belterületi utakkal, ipari parkokkal, kórházak rehabilitációjával, hulladékkezelési és közösségi közlekedést érintő pályázatokkal kapcsolatban. Nem kerülhetett terítékre a Balaton térségére vonatkozó turizmusfejlesztési program sem - sorolta az elmaradt témákat a nyugat-dunántúli fejlesztési tanács társelnöke.

A tervezett ülésen részt vett Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, aki a meghiúsult tanácskozás után közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy a fejlesztési tanács azért nem volt határozatképes, mert a kormányzati delegáltak megbízási folyamata az ülés meghirdetett időpontjáig nem zárult le.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ülését a jövő héten megtartják, a projektek nem sérülnek, anyagi kár senkit nem ér. "A tanácsülés összehívása akkor lehet eredményes, ha a társelnök egyeztet a partnerekkel" - tette hozzá közleményében a zalai közgyűlés elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 évre ítélték az élettársát felgyújtó férfit

Az 57 éves férfi azt akarta elhitetni a rendőrökkel, hogy élettársa öngyilkos lett, és felgyújtotta… Tovább olvasom