Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Festékkel öntötték le: ismét megrongálták Weöres Sándor szobrát

Ismeretlenek újra megrongálták, kék festékkel összemázolták Weöres Sándor költő szombathelyi szobrát.

December 10. - Feltehetően ugyanazok rongálták meg a szobrot, mint egy  héttel ezelőtt, csakhogy ezúttal rendőrségi feljelentés is lett az  ügyből - nyilatkozta a Vas Népének Kiss Dávid, a Szombathelyi  Temetkezési és Parkfenntartási Kft. vezetője.  

Elmondta, hogy a szobrot szerdán reggel ismét megtisztítják az  önkormányzati cég munkatársai, valószínűleg ugyanolyan összetételű  festékkel volt dolguk, mint amelyet egyszer már sikeresen  eltávolítottak a szoborról.  

Az idén ünneplik Weöres Sándor születésének századik  évfordulóját, ez már a harmadik alkalom volt, hogy a szombathelyi  születésű költő köztéren álló szobrát megrongálták. Szeptemberben Csöngén a Weöres Sándor- és Károlyi Amy-emlékház előtt álló, szintén  bronzból készült mellszorot döntötték le, törték össze és lopták el  tolvajok.

A tetteseket akkor rövid időn belül sikerült elfognia a  rendőrségnek - idézte fel a lap.

December 4. - Letisztították Weöres Sándor költő összefirkált szombathelyi szobrát - közölte szerdán a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

Kiss Dávid közleményében tudatta: miután hétfő délután értesültek róla, hogy ismeretlenek összefirkálták a szobrot, munkatársaik kedd reggel nekiláttak, hogy letisztítsák a műalkotást. Mivel alkoholos filccel firkálták össze a szobrot, speciális tisztítófolyadékot kellett használniuk.

A szoborban anyagi kár nem keletkezett, ezért rendőrségi feljelentést sem tettek - tette hozzá.

December 2. - Ismeretlenek kék festékkel mázolták össze a költő a Megyei Művelődési Központ és a Savaria Egyetemi Központ közötti sétányon lévő, bronzból készült szobrát, Veres Gábor szobrászművész alkotását.

Az MTI érdeklődésére Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, eddig nem érkezett hozzájuk feljelentés, de tudnak az esetről.

Az idén, Weöres Sándor születésének századik évfordulóján ez már a második alkalom, amikor egy köztéren álló Weöres-szobrot megrongálnak. Szeptemberben a Vas megyei Csöngén a Weöres Sándor emlékház előtt álló, szintén bronzból készül mellszobrot döntötték le, törték össze és lopták el tolvajok, akkor rövid időn belül elfogtak őket a rendőrök.

A csöngei Weöres-szobrot újraöntik. A költségekhez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egymillió forinttal járul hozzá, Segesdi György szobrászművész pedig honorárium nélkül vállalta a szobor ismételt elkészítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feketemunkások a karácsonyfák között

Megleptek egy fenyőfatermelőt a NAV pénzügyőrei és végrehajtói a Nyugat-dunántúli régióban. Tovább olvasom