Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Felújítják Siófok kikötőjét

A Balatoni Hajózási Zrt. önerőből vágott bele a siófoki közforgalmú kikötője, mintegy 250 millió forintba kerülő felújításába, amelynek első üteme Pünkösdre elkészül - tájékoztatta Horváth Gyula a társaság vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön.

A balatoni önkormányzatok tulajdonában lévő cég másfél évtizede kezdte meg a 22 közforgalmú kikötője rekonstrukcióját, amiből már csak a legnagyobb, a siófoki hajóállomás maradt ki. A társaság öt éve próbál pályázati támogatást szerezni a célra Siófok önkormányzatával közös projekttel, de nem járt sikerrel.

Mivel a siófoki közforgalmú kikötő és környéke még ma is az évtizedekkel ezelőtti hangulatot idézi, és már nem felel meg a korszerű igényeknek, a cég vezetése úgy öntött, nem tűr halasztást a rekonstrukció, és önerőből megkezdi a munkát.

A beruházás három ütemben valósul meg, szervesen illeszkedve a város kikötőhöz kapcsolódó közterület-fejlesztéseihez. Az első ütemben megújuló személyhajó kikötő, a másodikban kialakított biztonságos partfal, és a harmadik ütemben elkészülő móló az előzetes kalkulációk szerint összesen 250 millió forintba kerül.

Még idén megtörténik a hajóállomás térburkolatának, a közműveknek, valamint az utcabútoroknak a cseréje. A kikötői sétányt új, modern világítással, utas-tájékoztatást szolgáló hangszórókkal, majd a későbbiekben térfigyelő kamerarendszerrel is ellátják. Ősszel kezdődik a fejlesztés második üteme, amelyben partfalat alakítanak ki a hajóbeállók és a rózsakert között.

A fejlesztés harmadik ütemében a jelenlegi keleti oldali móló újul meg rondellákkal, pihenőhelyekkel, térbútorokkal, egyben elkészül a régen várt éjszakai mólóvilágítás is.

A teljes felújítás két évig fog tartani. Az első ütem Pünkösdre elkészül, így az idei szezonban már egy megszépült kikötő fogadja a vendégeket Siófokon - mondta a vezérigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a dohányzás a zamárdi strandon

Megtiltották a dohányzást Zamárdiban a Balaton-parti sávban, gyakorlatilag a strandon - írta… Tovább olvasom