Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Esztergom polgármestere gyalog indult a Parlamenthez, kétszáz helyi lakos kíséretében

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere a városháza előtti térről pénteken gyalog indult a Parlamenthez csaknem kétszáz helyi lakos kíséretében, hogy nyílt levélben Orbán Viktor miniszterelnököt, a város díszpolgárát a képviselő-testület feloszlatására kérje a helyi Fidesz-frakció együttműködésének hiánya miatt.

"Esztergom a keresztény értékeket szem előtt tartva várja a probléma megoldását. Kéri, hogy a miniszterelnök úr látogasson el hozzánk, és személyesen tájékozódjon az eseményekről. (...) A tarthatatlan helyzet orvoslására előre hozott önkormányzati választás kiírását sürgetjük. (...) Kérésünket több ezer aláírás erősíti meg" - áll a polgármester nyílt levelében. Hatvannál több településről jelentkeztek civil szervezetek a megmozdulást támogató nyilatkozatokkal, eszközök felajánlásával - tájékoztatta a menet szervezője az MTI-t. Váczy H. István elmondta, hogy a menet pártoktól független civil kezdeményezés.

A menethez útközben bárki csatlakozhat; aki csak rövidebb utat tud vállalni, megteheti. A hét részre osztott útvonal pihenőhelyein önkéntes segítők várják a résztvevőket - tette hozzá. Az élénk médiaérdeklődést kiváltó rendezvényt a rendőrség biztosítja. A menet szombaton kilenc órakor ér a Bazilika elé, ott 300 galambot reptetnek fel, majd Tétényi Éva a nyílt levelet a Parlamentnél a Miniszterelnökség protokollfőnökének adja át.

Az esztergomi képviselő-testület Fidesz-frakciója közleményben reagált a kezdeményezésre. Szerintük a polgármester azért választotta akciójához ezt a napot, mert három éve ekkor gyújtották fel Meggyes Tamás volt fideszes polgármester házát. "Tétényi Éva ezzel Esztergomot égeti fel, mert az önkormányzati csődtörvény szerint ha a testületet feloszlatását kezdeményezik, az azonnali vagyonfelosztást eredményez" - írta közleményében a helyi Fidesz-frakció.

Az elmúlt hetekben civil szervezetek kezdtek aláírásgyűjtést az előre hozott választásokért. Az MTI információi szerint 7500-nál többen támogatták az új választásokat.

Olvasóink írták

 • 3. embertelen 2011. április 09. 13:57
  „Rázó! Akarod, hogy bemutassam neked Meggyes Tamást és bandáját?”
 • 2. rázó 2011. április 09. 11:21
  „Te Dünnyögő!
  Hogy jön ide Sopron?????
  Egyébként ismered ezt a hölgyet személyesen, vagy csak a szeretgom.hu-ról, vagy a hirszerző.hu-ból tájékozódsz?
  Akarod, hogy bemutassam Ms Tétényit?”
 • 1. dünnyögő 2011. április 08. 20:44
  „Tévedés.
  A FIDESZ frakció együttműködik.
  Csak nem Sopronnal, hanem a párttal. A főnökük ezt helyénvalónak is tartja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tibi bácsi elintézte - Retro buli az egyetemi klubban - fotók!

Virágkorát éri a retro, kikophatatlan a könnyűzenei köztudatból a 80-as évek cici- és POPsirázós… Tovább olvasom