Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Elkészült az új városháza Celldömölkön

Ötszázmillió forintos beruházással elkészült az új városháza Celldömölkön, hétfőn már az új épületben fogadták az ügyfeleket - közölte Fehér László, a város szocialista polgármestere.

Az új, 1400 négyzetméter alapterületű polgármesteri hivatalt augusztus 20-án avatják fel ünnepélyes keretek között, az épület körüli parkosítás azonban csak szeptember elejére fejeződik be - fűzte hozzá.
Celldömölkön a városháza eddig a bencés szerzetesrend egykori rendházának épületében működött, amelyet 1950-ben kártalanítás nélkül vettek el az egyháztól, és amelyet a rend visszaigényelt.

A város önkormányzata 2006-ban 640 millió forint állami támogatást kapott egy új városháza felépítésére, a munkálatok azonban hosszú ideig nem kezdődtek meg, mert a képviselő-testület nem fogadta el a terveket, és új tervpályázatot írtak ki.

Az önkormányzat közben a szerzetesrendnek bérleti díjat fizetett; a volt rendház tényleges visszaadására csak ezután kerül sor.

Fehér László elmondása szerint az államtól kapott kártalanítási összeg az önkormányzat számláján négy év alatt 180 millió forintot kamatozott, ebből bőségesen futotta a bérleti díjra, pályázati önrészekre, működésre és a nehéz anyagi helyzetben lévő helyi kórház megsegítésére is.

A városháza a tervezettnél olcsóbban készült el, de a polgármester szavai szerint takarékosságból a parkosítás és a hivatal előtti dísztér költségeit is lefaragták 100 millióról 60 millió forintra, és a polgármesteri hivatal bútorzatának csak egyharmadát cserélték le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi gyorsvonaton jegy és kísérő nélkül utazott egy román fiú

Jegy és kísérő nélkül utazott a Budapest és az olaszországi Velence között közlekedő nemzetközi… Tovább olvasom