Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Állami kézbe megy az önkormányzati vagyon és feladatrendszer

Megkezdődött az önkormányzati vagyon és feladatok átadásának előkészítése Vas megyében.
Vas megyében is megkezdődött a megyei önkormányzat kezében lévő vagyon és feladatrendszer állami kézbe adásának előkészítése - közölte a Vas Megyei Kormányhivatal pénteken.

Az egyeztetések elkezdése és folytatása mindenekelőtt az ellátottak és a feladatellátás biztonsága, illetve a feladatellátás folyamatossága érdekében szükséges - írta közleményében Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Az intézményfenntartási feladatok átvételét indokolja, hogy vannak olyan megyei önkormányzatok, ahol az intézmények finanszírozásánál kialakult akut helyzetet csak állami támogatással tudják megoldani - fűzte hozzá.

Szükségessé vált az intézményfenntartási rendszer konszolidációja. Ez azt jelenti, hogy a kialakult helyzet megoldása érdekében a megyei önkormányzatok intézményfenntartási feladatait 2012. január 1-jétől az állam veszi át az intézményfenntartással kapcsolatos adósságállománnyal együtt.

Az intézményfenntartói feladatok kormányhivatal általi átvétele egyelőre átmeneti lesz, mivel még nincs végleges döntés az intézmények jövőbeli működéséről. Amíg azonban nincs kijelölve a végleges intézményfenntartó, addig a feladat ellátása a kormányhivatalokon keresztül folyamatosan biztosított lesz - szögezte le Harangozó Bertalan.

Az átadás-átvétel a helyi sajátosságok figyelembevételével valósul meg. Fontos, hogy az átszervezés nem veszélyeztetheti sem az érintett intézmények dolgozóinak munkáját, sem az ellátás biztonságát, folyamatosságát. Mind az alkalmazottak, mind az ellátottak biztonságban vannak - írta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogvita az osztrák-magyar iparvágányról

Az iparvágány tíz évre kiadott használatbavételi-engedélye három éve lejárt, így napjainkig engedély… Tovább olvasom