Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

8+1 bemutató Szombathelyen

Nyolc bemutatót és egy jubileumi díszbemutatót tervez a 2012-13-as színházi évadban a szombathelyi Weöres Sándor.
Nyolc bemutatót és egy jubileumi díszbemutatót tervez a 2012-13-as színházi évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház - közölte Jordán Tamás, a teátrum igazgatója hétfőn az évadnyitó társulati ülésen.

Az évad kiemelt eseménysorozata Weöres Sándor születésének centenáriuma lesz, az évforduló napján, 2013. június 22-én tartják a költő örökérvényű művének, a Szent György és a sárkánynak a díszbemutatóját Valló Péter rendezésében.

Szintén a színház névadója előtt tiszteleg a szombathelyi születésű Fekete Ernő Mennyekbe vágtató prolibusz című Weöres-estje, de szerveznek több ezer diák részvételével közös versmondást Szombathely főterén, országos szavalóversenyt és Weöres Sándor életútját bemutató kiállítást, valamint kiírtak egy meghívásos drámapályázatot is - sorolta az igazgató.
A nagyszínpadon Molnár Ferenc Játék a kastélyban, Wasserman-Leigh-Darion La Mancha lovagja, Anthony Shaffer Mesterdetektív és Peter Shaffer Black Comedy című darabját mutatják be; a kamaraszínházban Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok, Georges Feydeau Kézről kézre, Dosztojevszkij A félkegyelmű, valamint Egressy Zoltán Portugál című művét viszik színre.

Továbbra is műsoron marad a Kabaré, a Chicago, a POSZT-on több díjat is nyert Szentivánéji álom, és a Nők iskolája, a Tizenkét dühös ember, a Hetvenhét című mesejáték, a Rák Jóska, dán királyfi és a Top Dogs, valamint a Jó pálinka itassa magát című produkció, emellett folytatják a Thea-tér bevált programjait, író-olvasó találkozókat, színházi kulissza titkokat feltáró beszélgetéseket, időszaki kiállításokat és közös versmondási akcióikat is tartanak.

A szombathelyi társulatból Zayzon Zsolt és Marcz Fruzsina távozott, helyükre az ismét hazatérő Czukor Balázs és a karneválszínházi előadásban már bemutatkozott Kovács Gergelyt szerződtették.

Jordán Tamás, aki már második ötéves ciklusát kezdheti a Weöres Sándor Színház élén, az alapítás, otthonra találás, a kezdetek évei után azt tűzte ki a következő öt év feladatául, hogy a színház valóban nélkülözhetetlen részévé, a szellemi élet motorjává, igazi fórummá, az emberek találkozóhelyévé, a szó legnemesebb értelmében agórává váljon.

Mint fogalmazott, eddigi életének valamennyi állomása, beleértve a Merlinben és a Nemzeti Színház főigazgatójaként töltött időt is azért volt, hogy egy olyan városban, amelynek eddig nem volt színháza, létrejöhessen a Weöres Sándor Színház, amellyel élete álmát igyekszik megvalósítani Szombathelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítségre van szüksége a nagybeteg keszthelyi kislánynak

A keszthelyi kislány öt éve súlyos oxigénhiánnyal született, melynek következtében halmozottan sérült. Tovább olvasom