Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Vona Gábor: az unióhoz való csatlakozásunk csőd

Vona Gábor szerint az Európai Unióhoz való csatlakozásunk, úgy ahogy van, csőd.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője szombaton Ajkán annak a véleményének is hangot adott, hogy "a nyugat számára csak olcsó munkaerő, szeméttelep és piac vagyunk".

Mint mondta, ez az út Magyarország számára nem működőképes. A nyugati világba való tagozódásunk kudarcot vallott, az elmúlt húsz évben semmit nem kaptunk a nyugattól - jelentette ki a jobbikos politikus a Veszprém megyei település arab-magyar barátság napi rendezvényén. Vona Gábor úgy fogalmazott: józan paraszti ésszel felfogható, hogy Magyarország kelet felé nyisson, és teremtsen hasznos gazdasági kapcsolatokat az arab országokkal.

A Jobbik elnöke azt mondta, hogy sokkal szívesebben engedne be például arab bankokat, mint nyugatiakat, izraelieket vagy amerikaiakat.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Álmodozó 2010. szeptember 19. 20:05
  „Ne keseredjen el senki, mert lehet, hogy négy év múlva Vona úr váltja Orbán urat a trónon, akkor majd bebizonyíthatja, hogy felnőtt a feladatra.”
 • 20. Nahááát 2010. szeptember 13. 17:24
  „Inkább a jobbik létezése a csőd...”
 • 19. szocdem 2010. szeptember 13. 15:02
  „18.

  A zsoldos nem árul el semmit! mert nincs hite sem! Csak pénzért küzd, a hazafi meg BECSÜLETBŐL! Ingyen!

  Ennyit a nagy európai szélsőjobbosokról, akiket a z arabok pénzelnek, hogy fenntarthassák az egész világon az antiszemitizmust..”
 • 18. pancser 2010. szeptember 13. 10:59
  „Az araboknak az olajon kívül nincsen semijük, tőlük aligha lehet bármilyen termelő beruházást várni. Bizonyos köreik pénzelik a zsidók iránnt gyűlölettel viselkedő szervezeteket. Cserébe azt várják amit Vona Gábor mondogat. Ez szégyenletes. Ez színtiszta hazaárulás, zsoldosnak szegődni!”
 • 17. annobon 2010. szeptember 13. 09:54
  „"az unióhoz való csatlakozásunk csőd"
  Most erre mit mondjak, a nép szavazta meg a csatlakozást:

  A Magyarország EU-csatlakozásáról
  szóló népszavazás eredménye
  (2003. április 12.)
  A szavazásra jogosultak száma 8 042 272 fő 100%
  A megjelentek száma 3 669 252 fő 45,62%
  Ebből érvénytelen szavazat
  17 998 a megjelentek
  0,49%-a
  Ebből érvényes szavazat
  Válaszok száma százalék
  Igen 3 056 027 83,76% ITT VAN A LÉNYEG!!!
  Nem 592 690 16,24%
  Összesen 3 648 717 100%”
 • 16. Goldmund 2010. szeptember 13. 09:51
  „Nagyjából egyetértek Vonával, de annyit hadd tegyek hozzá: az, hogy "a nyugat számára csak olcsó munkaerő, szeméttelep és piac vagyunk", ez hazai (MSzP és Fidesz) politikusaink bűne.
  2004 óta rengeteg uniós pénz áramlott az országba. Ebből épültek 40 cm magas kilátók, meg egyéb nevetséges dolgok, a pénz nagy részét pedig helyi vagy országos potentátok zsebre rakták. Ez nem az Unió bűne!
  Az 1990-es években rengeteg termelő vállalatot privatizáltak, amelyeket a külföldi tulajdonos azóta sikeresen csődbe vitt: ide sorolható szinte az egész könnyűipar, élelmiszeripar, vaskohászat és sok régi gépgyár. Ez még messze unios csatlakozásunk előtt volt, tehát ez is a hazai politikusok bűne.
  Az uniós csatlakozásnál olyan élelmiszeripari követelményeket támasztottak, amelyek a hazai kistermelőket ellehetetlenítették. Politikusaink az Unióra mutogattak, hogy Brüsszel miatt kell mindez. Közben kiderült, hogy pl. Ausztriában ezek jelentős része nem szükséges. Ismét a hazai politikusok nemzetveszejtő ténykedése okozta a bajt és tette tönkre a magyar élelemiszer-gazdaságot.
  Az uniós követelményekre hivatkozni roppant hálás dolog, mert az átlagember úgysem fog több tízezer oldalnyi jogszabályt átböngészni. Szakújságírók, tényfeltáró újságírók Magyarországon jóformán nincsenek, tehát a médiában azt etetik meg az újságíróval, riporterrel, amit akarnak, ő pedig legfeljebb pártszimpátiája alapján bólogat vagy kritizálja a nyilatkozót.

  Szóval először el kéne zavarni idegenszívű politikusainkat. Ez nem könnyű, mert sokan nemzetiszínű álarc mögé bújnak és a lakosság nagy részét meg tudják téveszteni. Utána talán kiderülne, hogy az Unióból sokkal több jót ki lehet hozni Magyarország számára.”
 • 15. pancser 2010. szeptember 12. 20:04
  „"SC" Ja, igen nehogy mán hazaárulók, potenciális magyarpusztítók! 44-45 fordulója nem fog megismétlődni, ezt bízton hiheted. Ami nem hoz semmit mint az Unió mit kerestek ott? Az olajdollárok ugye kötelezettséget jelentenek. Szeretném látni a nagyasszonyt(aki mellesleg olyannyira zsidó származású, hogy zsidóbb már nem lehetne, engem nem ez zavar) csadorban, vagy burkában sötétképű vonagábor oldalán.”
 • 14. szocdem 2010. szeptember 12. 19:16
  „Heheheheh

  Csak kibújik az a szeg a zsákból........

  Az osztrákok hasonló pártját is az arabusok pénzelik, Vona is valószínüleg ezért szereti ezt a keleti orientációt hangsúlyozni, mert közvetve, vagy közvetetten Ők is inne kapjáka zsoldot. (Így lett a magára adó jobbikosnak "hivatali kötelessége" a zsidózás, meg cigányzás)

  Hogy az EU-tól nem kaptunk semmit?? Hát elég sokat! Persze ez nem nyomja a zsebünket!
  Miért?
  Mert nem akarta a hatalom átvenni a szociális államok rendszerét, csak az aranyásós ámérikás neokapitalizmust nyomja még mindíg...

  De ez nem a hatalom, és nem az EU hibája, hanem a miénk, akik hagyjuk hogy így legyen! Attól ha itt esetleg arab bankok nyitank legfeljebb rosszabb lesz, jobb semmi képpen nem! Még távolabbra kerülünk attól a társadalmi és gazdasági rendszertől amire 1990-ben a többség szavazott!!!!!!! (Nem erre az biztos)”
 • 13. k29680 2010. szeptember 12. 18:21
  „Lehet nem kedvelni a Jobbikot,de mocskolódni azért túlzás......Nem hinném ez bármit is megold.A kisebbségi kommentelők jobban tennék, ha megtanulnának írni..”
 • 12. gjozsi88 2010. szeptember 12. 11:43
  „háté 2010.09.11. 19:35
  Ezeknek a narancsos fejűeknek biztos jól megy az eu-segítségével!

  Egyétek csak az eu-mocskát!-jó étvágyat hozzá.
  Mivel a két" megöregedett" parlamenti párt, a megkérdezésünk nélkül írta alá a papírt, népszavazást kellene tartani: ilyen körülmények között akarjuk-é a eu-t?--vagy legyünk függetlenek tőlük"

  Volt népszavazás!!!!”
 • 11. gjozsi88 2010. szeptember 12. 10:10
  „Arra a kérdésre mikor kapunk választ, számokkal alátámasztva, hogy a világon szinte mindenki által elfogadott nemzetközi vámegyezmények és egyébb gazdasági szerződések mentén, ennek az ötletnek milyen gazdasági hatásai vannak, lennének, ugyanis az egyébbként is gyenge költséghatékonyságunk miatt elöállitott termékeink ,nem uniós tagországként, más országokban jelentős vámtétel növekedést kénytelenek elviselni, és ezzel a megemelkedett árral nem biztos, hogy versenyképesek leszünk!Hogy a megnövekedő szállitási költségekről ne is beszéljünk!”
 • 10. watix 2010. szeptember 12. 07:56
  „IME A TELJES CIK
  ( a kimarat részekkel.)

  Vona: Hasznos gazdasági kapcsolatokat kell teremtenünk az arab országokkal

  Vona Gábor szerint az Európai Unióhoz való csatlakozásunk úgy, ahogy van, csőd; a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője szombaton Ajkán annak a véleményének is hangot adott, hogy "a Nyugat számára csak olcsó munkaerő, szeméttelep és piac vagyunk".
  Mint mondta, ez az út Magyarország számára nem működőképes. A nyugati világba való tagozódásunk kudarcot vallott, az elmúlt húsz évben semmit nem kaptunk a Nyugattól - jelentette ki a jobbikos politikus a Veszprém megyei település arab-magyar barátság napi rendezvényén.
  Vona Gábor úgy fogalmazott: józan paraszti ésszel felfogható, hogy Magyarország kelet felé nyisson, és teremtsen hasznos gazdasági kapcsolatokat az arab országokkal. A Jobbik elnöke azt mondta, hogy sokkal szívesebben engedne be például arab bankokat, mint nyugatiakat, izraelieket vagy amerikaiakat.
  Szerinte ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy vesszünk össze az unióval, hiszen Európa-pártinak vallja magát, és szükség van integrációra, az európai nemzetek összefogására. Ám nem arra, ,,ami most a Lisszaboni Szerződés körül van" - mondta Vona Gábor, hozzátéve: amit ránk erőszakoltak, amiről az európai országok nem mertek népszavazást tartani, és amit nem mernek alkotmánynak nevezni.
  Vona Gábor kitért arra is, hogy, ha 2001. szeptember 11-én néhány arab terrorista azért állt bosszút Amerikán, mert ,,évtizedek óta teszi tönkre az arab országok életét", és akadályozza meg Izrael támogatásával a független palesztin állam megalakulását, akkor sem jogos, hogy ezért az egész arab világot megbélyegezzék.
  Azt hívják ugyanis rasszizmusnak, ha néhány ember cselekedete miatt egy egész népet, egész kultúrkört kollektívan megbélyegzünk - jelentette ki a Jobbik elnöke, aki szerint, ,,ami az arab kultúra ellen folyik itt Magyarországon is, az lejárató kampány, az maga a rasszizmus".
  A Jobbik elnöke Izraellel kapcsolatban azt mondta: ,,nem fogjuk eltűrni, hogy bármelyik ország a világon Magyarország meghódításáról, felvásárlásáról tegyen hivatalos nyilatkozatot". Vona Gábor szerint a mai napig nem történt vizsgálat Simon Peresz izraeli államfőnek egy gazdasági konferencián tett kijelentése ügyében. Senki nem kért a budapesti izraeli nagykövettől hivatalos magyarázatot, ,,csak vacakolás folyik" - mondta, hozzátéve, hogy a témáról az MSZP és a Fidesz is ,,kínosan hallgat".
  Hangsúlyozta azt is, büszke arra, hogy az Országgyűlés magyar-arab baráti társaságának az alelnöke, és szerinte Magyarországnak erősítenie kell a kapcsolatait az arab országokkal, az iszlám világgal.
  A magyar-arab barátság napja ajkai rendezvényére nem érkezett meg Khaled Naffa, a Magyar-Jordán Baráti Egyesület elnöke, mert útközben baleset érte.
  A rendezvény kezdetekor a művelődési ház bejáratával szembeni dombon a Terror Áldozataiért Baráti Kör elnevezésű civil szervezet tiltakozott táblákkal, feliratokkal az ellen, hogy az arab-magyar barátság napját éppen szeptember 11-én, a New York-i World Trade Center elleni merénylet napján tartják.
  (MTI nyomán)”
 • 9. Baradlay 2010. szeptember 12. 03:56
  „Ez egy regi story,csak a hulyek nem tudjak!Nem Vona talalta ki!Pi....csba az unioval!”
 • 8. háté 2010. szeptember 11. 19:57
  „Narancsosok-vörösök,--mi nem fogjuk tűrni!

  Ez még itt Magyarország?! Héberül köszönti a nézőket az ATV műsorvezetője élő adásban

  Szeptember 9-én az ATV nevű szennycsatorna reggeli műsorában Dési János Vadai Ágnessel beszélgetett a magyar katonák afganisztáni szolgálatáról. A beszélgetés kezdetekor Dési "Sana tova"-val köszönti a nézőket, ami kb. annyit jelent: Jó napot!

  Tenni kel még nem késő!
  Szavazz a Jobbikra és jelöltjére!”
 • 7. háté 2010. szeptember 11. 19:35
  „Ezeknek a narancsos fejűeknek biztos jól megy az eu-segítségével!

  Egyétek csak az eu-mocskát!-jó étvágyat hozzá.
  Mivel a két" megöregedett" parlamenti párt, a megkérdezésünk nélkül írta alá a papírt, népszavazást kellene tartani: ilyen körülmények között akarjuk-é a eu-t?--vagy legyünk függetlenek tőlük.”
 • 6. fortuna54 2010. szeptember 11. 19:19
  „Talán több millió arab bevándorlót is szivessen fogadna vona ur?Azzal szivesen szolgálhat a nyugat. Semmit nem kaptunk a nyugattol.Hát mit várt még vona bajtárs?”
 • 5. kefefejű 2010. szeptember 11. 18:16
  „Ha ennyire ellenszenves neki az EU, akkor kíváncsi lennék rá, hogy miért törte magát annyira, hogy pártja bekerüljön az EU parlamentjébe? Az arab bankok pedig most is jöhetnének, ha akarnának, de nem akarnak. Ezek a témák nem az önkormányzati választáshoz tartoznak. Miért ezekkel kampányol mindenhol?”
 • 4. janika 2010. szeptember 11. 17:28
  „Ki is mondotta azt, hogy van az "UNIO-n kívül is élet van de jó szar" No és belül milyen a magyar kifosztott embereknek? Mert ugyebár voltak és vannak ezért is felelős politikusaink?”
 • 3. csompi1 2010. szeptember 11. 17:01
  „Ezt mindenki látja, csak Vona úr ki is meri mondani!”
 • 2. háté 2010. szeptember 11. 16:27
  „Igaza van Vona Gábornak.
  Ugyan azok a szereplők a rendszer változtatásban, mint az eu-ba való belépésnek.
  Ezek a volt( mszmp-kisz- szdsz-mszp -és a többi módszer váltó) kirabolták hazánkat, és most folytatják eu-s segédlettel!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aknába csúszott és meghalt egy asszony Pusztamérgesen

Feltehetően rosszullét miatt csúszott a vízóra aknájába és vesztette életét egy 54 éves… Tovább olvasom