Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Vizsgálódnának az OTP elleni támadás kapcsán

Magyarország - Vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni a Fidesz hétfőn a parlamentben a tavaly ősszel az OTP-t ért tőzsdei támadás miatt.

Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) vizsgálata azt állapította meg, hogy a Soros Funk Management állt a támadások mögött.

A fideszes politikus tájékoztatóján beszélt arról is, hogy a pénzintézetet ért támadás idején a forint ellen is összehangolt spekuláció folyt, ami a magyar fizetőeszköz gyengülését eredményezte. Ez maga után vonta az ország iránti bizalom csökkenését, az OTP részvényeinek árfolyamesése pedig a bankrendszer stabilitását veszélyeztette.

A helyettes szóvivő kijelentette, hogy a Fidesz hétfőn egy vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni az Országgyűlésben. A bizottság a tervek szerint tíz tagból állna: az elnök személyére a Fidesz, az alelnökére pedig az MSZP tehetne javaslatot.

A vizsgálóbizottság feladta lenne - egyebek mellett - annak feltárása, hogy kinek a megbízásából járt el a Soros Funk Management, illetve hogy azon kívül milyen egyéb piaci szereplők vettek részt az OTP elleni támadásban.

Az is kérdés, hogy ezek a szereplők részt vettek-e a hazai deviza kereskedelmében és milyen szerepet töltöttek be a piaci forgalom befolyásolásában.

A bizottságnak arra is rá kellene világítania, hogy történt-e mulasztás a kormányzat részéről, valamint, hogy állt-e a kormány rendelkezésére olyan eszköz, amellyel meg lehetett volna előzni a támadást.

Szintén keresné a választ a testület arra, hogy milyen formában lehet egységesen fellépni az OTP kisrészvényesei nevében, hogy őket a veszteségeikért kártalanítsák, valamint, hogy van-e összefüggés az OTP meggyengítése és a MOL részvényeit érintő közelmúltban történt tranzakció mögött.

Olvasóink írták

 • 7. elemér 2009. április 05. 01:51
  „Soros állitja hogy 25 évig tartott hogy ideérkeztünk, felpukkadt a buborék. Még nem értünk a válság végére.”
 • 6. elemér 2009. április 05. 01:17
  „Soros már 1987-ben látta hogy bajok vannak. Három könyvet irt és kinevették, pedig a történtek igazolták. Összeomlott a pénzügyi világ és még nem jutottunk a végére állitja. Mikor Bush azt állitotta hogy minden O.K., akkor Soros azt igy magyarázta. Ez olyan mint mikor az ember kiugrik egy felhőkarcolóbol és féluton lefelé kiabál, hogy ez nem is olyan rossz. Soros már régóta Bush megbuktatását financirózta és Obama-t támogatta.”
 • 5. akinemfél 2009. április 05. 00:32
  „Egyszeruen így kell olvasni ezt a hírt : Miért ne kérhetnénk fel kormányfonek Soros Gyorgyot ?
  Ettol a lehetoségtol minden nagy párt nagyon megijedt. Valoszinuleg a népakarat konnyen Mátyás királyhoz hasonloan tronra juttatná azt a Magyart,aki a gazdasági válságot nem csak elore jelezte,hanem úgy irányította a pénzugyeit,hogy az utobbi egy évben 250.000.000.000 forintot,azaz kettoszázotvenezermillioforintot gazdagodott. Mit csinálna o a magyar államkincstárral ? Lopna belole ? Kell ez neki 78 évesen ?
  Mellesleg az eset tobb mint féléve tortént és "véletlenul" most jutott az eszukbe,hogy nagy-nagy kivizsgálást kellene tartani errol. Véletlenul sem arrol,hogy az elmult 2 hétben 1200-rol 2000-re ugrott az OTP annak hatására,hogy politikusaink ugy dontottek,hogy olyan kedvezo kolcsont kap a magyar adofizetok pénzébol az OTP,amilyent egyetlen europai bank sem kapott. Nehogy már azt vizsgálják ki,hogy hány politikusunk hány ismerose tudta,hogy ez fog torténni,és rogton vettek is milliárdokért OTP részvényt 1200-ért. Es milyen szerencséjuk lett,hogy ilyen váratlan fordulat kovetkezett be !!!”
 • 4. pampus 2009. április 04. 20:15
  „Milyen érdekes! Kibújni látszik a "szög a zsákból"! A Fidesz is csak a hasonszőrű gazdag bankárok érekeiért kardoskodik! Azzal nem törődik, hogy a szavazóiik az állampolgárok mennyivel károsodtak a banki spekulációk miatt! Mert ugyebár, azt lehet, hogy úgy tesznek mind, ha devizát adnának és közben forintot adnak, de deviza árban követeli vissza! Ez olyan mint mikor a Gyurcsány azt mondotta, hogy "úgy tettünk mind ha kormányoztunk volna! Ennek is a nép itta meg a levét! A Fidesz, akkor is tátotta a mafla pofáját ép úgy mint a banki átvert ügyfelek megkárosításánál!”
 • 3. Dew 2009. április 04. 17:35
  „Ja, persze, az is nyilván véletlen, hogy Soros cége az aznapi zárás előtt két perccel dobta piacra a 300000 bankpapírt, miután a spekulációival legyengítette a forint értékét.
  És persze az is csak tiszta véletlen, hogy ilyen spekulációkkal borította egyszer be Malajziát is.
  És az is, hogy milliárdos hasznot hozott neki eddig a válság, dollárban.”
 • 2. comet 2009. április 04. 17:26
  „érdemes kivizsgálni, mert elképzelhető hogy korábban is voltak támadások, nem csak az OTP de a forint ellen is.
  Lehetnek olyan bankszférában ténykedő magyarok akik részben politkai bosszúállásból is támadást intéztek a magyar pénzügyi rendszeren keresztül támadva az újgazdag hajdani kommunisákat.
  Vannak erre utaló jelek, mint ahogy az októberi támadásra is voltak utalások.”
 • 1. elemér 2009. április 04. 16:34
  „Igen a forint tul volt értékelve és az OTP se dicsekedhet, mert rizikózott épp úgy mint a többi bankok világszerte. Úgy viselkedtek mint a kaszinók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen dolgozik majd új munkahelyén Gyurcsány?

Magyarország - Valószínűleg Gyurcsány Ferenc ingyen dolgozik majd lehetséges új munkahelyén, a… Tovább olvasom