Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Választás 2014 - Schmuck és a szociáldemokraták

A Magyar Szociáldemokraták Pártja (Szocdemek) valós, hiteles baloldali alternatívát nyújt, és célja, hogy mozgósítsa azokat is, akik egyébként nem mennének el szavazni - mondta Schmuck Andor, a párt elnöke kedden az MTI-nek.
A politikus kiemelte: pártja önálló listát állít, minden választókerületben egyénileg indulnak a jelöltjei, továbbá miniszterelnök-jelöltet is állítanak. Olyan embert keresnek kormányfőjelöltnek, aki hitelesen képviselheti a szépkorúakat - közölte. Azzal kapcsolatban, hogy a Szocdemek nem vesznek részt a baloldali összefogásban, a pártelnök kijelentette: az elvi alapú együttműködésben hisznek, és ebbe nem férnek bele "a székosztogató megbeszélések".

A Szocdemek álláspontja az volt, hogy amennyiben a szociáldemokraták 15 pontjára van valós válasz és garancia, akkor a párt kész az összefogásra, de ilyen válasz nem érkezett - magyarázta. Hangsúlyozta: nem csaphatják be azokat, akik a 15 pont kidolgozásában részt vettek, így nem tehetnek mást, mint hogy vállalják az önálló indulást. Ha igazak azok a felmérések, amelyek szerint a szavazók 72 százaléka nem voksol olyan listára, amelyen Gyurcsány Ferenc szerepel, akkor kell lennie egy alternatív baloldali listának, amely mozgósíthatja azokat, akik egyébként otthon maradnának - vélekedett. Hozzátette: ez szükséges a kormányváltáshoz, hiszen ha alacsony lesz a részvétel a választáson, akkor a kormány a helyén marad.

Schmuck Andor felidézte: biztató jel, hogy tavaly novemberben a helyi szervezeteik csaknem 50 ezer aláírást gyűjtöttek össze olyan emberektől, akik azt mondták, hogy a szociáldemokratákra szavaznának, ha most vasárnap lenne a választás. Remélhetőleg a jövőben ez a szám csak nőni fog, mert mindenki előtt világossá válik, hogy a párt valós baloldali alternatívát kínál - vélte. Hozzátette: "mi ugyanazt mondtuk tavaly júniusban is, mint amit most mondunk, ez a többi kollégáról kevésbé mondható el". A Szocdemek elnöke arról is beszélt, hogy a baloldal hitelességének visszaállítása érdekében a párt a kampányra fordítható 600 millió forint állami támogatásból szegényeket támogat, így nem költ óriásplakátokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a cél az olcsó áram és az energiabiztonság

A paksi fejlesztést mindenképpen el kell végezni - közölte Selmeczi Gabriella. Tovább olvasom