Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Sztrájkra készülnek a mozdonyvezetők

Nem elég az árvízi helyzet és a beszakadt M1-es, előfordulhat, hogy szombaton sztrájkba lépnek a mozdonyvezetők.

A MÁV Trakció Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult csütörtökön, azt kérte, hogy állapítsa meg a Mozdonyvezetők Szakszervezete által május 22-én, szombaton 8 óra és 14 óra között időre kilátásba helyezett sztrájkjának jogellenességét - közölte a MÁV Trakció Zrt. csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Németh László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke az MTI érdeklődésére közölte: később reagálnak a MÁV-Trakció közlésére.

A MÁV-Trakció tájékoztatása szerint a Mozdonyvezetők Szakszervezete május 5-én kezdeményezte a szakszervezet által március 31-én indítványozott kollektív munkaügyi vita folytatását újabb követelésekről, és kilátásba helyezte, amennyiben nem vezetnek eredményre az egyeztetések, akkor május 22-én 8 óra és 14 óra közötti időszakra sztrájkot hirdet.

A munkáltató közölte, hogy az újabb sztrájkfenyegetés és az egyeztetés folytatása meglepetésként érte őket, mivel a március 31-én kezdett kollektív munkaügyi vitát lezárták, miután április 9-én megkötötték a kollektív szerződésnek a foglalkoztatás részleteit tartalmazó függelékeit.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint információjuk alapján a szakszervezet május 6-án keresetet nyújtott be a Fővárosi Munkaügyi Bíróságra, hogy mondja ki a május 22-re meghirdetett sztrájk jogszerűségét még a munkabeszüntetés megkezdése előtt. A MÁV Trakció közlése szerint a szakszervezeti keresetet a bíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Jandex 2010. május 23. 05:41
  „Bocsika gysevalja,nem gondoltam az érzékeny lelkecskédre <moderálva...>
  Ó de büszke vagy a tanfolyamodra,már fel sem ereszkedsz Hozzám?!Nincs lejjebb mint ahol vagy,ugye???:)))
  "90-es évek második felében megnézem, milyen vezeték nélküli technológiát ismert."
  /Itt tartasz?Akkor ez hosszú folyamat lesz mert először a fogalmazásgátlóról kell leszoknod!!!/
  Most először örülök,hogy nem járok vonattal!!! :)))
  Na Én is befejeztem,nem oktatok "BÜKKFAKOLOMPOT" kínlódjon veled a gysev!:)))”
 • 39. Alpokalja 2010. május 22. 22:40
  „#38:
  Kérem fejezze be a mocskolódást, nem hiszem, hogy Önnel szemben bármi ilyet tettem volna.
  Szerencsére a MÁV-hoz semmi közöm, van még épp elég vasúttársaság az országban.
  90-es évek második felében megnézem, milyen vezeték nélküli technológiát ismert.
  Részemről befejeztem, ez már nem tartozik az eredeti témához és nem szeretnék lealacsonyodni az Önhöz sem.”
 • 38. Jandex 2010. május 22. 22:27
  „moderálva”
 • 37. Alpokalja 2010. május 22. 20:33
  „#36:
  Süsüről nekem Csukás István ugrik be.

  Netikettről annyit, hogy amikor láttak már itthon hordozható számítógépet, akkor már mobiltelefonon, adatkábellel intézem a hivatalos levelezést az InterCity-n...”
 • 36. Jandex 2010. május 22. 20:20
  „35. hozzászólás Alpokalja
  Hallottad már a Netikett kifejezést SÜSÜ?/ha már egyszer nem "bakterúr" és nem "salabakter"/ A tegeződés az elfogadott!/akinek nem tetszik,nem szól hozzá!/Én sem járok kocsmába mivel sportolok és nem iszom alkoholt.
  Ez mi ha nem sírás?
  "milyen az, amikor 12 órában hajt az ember éjszakából éjszakába, sietni kell, szorít az idő, az árunak menni kell, a szolgálati órát és vezetési időt nem lehet túllépni. Nyáron 40°C van a fémdobozban, télen nem bírja a villanykályha fefűteni. Ezer tonnákat szállít az ember 100 km/h sebességgel, közben azt figyeli, melyik hülyegyerek nem látja disco után a pirosan villogó fényeket, mikor unja el magát valaki és áll a vonat elé.
  Amíg más pihen, alszik, ünnepel, stb. addig az év 365 napján megy a vonat.BRÜHÜHÜ hüp-hüpp!"
  Jelen esetben Én a "mosz"-ról beszéltem!
  Azért köszi,hogy megértetted Velem a Rendőr-Postás-vasutas sorrendet!”
 • 35. Alpokalja 2010. május 22. 15:46
  „#34:

  Nem hiszem, hogy bármelyik hozzászólásomban tegeztem volna. Kötve hiszem, hogy egy kocsmába járnánk, mivel én nem járok. Úgy látom, a leírt szöveg értelmezésével még mindig gondok vannak.

  1.
  Nem "bakterúr", nem "salabakter".

  2.
  Nem sajnáltattam magam, nem sírtam tele a monitort. Egy hozzászólásban leírtam a véleményemet. Ha nem tetszik, normális stílusban lehet rá válaszolni, nem kell fröcskölődni.

  3.
  Nem a Mozdonyvezetők Szakszervezete az, aki állandóan a közlekedés megbénításával fenyegetőzik. Ismét leírom, hogy a MOSZ nagyon ritkán jut el egyáltalán a sztrájk felhívásig és még ritkábban a tényleges sztrájkig.
  A média áldásos és félrevezető tevékenységének köszönhetően az emberek keverik a dolgokat.
  A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az, amelyik állandóan fenyegetőzik. Jelenen esetben a MOSZ-ról van szó.”
 • 34. Jandex 2010. május 21. 20:34
  „30. hozzászólás Alpokalja
  Mit nem értesz? Azt,hogy itt mártíromkodsz a 12 órás munkaidőddel,kérdezz meg egy kamionost,vállalkozót vagy akik 2 napja foltozzák az M1-st esetleg olyat Aki napok óta a gáton van/vagy a fél országot Akik szintén dolgoznak vasár és ünnepnapokon 12-24 órákat sokkal kevesebbért mint te és nem fenyegetőznek állandóan a közlekedés megbénításával!Ebből értesz valamit salabakter?!”
 • 33. Mankapunka 2010. május 21. 20:28
  „Köszi!”
 • 32. Alpokalja 2010. május 21. 11:41
  „Mankapunka!

  Első körben orvosi alkalmassági, szemészet, fülészet, pszichológia. Ugyanaz a feladatsor, mint a hivatásos fegyveres vizsgához. IQ teszt, megosztott figyelem vizsgálat, egyensúlyérzék, stb. Ha ez sikerült, akkor kb. két év elméleti és gyakorlati képzés. Elméletből forgalmi ismeretek, mozdony szolgálati utasítások, féktechnika, elektrotechnika, dízelmotor és hozzá kapcsolódó műszaki ismeretek, műszaki kocsiszolgálat. Ami most így hirtelen eszembe jut...”
 • 31. Mankapunka 2010. május 21. 11:32
  „Mik a feltételei egy mozdonyvezető vizsgának????”
 • 30. Alpokalja 2010. május 21. 11:20
  „Nem vagyok politikus, ezért nem szelektív és nem rövidtávú a memóriám.
  Viszont nem tudom, hogy mi értelme annak, hogy bemásolja ide a korábbi hozzászólásomat. Mit akart ezzel mondani?”
 • 29. Jandex 2010. május 21. 11:18
  „28. hozzászólás Alpokalja
  Pedig te írtad "bakterúr"!:)))”
 • 28. Alpokalja 2010. május 21. 11:01
  „Gondolatolvasó nem vagyok, ezért nem tudom, hogy a 27. hozzászólás mi akart lenni. Csak sejtésem van.
  Mindenesetre gratulálok, eljutott a 7. hozzászólásig. már csak 21 db van hátra, de legalább 4 db ahhoz, hogy megértse, miről van szó és ne akarja elmagyarázni a pesti embernek, hogy sárga a villamos.”
 • 27. Jandex 2010. május 21. 09:39
  „7. hozzászólás Alpokalja 2010.05.20. 21:33
  Kedves buggyant!
  Nem szidtam <moderálva>. Egyébként helyesen j-vel kell írni.
  Nem forgatjuk a zsebünket. Legszívesebben felajánlanék néhány illegális próbautat, hogy meg tudja, milyen az, amikor 12 órában hajt az ember éjszakából éjszakába, sietni kell, szorít az idő, az árunak menni kell, a szolgálati órát és vezetési időt nem lehet túllépni. Nyáron 40°C van a fémdobozban, télen nem bírja a villanykályha fefűteni. Ezer tonnákat szállít az ember 100 km/h sebességgel, közben azt figyeli, melyik hülyegyerek nem látja disco után a pirosan villogó fényeket, mikor unja el magát valaki és áll a vonat elé.
  Amíg más pihen, alszik, ünnepel, stb. addig az év 365 napján megy a vonat.
  NO COMMENT!”
 • 26. kolombela 2010. május 21. 09:25
  „Sztrájkra készülnek???? Hát nem a fidesz nyerte a választásokat 2/3-al????”
 • 25. Goldmund 2010. május 21. 08:43
  „Azért egy ilyen fórumon kőkeményen kiderül, ki az, aki a magyarul leírt szöveget képes megérteni, és ki az, aki nem.....”
 • 24. Alpokalja 2010. május 21. 08:23
  „Kedves MTT!

  Javaslom előbb olvassa el figyelmesen mit írtam és utána reagáljon rá.

  "Csak halkan jegyzem meg, kedves Alpokalja: a rendőrök, ápolók, mentősök, tűzoltók és még rengeteg más ember dolgozik..."”
 • 23. Alpokalja 2010. május 21. 08:19
  „Úgy tűnik sokan nem értik. :-( Vagy nem is akarják.
  Szó nincs semmilyen sztrájkról. Legjobb támadás, ha mocskolunk valakit. Azok a mocskok sztrájkolni akarnak. Ja, nem is akarnak, de mindegy.
  Az emberek fejében sötétség és tudatlanság van. Magyarországon több mint 20 vasúttársaság működik. Magánvállalkozások. Ott dolgozó emberekkel. Alapelv a van munka van pénz, nincs munka nincs pénz. Most azért szid itt mindenki mindenkit kollektívan, mert ebből egy, az állami vasúttársaság dolgozóiról felröppent egy bulvár hír, ami nem igaz. Az állami társaság dolgozóit is több szakszervezet fogja össze. Ezeken belül van egy, amelyik az állandó bosszúságokat okozza és nagyjából a vasutasok hócipője van vele legjobban tele. A négy első, négy második osztályt végzett fogatlan baktert meg lehet hülyíteni, ennek következtében azok sem tudnak normálisan dolgozni, akik szeretnének és átlátnak a szitán. A vezetőkkel nem lehet mit kezdeni, mert bebetonozták magukat, politikai prostituált lett belőlük.
  Jelen esetben nem erről a szakszervezetről van szó, hanem egy másikról, ami normálisabban működik, konstruktívan áll hozzá a dolgokhoz, mert tisztában van vele, hogy érdeke a munka. Ez a szakszervezet nem szokta össze-vissza beszüntetni a munkát, kitalálni ezt-azt, mert olyan kedve van. Mindössze szeretné elérni, hogy két forduló között legyen egy átkozott WC, ahova el lehet menni és ne azt mondják a bőrkanapés irodából, hogy mit akarnak ezek szociális helyiséget, mi kell nekik, budi? Szeretnék elérni azt, hogy a munkabeosztás ne úgy működjön, hogy az egyik ember 20 túlórával dolgozik egy hónapban, a másik meg 30 mínusszal. Magyarországon, 2010-ben ez egy irreális elvárásnak tűik. Viszont nagyon jól lehet támadni a bulvár médiába bedobott rémhírkeltéssel.”
 • 22. idegen 2010. május 21. 08:07
  „Na feldobták nektek a gumicsontot mi? Hát rágódjatok rajta <moderálva>. Ráadásúl a hír nem is igaz.”
 • 21. MTT 2010. május 21. 07:50
  „Csak halkan jegyzem meg, kedves Alpokalja: a rendőrök, ápolók, mentősök, tűzoltók és még rengeteg más ember dolgozik, -van aki éhbérért és több havi fizetés nélkül! Mert enniük kell a gyerekeiknek és lakniuk kell, hogy ne legyenek földönfutók! A hitről csak annyit, -tiszteletben tartom minden ember vallását, de még egyszer sem láttam, hogy a templomba járással vagy a 10 parancsolat betartásával kaját tudtam volna varázsolni a dolgozó, éhes családtagjaim asztalára! Szép napot kívánok, a vasutasok mag menjenek a fenébe az állandó sztrájkjaikkal, meg a fenyegetőzéseikkel, lassan senki nem lesz rájuk kíváncsi, ha így folytatják, aztán mehetnek munkanélküli segélyért a MK-ba!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék 28 ezer gyermeknek gyermeknapra

Gyermeknapra 28 ezer rászoruló gyermek kaphat ajándékot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület… Tovább olvasom