Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Szécsényben csak délig lesz tanítás a Bajnai-Fico találkozó

Csütörtökön, Bajnai Gordon és Robert Fico találkozójának napján csak délig lesz tanítás az iskolákban Szécsényben; a Nógrád megyei városban szerdán nem lehetett érzékelni a kormányfői találkozóra való készülődést.

Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök Szécsényben tart megbeszélést csütörtökön. Szerdán azonban még sem a kisváros központjában, sem a találkozó helyszínén, a múzeumnak helyet adó kastély környékén nem voltak érzékelhetők a készülődés nyomai.

A Köztársasági Őrezred feladata, hogy a biztonságot garantálja - mondta az MTI-nek Serfőzőné Fábián Erzsébet (MSZP), Szécsény polgármestere, aki elmondta, hogy a polgármesteri hivatal az újságírók rendelkezésére bocsátja a kastéllyal szomszédos művelődési házat, ahol sajtóközpontot rendeznek be.

Az iskolákban csak déliig lesz tanítás. A szülőket megkérik, hogy akkor vigyék haza a gyerekeket, a Nagylócból és Nógrádszakálból bejárókat pedig az iskolabusszal viszik haza.

A városban nincs nagytakarítás, mert - mint a polgármester fogalmazott - Szécsény köztisztasága a kormányfői találkozótól függetlenül is rendben van, emiatt tehát nem kellett külön takarítóbrigádot alkalmazni.

Az MTI munkatársával egyidőben jártak a polgármesteri hivatalban a Köztársasági Őrezred emberei, valamint egy szlovákiai televízió újságírói, akik szintén az előkészületekről érdeklődtek, mert "hozzájuk nehezen jutnak el a hírek".

Szécsény polgármestere "apró ajándékokkal" várja Bajnai Gordont és Robert Ficót, és nagyon bízik benne, hogy nem lesz rendbontás a városban csütörtökön.

Olvasóink írták

  • 1. SC 2009. szeptember 09. 16:53
    „miatt. :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: a kormány elfogadta a 2010-es költségvetés tervezetét

A kormány elfogadta a 2010-es költségvetés tervezetét, amely szigorú, takarékos, de néhány területen… Tovább olvasom