Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Pokorni: nem szabad szó nélkül hagynom a hibákat

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán más stratégiában gondolkodnak - erről a Fidesz alelnöke beszélt a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában.
"A hallgatás számomra elfogadhatatlan. Ellenzékben is úgy gondoltam, hogy nem szabad szó nélkül hagynom az oktatásügyben zajló hibás lépéseket, kormánypártiként pedig kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztessem a párttársaimat a problémákra" - fogalmazott a Pokorni Zoltán, aki szerint ezt akkor is meg kell tennie, ha személyes érzékenységeket sért.

Hozzátette: elfogadja, ha az érvek közül a miniszterelnök nem az övét választja, de ettől a szakmai álláspontját nem fogja megváltoztatni.

A politikus nem ért egyet a tíz-, ötven-, száz-, kétszázezer fős városok, fővárosi kerületek oktatási intézményeinek állami fenntartásba vételével. Attól tart, hogy az egységesítéssel a nagyvárosi iskolák színvonalát csökkentik alacsonyabb szintre - olvasható a lapban. Pokorni szerint a változtatás épp a választási kampány kezdetekor okozhat hatalmas feszültséget az oktatásügyben.

A Fidesz alelnöke az interjúban arra is kitért, pártja a kormányzásuk két éve alatt azért nem veszített drasztikus mértékben szavazókat, mert nem keveredtek morálisan vállalhatatlan ügyekbe.

Olvasóink írták

  • 1. load 2012. november 24. 21:43
    „Pokorninak már régen ott kellett volna hagynia a Fideszt.
    De, mert ő a Fidesz egy emblematikus figurája, végig szenvedi a bukás minden fázisát.
    Kár érte.
    A tudására azok után is szükség lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics Tibor: szembesülnünk kell azzal, hogy a családokon belül milyen bűncselekmények történnek

Magyarországon is "lesz majd egy fájdalmas pont", amikor szembesülnünk kell azzal, hogy családokon belül milyen bűncselekmények történnek. Tovább olvasom