Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Pálinkatúrán pajkoskodtak a tűzoltók?

Belső vizsgálatot rendelt el a fővárosi tűzoltóparancsnok annak az állományon belül terjedő szóbeszédnek a tisztázására, miszerint szolgálaton kívüli tűzoltók egyik társukat szexuálisan zaklatták, megalázták; Bende Péter az állítólagos ügyben érintett három tűzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette.
Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) kommunikációs osztályvezetője az MTI-nek szombaton elmondta: szolgálaton kívüli tűzoltók egy szervezett, autóbuszos kirándulás keretében "pálinkakóstoló túrán" vettek részt vidéken két héttel ezelőtt, és a gyanú szerint hazafelé, a tűzoltóság autóbuszának egyik ülésén az egyik tűzoltó szexuálisan molesztálta és megalázta társát, miközben a többiek azt végignézték. Bende Péter vezérőrnagy, az FTP parancsnoka e hét szerdán szerzett tudomást az esetről, és azonnali belső vizsgálatot rendelt el.

A vizsgálat elrendelésével egy időben három vonulós tűzoltó szolgálati viszonyát azonnal felfüggesztette, három másik tűzoltó tisztet pedig írásos jelentésre utasított - mondta az ezredes, hozzátéve, azt a tűzoltót, akit állítólag molesztálták, egy másik tűzőrségre helyezték át ideiglenesen.

Dobson Tibor közlése szerint a tisztek írásos, részletes jelentésének hétfő délig kell megérkeznie a fővárosi tűzoltóparancsnokhoz, és annak ismeretében Bende Péter még aznap fegyelmi vizsgálatot és méltatlansági eljárást rendelhet el, s amennyiben a vizsgálat során bűncselekmény gyanúja merül fel, büntetőfeljelentést tesz.

A főosztályvezető hangsúlyozta: a tűzoltók szexuális orientációja magánügy, de egy tűzoltó szolgálaton kívül sem viselkedhet hivatásához méltatlanul. Ezért ha bebizonyosodik, hogy erőszak történt, a büntetőeljárás megindításával egy időben megszűntetik az érintett tűzoltók szolgálati viszonyát.

Megemlítette: a 140 éves fővárosi tűzoltóság történetében még soha nem fordult elő hasonló estet, ezért - mint fogalmazott - presztízskérdés számukra, hogy a teljes tűzoltó állomány becsületét csorbítható esetet minél előbb tisztázzák.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. maradando 2010. március 14. 15:41
  „36.Mankapunka
  Most már tudom miért rúdon csúsznak le a lángvadászok ! Fájnak a popsik, a sok" lépcsőzéstől "! :-))
  M-punka bíztos,hogy tűzoltó autóba akarsz te űlni ! "te kis perverz malacka" :-))”
 • 36. Mankapunka 2010. február 28. 16:32
  „Én kipróbálnám azt az IFA tűzoltó autót,hogy mennyi a végsebessége a Szent István úton itt nálunk.

  Etyeki borvidékre elslattyognánk vele bulizni.Majd egy "gruppent" nyomni a többiekkel.

  HEHHEEEE”
 • 35. Sagittarius 2010. február 28. 13:58
  „33. Dörgés
  Na ne nevettesd ki magad! Nem én tettem közkincsé a történteket, nem én írtam a cikket, nem én követtem el amiről a cikk ír, ...stb. Másrészt amire hajazol az ( "ártatlanság fogalma" ) helyesen így néz ki: Ártatlanság vélelme. Ha valami nem történt meg, tehát csak fikció, akkor az arra érkezett beírások is csak fikciónak tekinthetők. Ha igaz, akkor pedig megint csak nem azok a hibásak, akik beszélni mernek róla! Szerintem tiltasd be a cikket.”
 • 34. Sagittarius 2010. február 28. 13:43
  „A rokonságban van 2 tűzoltó, de mostantól óvakodom attól, hogy a hátam mögé kerülhessenek! Sőt eztán ha az utam a tűzoltólaktanya előtt visz el, sűrűn nézegetek a hátam mögé! weheheheheeee...”
 • 33. Dörgés 2010. február 28. 13:38
  „Sagittarius
  ,,Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!" -részt nem véletlenül írtam. Tűzoltó vagyok egy nagyon jó hetero csapatban. A cikkben 7 fő tűzoltó érintett, ebből közvetve 4 fő (Esetleges tettesek és áldozat). A tisztek mulasztottak, ha egyáltalán történ bűncselekmény, Büntető törvénykönyv szerint az ártatlanság fogalma mindegyiket védi az ítélethitetésig.
  De Te általánosítasz minden tűzoltóra, a tűzoltó társadalomra, innentől kezdve Becsületsértés/ami magába foglalja a személyiségi jogokat/, ami már mentesíti az oldal üzemeltetőjét a titoktartás alól és kiadhatja feljelentés esetében az IP címet a további törvényi eljáráshoz. Remélem, fel fogtad a következményeit.”
 • 32. Sagittarius 2010. február 28. 13:23
  „30. Hamutipró
  Olvasom....olvasom, ám azokat az általad hivatkozott megvilágosító részeket sehogy sem találom, pedig még a "sorok közt" is kutattam. Valóban bennem lehet a hiba, mert a szexuálisan felvilágosító részeken kívül amiről a cikk ír semmi mást nem bírok értelmezni. Talán segíthetnél!

  <moderálva>”
 • 31. fortuna54 2010. február 28. 12:32
  „moderálva”
 • 30. Hamutipró 2010. február 28. 11:44
  „Sagittarius!
  Megnyilatkozásaid alapján sejteni való, hogy az iskolában sok problémád akadhatott a szövegértéssel, de azért mégis arra kérlek, próbáld meg átolvasni akár többször is a fenti cikket hátha ki tudod szűrni mit is írtak!”
 • 29. Sagittarius 2010. február 28. 11:18
  „moderálva”
 • 28. antilibsi 2010. február 28. 11:04
  „Mindegyik tűzoltó férfi volt. Az elkövető is, meg a sértett is.”
 • 27. Sagittarius 2010. február 28. 10:16
  „moderálva off”
 • 26. mecsoka 2010. február 28. 09:19
  „Sztem vicces volt, mint ahogy általában az összes rendőrös vicc is :D
  De a megköcsögölni kifejezés se semmi. Ma is tanultam valami újat! :D”
 • 25. Sophia 2010. február 28. 08:49
  „"Egyszerűen csak némi derűt szándékoztam volt csalni azok arcára akik értik a viccet! :-))))"
  Én értem a viccet de a viccnek szánt bántó firkálmány nem volt az!Tudsz te ennél jobbat is!”
 • 24. Jandex 2010. február 28. 07:47
  „19. hozzászólás Dörgés
  Te TŰZOLTÓ vagy?!Ha igen minden tiszteletem a Tiéd és Társaidé!!!
  A pálinkatúrán gondolom szóba került kinek hogy fog égni a gyomra másnap,erre a szokásos mondat elhangzása után előkerülhetett egy két említett darab,mindenesetre a "sértett" nem tett panaszt úgyhogy könnyen előferdülhet hogy csak felfújtak egy "poént"?!/persze lehet,hogy nem fújták!!!/
  Minden esetre ezt "házon" belül kellett volna elintézni és nem megbélyegezni azokat Akik számtalanszor teszik kockára az ÉLETÜKET értünk!!!”
 • 23. tódi 2010. február 28. 07:21
  „Sagittarius !

  Nem volt vicces , inkább szánalmas .
  Rosszul idézted .

  Az osztálytársaid között még poénosnak tűnhet.”
 • 22. Mankapunka 2010. február 28. 01:19
  „Patriot

  Jó,hogy nem öregapámmal reklámozták!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  És ha azzal születtem,akkor mi van???????

  Sagi

  Múltkor sem étrették a "dózernál",se baj,folytassuk tovább.”
 • 21. Dörgés 2010. február 27. 23:22
  „Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!”
 • 20. Sagittarius 2010. február 27. 22:06
  „19. Dörgés
  "...Lehet valamelyikünk, meglovasította a nődet vagy egyszerűen csak politikus vagy?"

  Szerencsére nem találtad el. Egyszerűen csak némi derűt szándékoztam volt csalni azok arcára akik értik a viccet! :-)))) A többi mufurcnak pedig részvétem.”
 • 19. Dörgés 2010. február 27. 21:48
  „Kedves Sagittarius! Még nem tisztázódott, mi történt. . Előre ítélkezel. Tehetném én is. Nézd az élet habos oldalát, nem a Te hátadon lihegett. De tudod, még mindig minket tartanak a nő <moderálva>”
 • 18. Sagittarius 2010. február 27. 20:29
  „17. Zso-ka
  Viszont kívánom a "jókívánságaidat" te kis pajzán tűzoltó!! weheheheheeee.......”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől jön az Ügyfélkapu 2.

Negyedéves késés után a hét végén megkísérli a Magyarorszag.hu címen elérhető kormányzati portál… Tovább olvasom