Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Pákh Imre szerint üzleti érdeket sértett az őssejt-ügy

"Feltevésem szerint olyan érzékeny területre léptünk, ahol privát, talán kínai üzleti érdekeket sérthettünk" - vélekedett Pákh Imre, akinek a képeiből állították össze a győri Munkácsy-kiállítást.

A műgyűjtő cégbírósági adatok szerint igazgatósági tagja volt az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt-nek.

Az egyik bulvárlap csütörtöki számában megjelent cikk szerint az éppen külföldön tartózkodó Pákh Imre azt nyilatkozta, megdöbbent, amikor ismerősei, barátai telefonhívásaiból megtudta, hogy Seffer Istvánt - az IRM résztulajdonosát - mivel vádolják. "Kizártnak tartom, hogy akár ő, akár bárki más a cég részéről törvénybe ütköző dolgot tett volna".

Pákh Imre közlése szerint egy befektetési csoportot képviselt, a menedzsment munkájában nem vett részt. A cég már egy éve nem működik, felszámolás alatt van, hiszen azokat az engedélyeket, amelyek a működésük elején megvoltak, visszavonták. Mindez véleménye szerint azért történt, mert üzleti érdeket sértettek.

"Komolyan utána fogunk nézni, hogy mi állhat a háttérben, azt mindenesetre kétlem, hogy a rendőrségnek bizonyítékai volnának" - jelentette ki Pákh Imre.

Seffer Istvánt emberi test tiltott felhasználása gyanúja miatt tartóztatták le, rajta kívül még három embert, egy magyart, egy ukránt és egy amerikait helyeztek előzetes letartóztatásba.

Olvasóink írták

 • 7. Goldmund 2009. július 31. 09:13
  „5.hsz-ra:
  Elsősorban a kutatásokat kellene engedélyezni, hogy minél többet tudjunk arról, milyen esetekben és milyen módon lehet vele gyógyítani.
  Ha pedig már embereken végzett terápiás (nem kísérleti) kezelések lesznek, akkor természetesen szigorú hatósági és szakmai ellenőrzés mellett kell végezni (mint ahogy minden komolyabb orvosi beavatkozást is).
  Visszaélni sok dologgal lehet: sugárzó anyaggal, lőfegyverrel, kábító hatású fájdalomcsillapítókkal stb. Az ezekkel való tevékenység sem tiltott, csak engedélyhez (és az engedélyben meghatározott szigorú feltételekhez) van kötve, amit rendszeresen ellenőriznek.”
 • 6. manci15 2009. július 30. 16:20
  „Nekem nagyon nem tiszta, hogy nyerhettek abortumból őssejtet... Ezt embrionális kísérletekkel is csak a 15. napig lehetséges. Az teljesen rendben van, ha köldökzsinórvérből nyernek sejteket, de ugyebár ez nem mindenkinek hozzáférhető. Talán jobban kéne támogatni a kutatásokat, nem a gyógyszergyáraknak tömni a pénzt a sok kemikáliára. Persze ez azt jelentené, hogy sokkal nagyobb eséllyel gyógyulnának az emberek és kevesebb pénz maradna a gyógyszergyárak tulajdonosainak, részvényeseinek stb. Gondoljuk csak el... A rák és sok egyéb gyógyíthatatlannak tűnő betegség gyógyítható lenne. Nem kellenének a drága cytostaticumok és a többi szintetikusan előállítható szemét. Az a sok izraeli miből gazdagodna??????”
 • 5. Túrabakancs 2009. július 30. 14:15
  „Most már csak az a bibi, hogy a legfrisebb hírek szerint nem is történt semmiféle őssejt beültetés,
  hiszen a vizsgálódások során a hatóság emberei a magánrendelőben csak valamilyen fehérje származékokat
  találtak. Magyarul csalás történt, ez pedig szintén ugyanolyan súlyos cselekedet, mint az első verzió.
  Teljesen megfosztották a pacienseket a gyógyulás /?/ esélyétől. Sztóval óvatosabban az elhamarkodott
  kijelentésekkel azzal kapcsolatban, hogy emgedélyezni kellene az őssejt beültetéseket. Látható ebben az
  esetben is, hogy komolyan visszaélhetnek vele jó nevű orvosok.”
 • 4. Goldmund 2009. július 30. 11:11
  „Tegnap délután volt egy vitaműsor erről a rádióban. Egy orvos elmondta, hogy ez Ukrajnában teljesen legális, már nem is kísérleti fáziban van, hanem mint terápiát alkalmazzák. Ő kb. 100 beteget küldött már oda és jók az eredmények. De járnak oda Nyugat-Európából és az USA-ból is. Méghozzá állami klinikáról van szó, nem magáncégről.
  A vitapartnere ezek után is azt hangoztatta, hogy nincsen bizonyíték a kezelések hatásosságára és ki tudja milyen szövődmények lehetnek belőle.
  Az is elhangzott, hogy ma is van őssejt beültetés, ti. a csontvelő-transzplantáció valójában az.

  Mindez megerősíti, amit a 3.hozzászóló írt.”
 • 3. info2009* 2009. július 30. 09:42
  „Miert nem szabad az ossejt beultetes? Mert gyogyit!
  Erdekes, hogy volt egy modern ossejt centrum Budapesten, amit a Gyurcsany kormany megszuntetett. Most be van tiltva. Erdekes. Hollandiaban is csinaljak. Nemetorszagban is csinaljak. Erdekes. Akkor Magyarorszagon miert is van betiltva??? Mert gyogyit, szemben a vegyszer "gyogyszerekkel". A multi gyogyszerlobbi olyan eros, hogy mindent ami gyogyit vagy betiltanak, vagy felvasaroljak es soha tobbe nem hallunk rola.

  Magyarorszagnak vezeto ossejtbeulteto kozpontta kellene valni Europaban, kevesebben halnanak meg rakban es egyeb akkut betegsegekben. Miert tiltja a magyar kormany ezt? Talan jo valasztasi tema lehet....”
 • 2. Túrabakancs 2009. július 30. 09:06
  „Az egyik magyarországi kisebbség már megint nem bír magával. Minden piszkos üzletben benne vannak, de
  szerencsére elkezdődött a mocskos ügyeik leleplezése, a vártnál hamarabb mint goldoltam volna. A java
  majd jövőre kezdődik! Igaz, valószínűleg majd kidumálják magukat a bíróság előtt, mindenki az ő kezükben van. Egyelőre... :)”
 • 1. sziszifusz 2009. július 30. 08:28
  „Már az MTI is bulvár?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjprogrammal csábítják a pályakezdőket Békésbe

Októberben már munkába állhatnak azok a friss diplomások, akiket egy ösztöndíjprogramban havi… Tovább olvasom