Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Őrszobára vitték Toroczkai násznépét

Kübekháza - Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke esküvőjéről rendőrök vitték el a násznépet - írta a Magyar Nemzet.


A ceremónia után a vendégek egy kübekházi panzióban mulattak, amikor a rendőrök elszállították a jelenlevőket. A rendőrségi akció előtt egy, az esküvőről hazafelé tartó autót is megállítottak a rendőrök, és tüzetesen átvizsgálták. A kocsiban ülőket előállították, és rabosították, majd tanúként is meghallgatták őket.

A rendőrség közlése szerint Kübekháza környékén megrongáltak egy határkövet, ami miatt adatgyűjtést és tanúkihallgatást végeztek - olvasható a lapban.

Korábban írtuk

Megrongálták a kübekháza közelében lévő magyar-szerb-román hármas-határ emlékművet, a Triplex Confiniumot.

A rongálást vasárnap délelőtt jelezték a román határőrök a magyar rendőröknek, a díszes határkőről letörték a szerb és a román címert. A rongálót még vasárnap késő este megtalálta a rendőrség - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs hadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A román határőrök jelezték vasárnap, hogy a hármas-határnál található határkövet megrongálták és arról a két szomszédos ország címerét eltávolították. A rendőrség büntetőeljárást indított, még vasárnap kora délután több tanút hallgattak ki, illetve tovább kutattak az eltűnt címerek után. Így jutottak el a közeli panzióba is. Ott újabb tanukat hallgattak ki, ujjlenyomatokat is vettek, így a késő esti órában már sikerült azonosítaniuk azt a férfit, akit az emlékmű megrongálásával gyanúsítanak - mondta a szóvivő.

A gyanúsított férfi végül megmutatta a rendőröknek azt a helyet, ahol a panzió tavába dobta a két lefeszített címert, amelyeket a rendőrök meg is találták. A férfi miután előállították és rabosították a rendőrök kihallgatása után már szabadon engedték. Tette bűncselekménynek minősül, akár egy év szabadságvesztéssel is büntethető.

A delmagyar.hu úgy tudja: az szóban forgó panzió az Abigél hotel. Információnk szerint szombaton tartotta esküvőjét a panzióban Toroczkai László. Az Abigél hotelben pihent meg a nésznép is.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 11. czindi 2009. szeptember 17. 14:14
  „Ha bűnös vagyok, az engedélyem se kelljen ahhoz, hogy ujjlenyomat, DNS, szagminta stb legyen rólam levéve. De ha nem, akkor Hágáig elmennék, ha ez történne velem...Személyiségi jogok, szabadságban korlátozás...hol van itt az ártatlanság vélelme? Ez szégyen és gyalázat azokra nézve, akik a parancsokat kiadták, de ne a rendőröket bántsuk, nekik végre kell hajtani az utasításokat. ( bár sok háborús bűnnel vádolt is arra hivatkozott, hogy ők csak parancsot teljesítettek!)”
 • 10. MTT 2009. szeptember 16. 11:42
  „Nekem az e felfújt szöveg böki a csőröm, hogy: "előállították, és rabosították, majd tanúként is meghallgatták őket." - Ez a magyar jog legújabb vívmánya, hogy akit kihallgatnak, ill. vele szemben intézkedést foganatosítanak, attól ujjlenyomatot vesznek. Ez kötelezően előírt folyamat, a jegyzőkönyvhöz és az igazoltatott személy adataihoz csatolandó, nyilvántartásba vétel céljából.
  Arra, hogy miért, kiket, és honnan abba én nem megyek bele, mert az előzményeket nem ismerem, a politika meg nagyon távol áll tőlem. Csak ez a " rabosították", ez olyan hülyén hangzik.”
 • 9. Freddy01 2009. szeptember 16. 11:29
  „Aki nekem mégegyszer azt mondja, hogy a múlt rendszerben volt rendőr terror, annak szó nélkül kinyomom a szemét...”
 • 8. arrabonai 2009. szeptember 15. 22:38
  „Különös.
  Úgy emlékszem, hogy a kismegyeri Turul esetében még egy tisztességes helyszínelésre sem futotta először...
  Egy román és egy szerb címer és íme: példás rendőri munka, példás és egyben taszító igyekezet.
  Persze érthető, hiszen a turulos emlékmű csupán úgy 112 éves és csak párezer katonának állít emléket, ehhez képest a nyolcvanpár éves határkő a trianoni területrablást jutattja az ember eszébe...”
 • 7. kolombela 2009. szeptember 15. 22:03
  „Kommentár nélkül:

  "A románok kérésére rohanták le a sünök Toroczkai esküvőjét
  A sajtóban megjelent, különböző ellentmondásos hírekre kénytelen vagyok reagálni. Szombaton valóban templomi esküvőt tartottunk, ami után egy kübekházi panzióban került sor a lakodalomra. A násznép egy része a panzióban aludt, s mindannyiunkat a rendőrök ébresztettek föl, akik feltűnően nagy erőkkel, számos rendőrautóval érkeztek a helyszínre.
  A panziót átkutatták, egy autóból még szagmintát is vettek, minket pedig beszállítottak a szegedi rendőrségre. Egy gépkocsit, ami már hazafelé tartott a lakodalomból, Szegeden tartóztattak fel, őket bilincsben állították elő és fogdába tették. Egyértelműen kiderült, hogy magát az esküvőt is megfigyelhették, hiszen a rendőrök pontosan tudták, hogy a kocsiban ülők honnan jönnek. Estig a rendőrségen voltunk, ahol mindenkit lefényképeztek, ujjlenyomatot és talplenyomatot vettek, illetve kihallgattak. A fogdában lévőkkel 5 órán át azt sem közölték, hogy miért vannak ott, ráadásul le is vetkőztették őket, egyikük tetoválásait is lefotózták. Aztán közölték velük, hogy tanúként hallgatják ki őket!
  Később tudtuk meg, hogy az egész eljárás azért történt, mert a román határőrök felkérték erre a magyar kollégáikat, hajnalban ugyanis eltűnt a Kübekházától mindössze egy-két kilométerre lévő hármashatár-kőről a szerb és a román állami címer. Az obeliszk egyébként a trianoni békediktátum időpontját hirdeti nagy büszkén a senki földjén, a három ország találkozási pontján. Hogy egy határjelrongálási ügyben miért kell a násznéphez tartozókat levetkőztetni és a tetoválásukat lefényképezni, az rejtély. A jogtalanul megbilincseltek között volt egyébként Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak és a Hungarica zenekarok énekese, illetve a beszállítottak között volt a Budaházy-család egy tagja, Zagyva Gyula és jómagam is.
  Szeged, 2009. szeptember 15.
  Toroczkai László"”
 • 6. czindi 2009. szeptember 15. 20:50
  „Mindenféle szobor megrongálása nem igazán tisztes emberi dolog. De a válasz? Szinte el sem akarom hinni...”
 • 5. qeu 2009. szeptember 15. 18:53
  „Szégyenletes és egyben Magyar ellenes rendőri intézkedés.”
 • 4. Agent 2009. szeptember 15. 18:46
  „"Kübekháza környékén megrongáltak egy határkövet, ami miatt adatgyűjtést és tanúkihallgatást végeztek"
  Akkor szeretném, ha színesfém lopás esetén (mint pl. amilyen a turul levágása volt a kismegyeri emlékműről) az összes környékbeli romát (főleg ha lakodalom van és násznép), ugyanígy rabosítsák - mivel ha képesek párhuzamot vonni Toroczkai násznépe és a határkő rongálás között, akkor nehezen bírom elképzelni, hogy ne lenne elég fantáziájuk párhuzamot vonni a színesfém lopások és a romák között. Néha már azt gondolom, hogy nem, innen nincsen lejjebb, de akkor történik valami, ami bizonyítja, hogy mindig van lejjebb.”
 • 3. kolombela 2009. szeptember 15. 18:43
  „Szép lassan magyarországon kezd kialakulni egy féle diktatúra, ahol egyes nép csoportoknak ( konkrétan két népcsoport) mindent lehet, azok, akik magyarnak vallják magukat, már az esküvőjüket sem tarthatják meg anélkűl, hogy a "rendőrség" ne zaklatna.
  Szép jövő elé nézünk, ha hamarosan nem lesz változás az országban!”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2009. szeptember 15. 12:58
  „Ez nagyon derék és hatékony akció volt, a békés esküvői tömeget láthatóan kifogástalanul tudják igazoltatni hivatásuk iránt elkötelezett rendőreink. Igaz, hogy csak egy ember volt bűnös, és az sem derül ki, hogy ez a násznéphez tartozott-e, de nem is érdekes. Közterületi emlékművet megrongálni valóban nem szép dolog, még akkor sem, ha egyébként a szomszédos államok megérdemlik, hogy ne rajongjunk értük. Tehát a rendőrök elkapták a tettest, gyorsan, gördülékenyen, a násznépet sem kímélve. Mondom, ez eddig derék. De aki A-t mond, az mondjon B-t is, és ha mondja, hát mondja ugyanolyan határozottan. Most már azt mutassa meg a tisztelt rendőri állomány, milyen tökös legények akkor, amikor másfajta tömeget kell(ene) megrendszabályozni. Olyat, amelyik ásóval, kapával, nagyhar... ja, nem, azt a színesfém-átvevőkhöz viszik - szóval amelyik mindenféle alkalmas kéziszerszámmal az utcán szokott "ünnepelni", kellő hangzavarral és botránykeltéssel kísérve. Ha majd azok közül is ilyen gyorsan kiszűrik a bűncselekmény-elkövetőket, akkor leszek maradéktalanul elégedett a cikkbeli akciójukkal is.”
 • 1. Putyilov 2009. szeptember 15. 12:53
  „Folyik a boszorkányüldözés.
  A magyarnak úgy látszik,már nincs helye a saját földjén.
  A násznép mit ártott?? Mi a vád?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szajkó Béla - Cigányok a cigány politikusok ellen

A cigányság valós érdekképviseletéért és a jelenlegi roma politikai vezetés azonnali távozásáért tüntettek 150-en a Képviselői Irodaház előtt. Tovább olvasom