Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Orbán évet értékelt - videóval

Véget ért Orbán Viktor pénteki évértékelő beszéde a Millenáris Parkban.Az Index.hu rövidített verziója Orbán évértékeléséről.


Semmi sem véletlen
A Fidesz elnöke azzal kezdi, hogy egy mondat, egy vers, egy dal nem lehetett véletlen, mert évekkel később értelmet nyer. Sőt, véletlen valójában nincs is. Itt van például fiatal korunk egy dala. 17 évesen nem gondolta volna, hogy 30 év múlva egy Emerson Lake & Palmer jelent majd neki bármit is: Van erőnk, hogy változtassunk, nem tévedés, hogy rajtad és rajtam múlik.

Orbán szerint a magyaroknak elegük lett a gyenge kormányzásból. Itt az ideje, hogy erős vezetése legyen az országnak. Olyan kormány kell, ami felelősen kezeli a pénzügyeket, és nem nyomta rá bélyegét a tevékenységére a bűnözés. Ha ilyen kormány lesz, Magyarországnak lesz súlya.

Új világ van: a kelet világa
Másfél éve új világ van. Pusztán számokkal nem tartható fenn a gazdaság. A hitellufi kipukkadt. Szükség van az állam szerepére és ellenőrzésére. A piacgazdaság megújulásához kell egy erkölcsi abroncs. Az új helyzet új világgazdasági versenyt is jelent. Ázsia jelentősége feltartóztathatatlanul nő. A globalizáció fő haszonélvezője a Kelet.

Nem vagyunk kis ország
Felejtsük el, hogy kicsi és nyitott ország vagyunk. Az EU tagországainak fele kisebb, mint Magyarország. Mi vagyunk az egyetlen ország, amely állandóan a méretére panaszkodik - mondta Orbán Viktor.

Az új világ még a Gyurcsány-korszak örökségével is új kihívásokat tartogat. A hitetleneknek azt üzeni, hogy a hit nem más, mint a remélt dolgokban való bizalom. Hiszi, hogy egy reményteljes korszak vár a magyarokra. A félelem és a kudarc korszaka hamarosan véget ér. Nagy célokat kell kitűzni.

Ma mindenki úgy érzi, hogy ami van, az nem mehet tovább. Az egész folyamat szembe ment a józan ésszel, már akkor, amikor a magyar baloldal oligarchákat választott vezetőül. A kormányzat elfordult az emberektől.

A szélsőségekről és a jövő kormányzásáról
A józan ész arra int, hogy minden szélsőség veszélyes. Az egyik szélsőséget a hatalmon lévők jelentik, akik a törvények fölé helyezték magukat. Itt van például Budapest, ahol lassan mindenki rács mögé kerül, aki a városvezetésben megfordult. A másik szélsőség a törvények fölé helyezi magát. Mindkét szélsőség veszélyes. Gyűlöletből nem születik újjá semmi, nincs bennük valódi erő.

A választás után a jövő kormányzása jön, nem bosszúkormányzás. De a jövő kormányzása nem jelenti azt, hogy átlépünk a dolgokon. Kodály egyszer vendégségben járt, ahol a házi kisasszony hegedűjátékát kellett meghallgatnia. Hány éve hegedül? - kérdezte. Nyolc. Mind a nyolcat letagadhatná, mondta Kodály.
Pistike: Miért kell nekem dolgozatot írni? Tanár: Mert ha pofára osztályoznék, akkor nagyon rosszul járnál - tette hozzá még a fentiekhez Orbán Viktor.

Van ösvény
A következő kormánynak mihamarabb meg kell mutatnia: a politika hasznos eszköz lehet a jobb élet elérésére. Van-e még ösvény, ami a politikát visszavezeti az emberekhez. Van ösvény. Ezt az ösvényt a közös dolgok mentén kell keresni. Az ösvényt nem a szimbólumok világában kell keresnünk. Az ideológiával a valós életben nem juthatunk előre. A középpontban az emberek állnak.

A közös értékekre összpontosító politika visszavezet az emberekhez, a valósághoz. Az első és legfontosabb érték a munka. A munka teremti meg az önállóságot, a függetlenséget, a munka ad tartást, elismertséget.

Otthon, család, egészség, rend
Az otthon iránti vágy is összeköt minket. Kell egy hely, ahol a legszegényebb is saját ura marad. Az én házam, az én váram.

A család is fontos érték, a magányt senki sem vágyja, legfeljebb elviseli. A család igazi közösség, jobb hozzátartozni, mint nélküle élni.

Az egészség is drága kincs, amíg egészséges az ember, addig azt hiheti, minden helyzeten úrrá tud lenni.

Rendre is szükség van, illetve lenne. A diktatúra után a rend leértékelődött, de az ország mostanra ráeszmél: ahol nincs rend, elszaporodnak a láncok, sorompók, figyelőkamerák.

Hogyan?
Miképpen érhetők el ezek a közös értékek? Magyarország akkor tud kilábalni a válságból, ha lesznek nemzeti ügyeink, amelyekért együtt tudunk küzdeni, amiért a többség azonosulni tud.

Defektes autónk már a felniken fut, füstöl. Magyarország újjáépítését a gazdaság talpraállításával kell kezdeni. Olyan gazdasági rendszer kell, ami elfogadja: nincs jólét verseny nélkül, de a pénzügy, a szabad kereskedelem és a verseny csak eszköz, nem cél. Mindent a pénztőkének adtak, a vállakozókkal szemben a spekulánsok kerültek előtérbe.

Hogy tudjuk a magyar gazdaságot a magyar emberek szolgálatába állítani? A termelést kell támogatni. A magyar kapitalizmus egy tisztán pénzkapitalizmus, ami egy torzulás. Igaz, az antikapitalizmus még ennél is rosszabb. Az országot sem szocialista, sem oligarchikus módon nem szabad kormányozni. Olyan gazdasági rendszer kell, ami figyelmebe veszi a biztonságot, a méltányosságot. Olyan kormány kell, amely átépíti a gazdaságot. A pénzkapitalizmusnak azért lett vége, mert a bankok nem a munkájukat végezték. A bankok nem hitelezik a termelést, a kormány és a jegybank ezt ölbe tett kézzel nézi.

Amit az elmúlt évben az MSZP-kormányzat csinált ugyanolyan kudarc, mint amit előtte bemutattak. A gazdasági válság egyetlen hatásos módja a gazdasági növekedés megindítása szinte minden áron. A következő tíz évben egymillió munkahelyet kell teremtni. Ehhez meg kell védeni a magyar árukat, terméket, földet, vízkészletet. Ugyanúgy meg kell védeni magunkat, mint más országok.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke tartja hagyományos országértékelő beszédét a budapesti Millenáris Park Teátrumban. A politikus 1999 óta tizenkettedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az orsz

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke tartja hagyományos országértékelő beszédét a budapesti Millenáris Park Teátrumban. A politikus 1999 óta tizenkettedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az ország helyzetét. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Biztonságban akarjuk érezni magunkat
Meg kell mentenünk a magyar egészségügyet. A szociális népszavazáson látszott, hogy ez példátlan összefogást teremt. Rendezni kell a háziorvosok és kórházak helyzetét. Több orvos, több ápoló kell.

Közös és nagy cél a közbiztonság helyreállítása, senki sem akar félelemben élni. Gyermekkorában a kertajtót vagy a ház ajtaját sem zárták be, a panelben sem voltak berácsozva az ajtók, emlékszik rá, amikor panelben lakott. A bűnözőket törvény elé kell állítani, és felelősségre kell vonni. Itt az idő, hogy újra rend legyen Magyarországon.

A szociális biztonság szétesése is a Gyurcsány-korszak eredményei közé tartozik. A szociális biztonság erőforrás, minden megszülető gyermek befektetés. Mindenkinek saját érdeke, hogy amikor gondoskodásra szorul, legyen, aki gondoskodik róla.

Dühös és csalódott emberek
Sokan nem mernek reménykedni ennyi kudarc után, ez érthető. Félnek a szülők, hogy gyermekeik elmennek az országból.

A változásnak az ország minden területére ki kell terjednie. Megérti a dühöseket, de arra kéri őket, hogy az igazi változás érdekében csak a józan ész politikáját támogassák. A szélsőséges erőket támogatni eltékozolt erőfeszítés.

Megérti a volt baloldali szavazók csalódottságát. Hittek egy eszmében. A jobboldaliak nem várják, hogy megváltoztassák felfogásukat, de rájuk is számítanak az ország újjáépítésében, mert nélkülük nem fog menni. Legyenek a változás részesei, nyertesei.

Az ország egyik fele csalódott, a másik dühös. Csalódott és dühös emberek milliói. A düh és csalódottság földjéről átjáró kell a remény világába. Fel kell szítani a reményt a magyar szívekben, Orbán hiszi, hogy sikerülhet. Nincs reménytelen ország, csak reménytelen kormány.

Április 11-én mindenki kell. Puskás Öcsi szavait a helyzethez igazítva: kis különbség kis változás, nagy különbség nagy változás. Magyarországnak változás kell. Hisz abban, hogy a magyarok a hazugság helyett az igazságot válasszák, hatalmaskodás helyett a szolgálatot. Ne csak az új kormánytól, saját életükben is várják ezt el.

Itt az ideje, hogy a gyengéket leváltsák az erősek. Orbán és pártja készen állnak az erős, felelős, cselekvő kormányzásra. Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok.

(forrás: Index.hu)

Reakciók

MDF: Orbán semmit nem mondott
Az MDF szerint Orbán Viktor országértékelőjében folytatta az elmúlt hetek fideszes politikáját, ugyanis nem volt hajlandó semmit elárulni abból, mit is akar a Fidesz a kormányon.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője pénteken az MTI-nek azt mondta: a magyar kapitalizmus nem a piac túlhatalma miatt működik rosszul, hanem azért, mert az a politika, amelyet Orbán Viktor és a Fidesz is képvisel túlzottan rátelepedett a gazdaságra.

Kerék-Bárczy Szabolcs kiemelte: a Fidesz elnöke pont azokat a független pénzügyi intézményeket akarja maga alá gyűrni, mint a Magyar Nemzeti Bank vagy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, amelyek jelentősen csökkentették annak a magatartásnak a hatását, amely Magyarországot csődközeli állapotba sodorta.

Hangsúlyozta: kiutat csak az MDF és a Bokros Lajos által képviselt program kínál az állampolgároknak.

Mesterházy: sok beszéd, kevés taralom
Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor Fidesz-elnök országértékelőjét a sok beszéd, kevés tartalom jellemezte.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, frakcióvezető pénteken Budapesten sajtótájékoztatón közölte: az évértékelő olyan volt, mintha Orbán Viktor is attól félne, hogy lehúzzák a Fidesz listájáról, ha túl sok konkrétumot árul el pártja programjáról.

Mesterházy Attila véleménye szerint a Fidesz elnöke ma sem "töltötte ki azt a biankó csekket", amire felhatalmazást kér a választóktól, így valójában azt kéri, hogy bekötött szemmel kövessék az emberek az ismeretlenbe.

Emlékeztetett arra, hogy volt már egy olyan politikus a történelemben, aki azt mondta: programom egyszerű, kormányozni szeretném az országot.

Jobbik: konkrétumok nélküli beszéd
Jobbik szerint maszatoló, ideologizáló, minden konkrétumot nélkülöző kampánybeszédet mondott Orbán Viktor évértékelőjében, amelyből nem derült ki, mi a Fidesz programja.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: abban igaza van Orbán Viktornak, hogy erős, bátor és tisztességes kormányra van szüksége Magyarországnak, de szerinte erre ahogy az MSZP, úgy a Fidesz sem képes.

Program és szükséges bátorság híján a párt elnöke csupán plasztikai sebésze lehet Magyarországnak, de betegségének gyógyítója nem - közölte.

Jobbik elnöke szerint nem csupán az elmúlt 8 év ámokfutását kell befejezni, hanem az elmúlt 20 év zsákutcájából is ki kell vezetni az országot.

Korábban
Megkezdődött péntek délután a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület budapesti rendezvénye, amelyen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elmondja országértékelő beszédét.

Az eseményt Balog Zoltán, az egyesület elnöke nyitotta meg.

A Fidesz első embere a budai Millenáris Park Teátrumában meghívott vendégek előtt most tizenkettedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az ország helyzetét.

Az összegyűlt vendégek között foglalt helyet Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Mádl Dalma.

Megjelent mások mellett Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Pokorni Zoltán és Varga Mihály Fidesz-alelnök, Tarlós István fideszes fővárosi frakcióvezető, Rogán Antal V. kerületi polgármester, Schmitt Pál EP-alelnök, valamint Pozsgay Imre volt államminiszter, Stumpf István, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Jókai Anna író, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori játékosai, Kárpáti György egykori vízilabdázó, a fogathajtó világbajnok Lázár testvérek, Balázs Péter színész, valamint Hámori József volt kulturális miniszter.

A szónoki pulpitust - amelynek elején az "Itt az idő" szlogen olvasható - a terem közepére helyezték, előtte félkörben és kétoldalt foglal helyet a közönség. A szónoki emelvény mögötti drapériára reflektorokkal a magyar zászló színeit vetítették, a pulpitus mögé nemzeti lobogókat állítottak.

Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben, miniszterelnökként tartott országértékelést.

A legreménytelenebb helyzetben is van értelme az egyéni tisztességnek, emberi méltóságnak és a közösség megőrzésének - mondta Balog Zoltán fideszes politikus, a Fidesz elnökének országértékelő beszéde előtt pénteken a Millenáris Parkban.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke úgy fogalmazott: a pártelnök egy olyan Magyarország évét fogja értékelni, amelynek polgárai csalódottak, reményvesztettek és sokan dühösek. "Akik itt vagyunk, sokan csalódottak vagyunk, és megértjük a dühös emberek dühét is, de reményvesztettek nem vagyunk" - tette hozzá.

Kiemelte: mi nem "konjunktúrapolgárok" vagyunk, számunkra a polgári tisztesség, a keresztény értékek, a nemzeti összetartozás nem konjunkturális termékek, hanem életforma.

"Mi a következő kormánynak, Orbán Viktornak kritikus szolidaritást kínálunk" - mondta.

Balog Zoltán köszöntötte a 80. születésnapját a napokban ünneplő Csoóri Sándor írót is, akit a hallgatóság nagy tapssal üdvözölt.

Olvasóink írták

473 hozzászólás
 • 473. elemér 2012. február 08. 15:53
  „Budapest - Nem érte csalódás azokat, akik a korábbi évek fárasztó lózunggyűjteményére, gátlástalan csúsztatástömegére számítottak Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjétől. A grammatikai finomságokat kutató újságírókat, nyelvészeket ezúttal is bőven ellátta munkával a keresett szóhalmaz, ám az elhangzottakból nem derült ki, hogyan jutottunk idáig, hol tartunk és főleg, hogy merre a kiút. (Amerikai Népszava )”
 • 472. elemér 2012. február 08. 08:42
  „Nekem igazán unalmas demagog. Utálja az MSZP-t, és forradalmi. Egyedül ami forradalmi lehet, ha ezek a régiek mind eltünnek a kukában.”
 • 471. elemér 2012. február 08. 02:11
  „Orbán semmi olyat nem mondott, ami bizalmat ad a gazdasághoz. Fujta a nacionalizmust a gazdaságban. Neki dunctja sincs a piachoz.”
 • 470. kőmarad 2010. július 18. 17:15
  „én jobbikos ismerősöm teljes becsületes volt. még adni is akartak kopogtatót neki de nem fogadta el mert munkahelyen volt és ott tilos. hidegben járta az utcákat. míg a fidesznek a postás szórózott is, és megszervezték hamis módon az egészet.”
 • 469. gjozsi88 2010. február 14. 09:57
  „lótusz!
  "a kopogtatót az mszp és fidesz vásárolja míg a jobbikosok hóban fagyban becsületesen szerzik be."

  Miből gondolod???
  A ferencvárosi időközi választáson a jobbik képviselőjelöltjét sem engedték indulni kopogtatócédulával visszaélés miatt!!!”
 • 468. lótusz 2010. február 14. 09:42
  „egymás után buknak le a fidesz és mszp szdsz-es bűnözők.most orbán anita férje lépett vissza a jelöltségtől mert 287 milliót bkw-zott el.tiszta új erő válthat meg itt mindent.”
 • 467. lótusz 2010. február 14. 09:39
  „a kopogtatót az mszp és fidesz vásárolja míg a jobbikosok hóban fagyban becsületesen szerzik be.”
 • 466. Mankapunka 2010. február 11. 23:30
  „Van 2 kopogtató cédulám,eladó.

  Eredeti,bontatlan csaomagolásban.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 465. gjozsi88 2010. február 11. 17:21
  „jörg!
  Neked a Fidesz szidása, ha tényekről beszélünk??
  Erre a kérdésre, csak a szoci börtönválogatott a válasz?

  "Hogy lehet ,hogy a Kaya Ibrahim ,ezüsthajó ,Heppy End..stb ügyekben nincs felelős, senki nem ül , mikor közpénzek tüntek el!
  Hogy lehet, hogy a Viktor a kanadai repülős szerződéssel 100 milliárdot, a Deusch Tamás a raktárba vett beléptetők 5 milliárd, Kovács Attila MLSZ elnök erőből nem tudott eltávolitása után 2 milliárd a demokratikusan, az országimázs központ 4 milliárdos MICIMACKÓ tanácsadás...., a grippenek megvásárlása fegyverek nélkül, pécsi vizmű 5 milliárdos várható kártérités...!
  Ezzel szemben a Zsuchlag 75 millió, melyből visszafizetett 56 milliót, a BKV -nál keresnek összesen 4 milliárdot!
  Az arányokat sziveskedjetek figyelembe venni!!
  A szocikon keresett pénz, amivel ők biróságon elfognak számolni, töredéke a fidesz elszámolatlan csak néhány tételben felsorolt sarának!!!”
 • 464. jörg 2010. február 11. 10:23
  „www.gondola.hu

  MSZP-s Börtönválogatott - 7.rész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 463. jörg 2010. február 10. 22:50
  „moderálva személyeskedő”
 • 462. gyagyástóni 2010. február 10. 19:16
  „461. hozzászólás gjozsi88 2010.02.10. 16:44
  "Aki mást mond, mint amit ő, az ellenség!!"
  Ez inkább rátok vonatkozik szocik!!!!”
 • 461. gjozsi88 2010. február 10. 16:44
  „gyagyástóni!
  455!
  Mi az ami nem igaz???

  A reálbérek nöttek 30% fölött, a lakosság adósságállománya 500%-ot!
  Ezek tények!!
  Persze már látjuk, hogy a Fidesz szimpatizánsaival együtt nem párt, hanem hitgyülekezet!!
  Vakon biztok a vezetőtökbe!!
  Aki mást mond, mint amit ő, az ellenség!!
  No comment!”
 • 460. gjozsi88 2010. február 10. 16:42
  „Angel40!
  Akkor mit érzel a sajátbőrödön, ha nem ezt?

  "Arról senki nem tehet rajtad kivül, hogy ahhoz a réteghez tartozol, akinek nem lehet elég 30%-os reálbérnövekedés, mert részt vett az 500% os lakossági adósság növekedésben!
  Hogy rosszabul élsz, az ettöl lehet!!
  Arra a kérdésre, hogy ugy néz-e ki a tönkretett ország ahogy beidéztük a változásokat, nem túl sok azt mondani, hogy nem hiszem el!!"”
 • 459. gjozsi88 2010. február 10. 16:40
  „jörg!
  Még annyit!
  Nagyon kedvesen összemosol mindenkit!
  A Verest azért marasztalták el, mert nem hozta nyilvánosságra az eurostatnak véglegesítésre kiküldött anyagot, azaz rész eredményt nem hozott nyilvánosságra két héttel korábban!!
  (Azóta kiderült, hogy a kiküldött anyag egyébbként a Fideszes képviselők által átvetten számukra kézbesítve lett!)
  A Szilvássyt azért perelték, mert a Demeter törvénytelen megbizását, melyet egy jogszerüen lehallgatott UD-snek adott nyilvánosságra hozta!
  Azaz törvénytelenséget hozott nyilvánosságra!
  A z már csak hab a tortán, hogy sem a Demeter ellen, sem az ebből a lehallgatásból ujabb részleteket kiszivárogtató, internetre feltevő Répássy ellen sem indult eljárás!

  Tudjuk, nektek az a követendő, ami esztergomi cimborátok tesz!
  Ez lesz a jövő!
  Jegyző jogtalan felmentése, vita nélküli szavazás a testületbe, iskolaigazgató váltás szakmai érvek ellenére, párt szimpátia alapján!
  A Viktor hátsókapun ment el, mikor a Hivek hivták: "Viktor segíts!"
  Neki is kellemetlen!”
 • 458. gjozsi88 2010. február 10. 16:32
  „jörg!
  Hogy lehet ,hogy a Kaya Ibrahim ,ezüsthajó ,Heppy End..stb ügyekben nincs felelős, senki nem ül , mikor közpénzek tüntek el!
  Hogy lehet, hogy a Viktor a kanadai repülős szerződéssel 100 milliárdot, a Deusch Tamás a raktárba vett beléptetők 5 milliárd, Kovács Attila MLSZ elnök erőből nem tudott eltávolitása után 2 milliárd a demokratikusan, az országimázs központ 4 milliárdos MICIMACKÓ tanácsadás...., a grippenek megvásárlása fegyverek nélkül, pécsi vizmű 5 milliárdos várható kártérités...!
  Ezzel szemben a Zsuchlag 75 millió, melyből visszafizetett 56 milliót, a BKV -nál keresnek összesen 4 milliárdot!
  Az arányokat sziveskedjetek figyelembe venni!!
  A szocikon keresett pénz, amivel ők biróságon elfognak számolni, töredéke a fidesz elszámolatlan csak néhány tételben felsorolt sarának!!!”
 • 457. jörg 2010. február 10. 08:22
  „aha.... kedves moderátor...

  A Fideszt lehet szabadon gyalázni, minden megengedett, a Jobbik szent és sérthetetlen, még a témát is kivettétek a Forróból.... gratulálok!”
 • 456. jörg 2010. február 09. 22:31
  „gjozsi 429

  "Börtönválogatott" - politikus/közalkalmazott?

  Talán Hagyó egyéni eset? És Zuschlag, és Hunvald, és Csillag, és Veres, és Draskovics, és Kóka, és Oszkó, és Demszky és Laborc és Szilvásy? Nem voltak ezek kormányban, hatalomban? Nem loptak, csalta, hazudtak reggeltől estig?

  Ne vitatkozzunk, inkább döntsd el, melyikük viszi majd ki a küblit szombaton...”
 • 455. gyagyástóni 2010. február 09. 22:24
  „452. hozzászólás gjozsi88 2010.02.09. 17:38

  "Arról senki nem tehet rajtad kivül, hogy ahhoz a réteghez tartozol, akinek nem lehet elég 30%-os reálbérnövekedés, mert részt vett az 500% os lakossági adósság növekedésben!"

  Józsi, szállj már le a földre!!!!!”
 • 454. jörg 2010. február 09. 22:17
  „moderálva off”
473 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rablás a hobbija: néhány óra alatt elfogták a móri rablót

Néhány órával a bűncselekmény elkövetése után elfogták azt a férfit, aki pénteken késsel… Tovább olvasom