Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Orbán: az illegális határátlépőket őrizetbe kell venni

A kormányfő elmondta, hogy törvényeket kell hozni az azonnali visszatoloncolásról, különben Magyarország egy menekülttáborrá fog válni.
Aki tiltott határátkelést hajt végre, mindegy, milyen indokkal teszi, azonnal őrizetbe kell venni - foglalt állást az illegális bevándorlással kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő kifejtette: az osztrákok és a németek változtatni fognak a bevándorlókkal kapcsolatos szabályaikon, így a Magyarországra érkezett menekültek nem tudnak majd továbbmenni, "itt fognak rekedni". "Ha akkor nem lesznek olyan törvényeink, hogy azonnal fogjuk el őket, és azonnal toloncoljuk vissza, akkor Magyarország egy menekülttáborrá fog válni" - mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy ezt el kell kerülni.

Szerinte ha a Balkánon is világossá válik, hogy nem érdemes Magyarországra jönni, akkor nem is fognak jönni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Szükség van a reklámadóra


Szükség van reklámadóra és az abból származó bevételre, ettől "nem tudunk eltekinteni" - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Azonban "miután a reklámadó - mint minden adó - pénzről szól, és magántulajdonosok zsebbe vágó érdekeiről is szó van, nekik erről van véleményük. Különböző eszközökkel, különböző módszerekkel próbálnak ennek érvényt szerezni, és különböző erősséggel fogalmazzák ezt meg" - mondta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta ugyanakkor: "ilyen vitákban sem a kormány, sem én nem vehetünk részt".

A minszki megállapodásról


Még a törékeny béke is jobb, mint a háború - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban az ukrán válság ügyében az előző nap született minszki megállapodásról.

Pénteki kijevi látogatásáról szólva a kormányfő kijelentette: Magyarországnak ésszerű érdekei fűződnek ahhoz, hogy jó kapcsolatban álljon az ukránokkal.

Az orosz-magyar kapcsolatról pedig úgy fogalmazott: Magyarországnak ésszerű és rendezett kapcsolatokra van szüksége Oroszországgal is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matekból még mindig gyengék a magyar diákok

Javítottak tavalyhoz képest, de még így is közepesen teljesítettek a nyolcadikos diákok… Tovább olvasom