Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Ónos eső nehezíti a közlekedést az országban

Az egész országban késnek a vonatok, egyes esetekben a késés akár 30-40 perc is lehet.

11.30 - Az egész országban késnek a vonatok az időjárás miatt; egyes távolsági vonatok esetében a késés akár 30-40 perc is lehet - tájékoztatta a MÁV kedden az MTI-t.

Délnyugat-Magyarországon nincs fennakadás a vasúti közlekedésben, de a vonatok 3-15 percet késnek.

Az ország délkeleti részében 8-15 perces késésekkel lehet számolni, míg Kelet-Magyarországon 6-10 perccel többet kell várakozni a járatokra.
Az északkeleti régióban 3 és 10 perces késések lehetnek, de azoknál a távolsági vonatoknál, amelyek a budapesti Keleti pályaudvarról indultak, akár 30 perces késés is előfordul - olvasható a MÁV közleményében.
Az ország északnyugati részében 8-15 perces késések is előfordulhatnak, míg azoknál a távolsági vonatoknál, amelyek a fővárosból indultak, a késés akár 17-30 perc is lehet.

Az elővárosi közlekedéssel kapcsolatban azt közölte a vasúttársaság, hogy a szobi vonalon közlekedő vonatok már 30-50 perces késéssel közlekednek, mert Rákospalota-Újpest állomáson lefagytak a váltók. A Budapest-Esztergom és a Budapest-Újszász-Szajol vonalon 10-20 perces, míg a távolsági vonatoknál akár 20-40 perces késés is előfordulhat

9.05 - Megindult a forgalom a 43-as főúton Makó és Apátfalva között, így ismét el lehet jutni a nagylaki határátkelőre - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedd reggel az MTI-vel.

8.15
- Enyhülés várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint; Véber István ügyeletes meteorológus az MTI érdeklődésére elmondta: a Dél-Alföldön már az éjszakai órákban a hófúvást ónos eső váltotta fel, de kedd éjszakára már mindenhol csak esővel kell számolni.

Véber István közlése szerint a kedd reggeli órákban Nyugat- és Dél-Dunántúlon már 2-4 fokot mértek, az északi régiókban viszont még fagypont alatt alakul a hőmérséklet. Az Alföld középső részén, Pest megye déli területein és az észak-magyarországi megyékben kell a nap folyamán ónos esővel számolni, utóbbi területeken még havazás nehezítheti a közlekedést.
Az enyhülés a nap folyamán az egész országra kiterjed, s bár éjszaka jelentős csapadék érkezik, ez már mindenhol eső lesz.

A közlekedést a szél nehezítheti, napközben a Dunántúl észak-nyugati tájain viharos széllökések is lehetnek, de erős szélre szerdán kell majd csak számítani.

Véber István tájékoztatása szerint az elmúlt napokhoz képest összességében kedvezőbb időjárási körülményekkel számolhatnak az útnak indulók.

8.05 - A Tapolcát Sümeggel összekötő úton a 2-es km-nél két személygépkocsi karambolozott. Az utat lezárták, visszafordítják a járműveket.

Tart az árokba csúszott kamion mentése a 43-as főúton Magyarcsanádnál. A 46-os km-nél a fél útpályát lezárták, a forgalmat rendőrök irányítják.

7.47 - A reggeli belföldi vonatközlekedésben még nem okoz jelentős fennakadást az ónos eső és a havazás, minden pályaudvar indít és fogad vonatokat - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

A Mávinform tájékoztatása szerint éjszaka a vasútvonalakon dolgozó hómunkások tovább folytatták a váltóberendezések tisztítását, és napközben megerősített szolgálatot adnak. Ahol van elektronikus váltófűtő berendezés, ott üzemeltetik a rendszert.

7.45 - Egy árokba csúszott kamiont mentenek a 43-as főúton Magyarcsanádnál. A 46-os km-nél a fél útpályát lezárták, a forgalmat rendőrök irányítják.

A hajnali órák óta egyre több helyen esik ónos eső, havas eső vagy eső. A főváros környékén a Csepel-szigeten, Pest megye déli felén, Veszprém és Tolna megye egyes területein, a Duna-Tisza közén pedig Solt, és Kiskunhalas környékén ónos eső esik. Az alászórás ellenére sokfelé lefagyott a burkolat. Debrecen és Polgár térségéből szintén jegesedést jeleztek, és Szikszó környékén is ónos szitálás kezdődött.

Békés megyében az Orosháza – Tótkomlós – Csanádapáca – Battonya környéki mellékutakon a viharos erejű szél a korábban lehullott havat hordja, hótorlaszokat emel. Több kamion elakadt a 43-as és 47-es főúton, azok műszaki mentésén jelenleg is dolgoznak.

Változó intenzitással havazik a Dunakanyarban, a Pilisben és a Zsámbéki-medencében, valamint a Mátrában és a Bükkben. Az Északi- Középhegységben az éjszaka leesett friss hó vastagsága 2-3 cm. Ezen a környéken a fő- és mellékutak egyaránt havasak.

Havas eső esik Kápolnásnyék, a Velencei-tó környékén, valamint Tolna megye déli részén.

Elzárt település, vagy járhatatlan út nincs az országban.

7.40 - Teljes az útzár Makó és Apátfalva között, így a 43-as főúton Nagylakra tartóknak várakozásra kell számítaniuk, miután az ónos eső miatt csúszós úton több kamion keresztbe fordult - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedd reggel az MTI-vel.
Szenti Szabolcs elmondta: bár a tűzoltók mindent megtesznek a helyzet megoldására, a határátkelőt egyelőre nem lehet megközelíteni.

Emellett a térségben járhatatlan a Makó és Kövegy közötti út is, miután fél méter magas hótorlaszok alakultak ki a hóátfúvások miatt.


7.00 - A fővárosban hajnali fél öt körül kezdett esni, egyes helyeken havazás, másutt ónos szitálás alakult ki, az utakat folyamatosan takarították - közölte az FKF az MTI-vel.

Az éjszakai műszakban az FKF Zrt. 83 szóró munkagépe folyamatosan végezte a mellékútvonalakon a hóeltakarítást és síkosságmentesítést, azonban a csapadék megérkezésekor munkagépeik visszatértek a fő- és tömegközlekedési útvonalakra.
Hajnalban a közösségi közlekedés megindult, BKV járatai menetrend szerint közlekedtek.

A társaság továbbra is kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, a magánház-tulajdonosait, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg és mentesítsék a síkosságtól, de a havat, a jeget ne a már letakarított úttestre tolják le.

Hóeltakarítási eszközök és síkosságmentesítő anyagok vásárolhatók az FKF Zrt. lakossági ügyfélszolgálati irodájában, valamint a hulladékgyűjtő udvarokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyra új arca lesz a királyi tévének

Mindkét csatornára kiterjed a műsorblokkokat összekötő képi világ frissítése. Tovább olvasom