Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

NMHH: elkészült a 450 MHz-es frekvenciasáv szabad részeire kiírt pályázat végleges dokumentuma

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közzétette a 450 megahertzes frekvenciasáv szabad részeire kiírt pályázatának dokumentumait - közölte az NMHH pénteken az MTI-vel.
A pályázatra 2014. január 15-én várja a jelentkezéseket az NMHH Hivatala.

A 450 MHz-es frekvenciasávban 10 évre jogosultságot elnyerő pályázó kötelezettsége elsősorban a digitális közszolgáltatások fejlesztése lesz.

A frekvencia segítségével hatékonyabbá tehető az elektronikus útdíj fizetési rendszer működtetése, a járási hivatalok és kistelepülési kormányablakok pedig bekapcsolhatóak lesznek az országos digitális vérkeringésbe.

A frekvenciasávon folytatott adatátvitel támogathatja az elektronikus házi őrizeti rendszer megerősítését, hatékonyabbá teheti a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációját, és olyan sokakat érintő szolgáltatások fejlesztéséhez járulhat hozzá, mint az anyakönyvi rendszer, a távfelügyelet vagy a városi közlekedési tájékoztató rendszerek.

Ezen túl a frekvenciasáv kiválóan alkalmazható az intelligens mérési rendszerek (smart metering), illetve a gépek közötti (Machine-to-Machine/M2M) kommunikációs kapcsolatok kiépítéséhez.

A közlemény szerint a pályázati anyag véglegesítése előtt a hatóság konzultált az érdekelt piaci szereplőkkel, véleményüket, illetve javaslataikat beépítette a kiírásba. A szolgáltatók javaslatai rámutattak arra, hogy a szabályozói és piaci oldal egyaránt a digitális gazdaság és a digitális közszolgáltatások fejlesztésében érdekelt.

A hatóság október 28-án tette közzé a pályázat tervezetét, abban és a végleges dokumentumban is az szerepel, hogy a szabad frekvenciablokk pályázati díja 150 millió forint. A nyertes pályázó az első négy évben évi 132 millió, az ötödik évtől pedig 265 millió forint frekvenciadíjat fizet be az államkasszába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határokat olvaszt össze a Magyarok óriásgyertyája

A gyertyát a Kárpát-medence és a világ magyarlakta területeiről elküldött fehér gyertyákból öntik… Tovább olvasom