Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Németh Lászlóné: megkezdte az ország a kilábalást az adósságcsapdából

Megkezdte az ország a kilábalást az adósságcsapdából - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap Szekszárdon a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén; a tárcavezető ezt követően aláírta a PPP-konstrukcióban épült bátaszéki uszoda kiváltásáról szóló szerződést.

Visszafizettük az IMF-hitelt, megszűnt a Magyarországgal szemben 2004-ben indult túlzottdeficit-eljárás, az ország az adósságterheit lerakva képes egyre jobban teljesíteni - mondta a miniszter a szekszárdi megyeházán.
   
Emlékeztetett arra is, hogy a kormány 1956 önkormányzat 600 milliárd forintnyi adósságterhét vállalta át.
   
Ugyanezt a célt szolgálja a PPP-konstrukcióban (Puplic Private Partnership) - a köz- és a magánszféra együttműködésében - épült sportlétesítmények kiváltása - tette hozzá.
   
Mint mondta: a kormány célja a felelős vagyongazdálkodás jegyében, hogy az önkormányzatoknak térítésmentesen juttasson ingatlanokat, amelyek beruházások, fejlesztések alapjául szolgálhatnak.
   
A Tolna megyei fejlesztésekről szólva mások mellett kiemelte a dombóvári kórház korszerűsítését, amelynek támogatásáról már döntés született, a Duna-projekt most zajló árvízvédelmi munkáit, a Tengeric-Szedres, illetve a Paks-Kölesd összekötő út építését. 
   
Az ünnepség után a fejlesztési tárca vezetője, Bognár Jenő (Fidesz-KDNP), Bátaszék polgármestere, valamint Werner Mihály, az Alisca Bau Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója aláírta a PPP-beruházással 2008-ban épült bátaszéki tanuszoda állami átvételéről szóló szerződést. A 470 millió forintból épült uszodát 377 millió forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., amely térítésmentesen átadja azt a bátaszéki önkormányzatnak - ismertette a miniszter.
   
Németh Lászlóné az MTI kérdésére elmondta: 2012-ben országszerte 34 sportlétesítmény kiváltásáról kezdődött tárgyalás.
   
Eddig 11,9 milliárd forintot fordítottak PPP-s sportingatlanokra, a fennmaradó szerződések kiváltására még 12-13 milliárd forint szükséges - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 5. load 2013. szeptember 01. 21:59
  „4. Madarász
  A nemzetgazdasági miniszter posztján életveszélyes lenne egy szakember, mert még egy szakmai fórumon elszólná magát, hogy nulla gazdasági növekedés mellett nem lehet adósságállományt csökkenteni.
  Erre a tárca is rájöhetett, mert a minisztérium honlapján 2011-ben beindított "adósság nyomásmérő" -t nem üzemelteti tovább:
  http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/adossagnyomas-mero
  Érthető, mert a GDP arányos központi költségvetés adósság - a 3 ezer milliárdos adósság csökkentésre felhasznált manyup vagyon, és a számtalan ágazati különadó ellenére - annyi, mint a kormányváltáskor.
  Ennek felismerése negatív hír, és nem tesz jót a kormányzati propaganda megalapozásához.”
 • 4. Madarász 2013. szeptember 01. 20:34
  „Ki az a németh lászlóné? Ez a baj, hogy szakemberek helyett nevenincs pártkatonák kerülnek azokra a posztokra, ahová olyanok kellenének, akik értenek is az adott területhez.”
 • 3. machers 2013. szeptember 01. 19:56
  „Ettől a hazugságtól még a műszer is kiakadt:
  "...az ország az adósságterheit lerakva képes egyre jobban teljesíteni"
  http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/adossagnyomas-mero
  Itt van a tuti:
  http://www.akk.hu/object.A7345D3B-1DA5-4904-BAAA-08D7EB1DB13E.ivy
  Történelmi csúcson az adósság. Tegyük hozzá a 3 000 milliárd mnyp vagyont, és a 2 000 milliárd különadót?!”
 • 2. oxana 2013. szeptember 01. 18:37
  „Sportlétesítményekre van pénz, de kórházakra nincs. Szegény Magyarország.”
 • 1. dödike 2013. szeptember 01. 17:22
  „Jobb lett volna ha nem szólal meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben már a megemelt fizetésüket kapják az egészségügyi dolgozók

Az augusztusi fizetéssel kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést. Tovább olvasom