Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem volt balhé: Magyar Gárda és romatüntetés Ózdon

Rendbontás nélkül lezajlott a Jobbik és a Magyar Gárda által szervezett rendezvény, valamint az ugyanarra az időpontra szervezett roma demonstráció Ózdon vasárnap. A két helyszín körülbelül három kilométerre volt egymástól.

15 óra 20 perc - Messze egymástól 

A Jobbik és a Magyar Gárda EP-választási nagygyűlést tartott Ózd belvárosában. A rendezvényen körülbelül ezer ember vett részt. Ugyanarra az időpontra Ózd Sajóvárkony nevű városrészében a helyi cigány kisebbségi önkormányzat hirdetett demonstrációt.

Ott három-négyszáz ember jelent meg. A városban jelentős számú rendőr volt, szinte minden utcán csoportosan álltak, és a rendezvény végeztével egészen a város széléig kísérték a gárdistákat.

A két demonstráció viszonylag nagy távolságra volt egymástól és egyik csoport tagjait sem engedték a másikhoz közel, így rendbontás nem történt - közölte a Független Hírügynökséggel Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitányság szóvivője.

10 óra 23 perc - Buszokkal is érkeznek Ózdra romák 

A két rendezvényre a rendőrség "megfelelő létszámmal" készül.

A Magyar Gárda - az EP-választásokra készülve - vasárnap délelőtt tartja nagygyűlését az észak-borsodi városban. A 11 órakor kezdődő rendezvényre körülbelül kétezer szimpatizánst várnak.

A rendőrségnek azt jelezték, körülbelül nyolcszáz egyenruhás gárdista jelenik majd meg a gyűlésen, közölte a Független Hírügynökséggel Gaskó Bertalan, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője.

A kisebbségi önkormányzat a társadalmi béke megőrzése érdekében szervezett demonstrációt, amelyre körülbelül ezer embert várnak. Ez a rendezvény 12-15 óráig tart majd.

Információink szerint más településekről, buszokkal is érkeznek Ózdra romák.

A két esemény térben jól elkülönülten, három kilométer távolságra lesz egymástól, ennek ellenére a rendőrség "megfelelő létszámmal és erővel" készül, fogalmazott a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy embert megölt, majd magát is megszurkálta

Nyíregyháza - Megölt egy embert, két embert megsebesített, majd önmagát is megszurkálta egy férfi… Tovább olvasom