Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Nem sikerült tulajdoni befolyást szereznie Simicskának az Indexben

Egy alapítványnak adták el a lapot.
Simicska Lajosnak, illetve érdekkörébe tartozó cégnek egy 2014-es megállapodás szerint opciója volt a lapcsoport részesedésének megszerzésére.
A HVG nformációi szerint ezt érvényesítették is, így került a Magyar Nemzetben és HírTv-ben érdekeltséggel bíró Pro-Rátához az Index.hu Zrt. Ezt a részesedést adta tovább a Pro-Ráta Holding az alapítványnak, de ennek az ügyletnek a részletei, így anyagi kérdések sem ismertek - írják.

A lap forrása szerint Simicskáéknak végül nem sikerült tulajdonosi befolyást szerezniük az Indexben, noha Nagy Ajtony Csaba ügyvéd igazgatósági tagsága miatt felvetődik a kérdés, valóban nem lesz-e a milliárdosnak lehetősége befolyásolni a lap sorsát - írja a HVG.

A lap átruházásáról egy közlemény jelent meg az Indexen.
Ugyanitt ismertették az új igazgatósági tagok (dr. Bodolai László, ügyvéd; Kereszty Gábor, közgazdász; Dr. Nagy Ajtony Csaba, ügyvéd) önéletrajzait is.

A Magyarország egyik leglátogatottabb, vezető internetes portálját, az Index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. 100%-os tulajdoni hányada 2017. április 20-án Alapítványi tulajdonba került, miután a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra" ruházta át.

Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen.

A tulajdonosváltással egyidőben az Index.hu Zrt. jelenlegi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, és az új 100%-os tulajdonos „Magyar Fejlődésért Alapítvány" új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra dr. Bodolai László ügyvéd, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász személyében, akik maguk közül az Igazgatóság elnökévé dr. Bodolai Lászlót választották.

dr. Bodolai László

Magyar Fejlődésért Alapítvány 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehetséges, hogy kilöktek egy lányt a 2. emeletről Zalaegerszegen

A lány életveszélyesen megsérült miután egy társasház második emeleti erkélyéről az utcára zuhant. Tovább olvasom