Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Négycsillagos gyógyszálló építése kezdődött

Négycsillagos gyógyszálló építése kezdődött meg Marcaliban, a beruházás 3,2 milliárd forintból, 572 millió forint uniós támogatással valósul meg.

Sütő László, Marcali polgármestere az építési területen rendezett pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: húszéves álmok és tízéves tervek válnak valóra azzal, hogy hitelhez jutott a Marcali Szálloda Kft., és pénteken megkezdődhetett a gyógyszálló építése.

A polgármester kifejtette, a projektcégben területi apportja és tőkeemelése révén 10,4 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező városnak nem csak a vagyona gyarapszik jelentősen az új beruházással. Marcali évente 50-60 millió forint adóbevételhez, mintegy 100 új munkahelyhez, növekvő turisztikai vonzerőhöz, és eddig hiányzó minőségi szálláshelyekhez is juthat az új gyógyszálló révén.

Hozzátette: a korábban elkészült jó tervek ellenére azért múltak el hosszú évek tétlenül, mert nem voltak pályázati lehetőségek, majd lassú volt az elnyert támogatáshoz való hozzáférés, végül a gazdasági válság miatt tűnt lehetetlennek egy ideig a hitelhez jutás, ami most megoldódott.
Suchman Tamás, a somogyi város által a beruházás koordinálásával megbízott helyi képviselőként arról számolt be, hogy a 3,2 milliárd forintos beruházás izraeli befektető által biztosított tőkéből, 1,8 milliárd forintos hitel segítségével, és 572 millió forintos uniós támogatással valósulhat meg, a tervek szerint 2011 tavaszáig.

A négycsillagos, 116 szobás gyógyszálló a marcali turisztikai fejlesztések fontos eleme, amelynek előző ütemeiben szabadidőközpont, majd fedett uszoda épült a városi strand területén. Ezekhez fog szervesen kapcsolódni az új gyógyszálló, amit a Danubius Hotels Nyrt. üzemeltet majd. Az új szálló Hévíz-Zalakaros gyógyturizmus tengelyhez való kapcsolódását és sikerességét a szakmai üzemeltető mellett az is garantálhatja, hogy a város szomszédos gyógyfürdője három meleg vizes és három hideg vizes kúttal rendelkezik. Gyógyvizeit alkalmasnak találták nőgyógyászati problémák kezelésére is, minősítése folyamatban van - mondta Suchman Tamás.

Olvasóink írták

 • 1. ti-a-bi 2009. augusztus 29. 21:45
  „Beetetés.

  Egyetlen befektetett pénz nélkül jutnak újabb vagyonhoz az idegenek /cionisták/
  Csak utána kell számolni /a meglévő gyógystrandra épül/ és egyértelművé válik a Magyar közvagyon átjátszása.
  Ahol nevezett úr S. T./megilleti az ártatlanság védelme/ megjelenik ott az anyag, a vagyon, nem vész el csak átalakul.
  Az üzemeltetők ugyanebből a származási rétegből valók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatán sem vonulhatnak fel a Hess-hívek

Tatán sem lehet felvonulni a náci háborús bűnös, Rudolf Hess emlékére. Tovább olvasom