Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Négy évet kapott a nagymamát és unokáját elgázoló autós

Első fokon négy év fogházbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly május végén halálra gázolt egy 67 éves asszonyt és annak 20 hónapos unokáját Pécsen. A baleset a település kertvárosi városrészben egy gyalogátkelőn történt. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a férfi ügyvédje pedig enyhítésért fellebbez, ezért az ítélet nem jogerős.
A 67 éves asszony húsz hónapos unokáját babakocsival akarta áttolni a zebrán Pécs kertvárosi városrészében tavaly május 21-én A Pécsi Városi Bíróság ítélete szerint a nagymama körültekintően lépett le az úttestre. A gyalogátkelőhely felénél tartottak, amikor látta, hogy a közeledik felé egy autó. Lépteit meggyorsította. Az autós dudált, fékezett és jobbra rántotta a kormányt, de az ütközést nem tudta elkerülni, a nagymama és a babakocsi már féktávolságon belül voltak.

Az ítélet szerint az autós gyorsan, az előírt 50 kilométer per órás sebesség helyett 62-66 kilométeres sebességgel haladt, a zebrát nem kellő óvatossággal közelítette meg, az asszonyt a babakocsival pedig későn vette észre. A gázolás következtében a nagymama még aznap este, húszhónapos unokája pedig másnap belehalt a sérüléseibe.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt találta bűnösnek a férfit, ezért őt négy év fogházra ítélte, valamint öt évre eltiltotta a járművezetéstől. A bíróság súlyosbító körülményként vette figyelemben, hogy a balesetben két ember halt meg, gyorsan és nem kellő óvatossággal hajtott a férfi, valamint korábban már kétszer, büntették gyorshajtásért. Enyhítő körülményként büntetlen előéletét és beismerő vallomást vették figyelembe.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette. A férfi ügyvédje pedig enyhítésért fellebbez, ezért az ítélet nem jogerős.


Korábban:

Ítéletet hirdetnek a nagymamát és unokáját elgázoló autós ügyében

A Pécsi Városi Bíróság várhatóan kedden délelőtt ítéletet hirdet annak a férfinak az ügyében, aki 2008. május 21-én elgázolt egy babakocsit toló nagymamát a zebrán Pécsen. A 67 éves idős asszony és a 20 hónapos kisbaba olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindketten belehaltak.

A nagymama már a zebra felénél tartott, amikor az autós elütötte őket. A babakocsi 80 métert gurult, egy másik autónak csapódva állt meg. A balesetet okozó 32 éves sofőr az első rendőrségi meghallgatáson még nem érezte magát bűnösnek. A férfi első tárgyalás napon már azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket és bűnösnek érzi magát. Azt mondta: későn vette észre a babakocsit toló nagymamát. Dudált, elrántotta a kormányt, fékezett, de már nem tudta elkerülni a balesetet. Az ügyben várhatóan kedden hirdet ítéletet a Pécsi Városi Bíróság. Hétfőn gyalogost gázoltak el egy kijelölt átkelőn Pécsen. Az sofőr nem adta meg az elsőbbséget egy férfinak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A 77 éves férfi könnyebben sérült, az autós ellen a rendőrök eljárást indítottak.

Olvasóink írták

 • 13. kulica 2009. február 04. 11:34
  „A győri Kölcsey iskola előtti körforgalomnál is lehetne reggelente kasszírozni a rend őreinek. Simán átmennek a zebra szélén állók órra előtt, tolakodónak kell lenni, hogy átjusson az ember gyerekkel a túlsó oldalra. Ezért kell a nagyobb gyerekeket is kísérgetni, no meg persze másért is, pld. közbiztonság stb.
  A 4 év egyébként nagyon kevés, szinte röhejes. Szégyen !”
 • 12. Lovasbandi 2009. február 04. 03:45
  „4 év! Hmmm! Ízlelgetem ezt a számot. Kevés? Sok? Hmmm! Nem is tudom! 2 emberéletért...? Szerintem elég a 4 év! Csak nem a gázolónak! Ezt a 4 évet annak a bírónak, aki az ítéletet hozta, annak kellene börtönben töltenie! A gázoló meg 20 év minimum! Ez nem igazságszolgáltatás! Annyira felba..tam az agyam, hogy nem is tudok írni!”
 • 11. zotya975 2009. február 03. 18:44
  „Ja hát igen, mert ha lelép a gyalogos, és elütik az egy dolog, akkor se kéne, de azt még au ember vhol, megérti, de amikor már a zebra felén túlhaladt és akkor ütik el, az már szinte szándákos gyilkosság. Mert úgye ha előre názel akkor látod hogy megy átt, akkor miért kell elütni. Hányszor látni hogy inkább átmegy a szembe sávba csak hogy ne kelljen megállni. Most voltam szülőin aláírást gyüjtöttek, hogy az iskola előtt legyen rendőrlámpa. Buzgón irogatta mindenki alá, hogy oké legyen, de ahogy körülnéztem láttam vagy 5 fazont aki simán nem engedi át a gyerekeket, szóval hogy nem sült le a pofájukról a bőr.”
 • 10. PrettyWoman 2009. február 03. 18:23
  „6. Mire gondolsz? Arra, ahol nem rögzítette a pali a rakományt, ami belefúródott a nő fejébe? Hát az a pasi már vonattal is ütközött. De az angyalok vigyáznak rá, mert körbe legyalulta a kocsiját a vonat, ahogy kipörgött, az ürge meg karcolás nélkül megúszta. Komoly fazon.”
 • 9. RickCartman 2009. február 03. 16:54
  „5.Tapmancs.Forditva kéne...”
 • 8. eheh 2009. február 03. 16:48
  „Hát ennyit ér két élet ma Magyarországon. vicc ez az egész....”
 • 7. Lobbo71 2009. február 03. 16:35
  „Ha ilyen büntetéseket szabnak ki, sosem lesz itt rend.
  20 év feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, utána a többi száguldozó meggondolná, mennyivel megy lakott területen.”
 • 6. bugyortudor 2009. február 03. 16:31
  „Ez így nagyon nem helyénvaló. Láttam a Naplóban a férfival készült riportot, bizonyára nagyon megbánta amit tett, talán még sajnálatra is méltó, de könyörgöm annak a 20 hónapos gyereknek épphogy elkezdődött az élete, bizonyára a szülei szeme fénye volt. A nagymama pedig egy boldog nagymama volt, valakinek az édesanyja és lánya.
  Rendkívül elszomorít, hogy egy vagyon elleni bűncselekményért többet lehet kapni, mint gyilkosságért, mert bár baleset volt, bővel elkerülhető lett volna, így számomra ez gyilkosság.
  A miskolci rablópáros női tagja 9 évet lehúzott. Pénzt raboltak és megsebesítettek egy rendőrt. Ez indokolhatja, hogy 9 évet kapott. Mármint a tény, hogy rendőr szerepelt az ügyben.

  A másik oldalról nézve a dolgot azonban megértem az ítéletet. Ennek a férfinak az élete már úgyis abban a pillanatban kisiklott, soha nem fog tudni normálisan élni a tudattal, hogy embert ölt. Legalábbis ezt remélem.

  A ménfőcsanaki eset engem rendkívül kiborított. Arról az ügyről azóta sem hallani semmit, majd biztosan az ítélethozatalkor arról is beszámolnak. De az, hogy az elkövető azóta is sok pénzért hirdeti magát a falutv-ben, és a rendőröktől azt hallom, hogy nem az volt az első olyan jellegű balesete, csak annál szerencsére egy parkoló autóval történt ugyanaz, amiben senki nem ült, akkor az szintén felháborít.

  Persze fő a békesség, remélem a család lelki sebei nem szakadnak fel újra...
  B.”
 • 5. Tapmancs 2009. február 03. 16:11
  „Papírgalacsin- és tojásdobálásért pedig két év jár. Két életért pedig négy. Szerintetek ez így oké?”
 • 4. MTT 2009. február 03. 16:10
  „Ennyit ér az emberélet ma, Magyarországon. Szégyen.”
 • 3. Judytka 2009. február 03. 15:56
  „Szerintem meg súlyosbításért kéne fellebbezni!!Zotyának igaza van.”
 • 2. PrettyWoman 2009. február 03. 15:01
  „Igazad van. A legszomorúbb számomra az, hogy a hivatásos vezetői engedéllyel rendelkezők sem különbek egy fikarcnyival sem. Vagy ők sem ismerik a KRESZT, vagy igen, de magas ívben letojják. Nem is tudom, célfotó dönt, melyik a rosszabb. Konkrétan a buszsofőrökre gondolok, ahogy száguldoznak itt a Tihanyi Árpád úton is, kb 90-nel. A harmincas tábla sem nagyon izgatta őket. Pedig nekik ez a foglalkozásuk és nem szőke nők.”
 • 1. zotya975 2009. február 03. 13:39
  „már volt büntetve gyorshajtásért, most is gyorsan ment, a cikk szerint előbb dudált ( hátha eltűnnek, vagy mit várt?!) csak azután fékezett, enyhítő körülmény, fellebbezés, mire fel? 4 év 2 életért, amit majd gondolom feleznek, harmadolnak, gyönyörű mondhatom. Én nap mint nap küzdők a zebránál, mert sokan akkor se adják meg az elsőbbséget, ha be kell hajtani az iskoláscsoportba, de akkor se állnak meg. Egyszer attól félek elszakad a cérna, kirángatok egyet a volán mögül, és beleverem a fejét a betonba. De akkor is csak magammal szúrnák ki. El nem hiszem, hogy aki nap mint nap erre jár, és tudja hogy 1/2 8 körül gyerekdömping van nem tudna 2 percel korábban elindulni! És akkor nem kéne 70-nel keresztül száguldania a zebrán. Érdekes ha megáll a körzeti a közelben egyből mindenki tudja a KRESZT.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 euró = 300 forint

Átmenetileg elérte és meg is haladta a 300 forintos szintet az euró árfolyama kedden délben, ilyenre… Tovább olvasom