Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Nagyon sok betegség a gerincből indul ki

Orvosok is küldenek beteget kezelésre Cserné Sziráki Gréta manuálterapeutához, azaz – régi magyar kifejezéssel élve – csontkovácshoz. Sőt olykor ők is igénybe veszik a kezelést. Többször megtörtént: a kezelés után sikeresen esett teherbe az addig ezzel hiába kísérletező nő.
Cserné Sziráki Gréta manuálterapeuta, azaz csontkovács - kezelés közben. Fotó: Schmidt Andrea
– A gerincoszlopot, az összes nagyízületet, az egész testet kezelem, tenyérgyökkel, mellkassal, talppal, térddel. Néhány kezelés után többnyire gyökeres javulás áll be, megszűnnek évek óta tartó panaszok, emberek életét lehetetlenné tevő fájdalmak múlnak el nyomtalanul – mondja Cserné Sziráki Gréta, aki sokadik éve praktizál Szegeden. Szaktudását fémjelzi, sok esetben orvosok is küldenek hozzá beteget; rengeteget tanult a közelmúltban elhunyt dr. Nyerges Endrétől.

Óriási fájdalmak

Nagyon sok betegség a gerincből indul ki – olyanok is, melyekről nem is gondolnánk. „Elcsúsznak" a kisízületek, nincs egyensúlyban a test. Különösen sok gondot okoz a nyak hetedik csigolyája, és a lapockák közötti negyedik-ötödik-hatodik-hetedik csigolya elmozdulása. Megtörtént, már vállműtétre volt előjegyezve egy páciens, mert a vállnyálkatömlők nem termeltek elegendő ízületi folyadékot, szinte szárazon mozogva „csuszolódtak" az ízületek, óriási fájdalmat okozva. A manuálterapeuta – a beteg nem kis meglepetésére, ugyanakkor tudva, milyen kapcsolat áll fönn a váll és a nyaki hetes csigolya között – a csigolyát kezelte.

Folyamatos önmérgezés

A nyálkatömlők elkezdték a folyadéktermelést, az ízületek szabadon mozoghattak, megszűnt a fájdalom. A lapockák közötti csigolyák elmozdulása az epe, a máj, a gyomor, a hasnyálmirigy itt kilépő idegpályáira gyakorol negatív hatást, fogja vissza az említett szervek működését. – Például a máj nem termel elegendő epét, az epehólyag nem tudja az epét a patkóbélbe juttatni, így a tápanyagok lebontása nem tökéletes. Ha a hasnyálmirigy nem termel elegendő váladékot, nem történik tökéletes előemésztés, a táplálék erjedése miatt folyamatos önmérgezés áll fönn – ismertet gerinceredetű, manuálterápiával kezelhető betegségeket. Kezdődő gerincsérvet is sokszor sikerül visszafordítani; az ok általában a csípőkeresztcsont elmozdulása. Visszarakva helyére a csípőkeresztcsontot, megszűnik a gerincferdülés, a porckorongból kitüremkedő kocsonyás anyag visszahúzódik, s ezáltal megszűnik az óriási fájdalom. A terapeuta, ha szükségesnek látja, röntgen- vagy MRI-felvételt kér a kezelés megkezdése előtt.

Visszatette a helyére

Előfordult: az ifjú párnak nem lehetett gyermeke, akárhogyan is próbálkoztak, még lombikbébiprogramon is részt vett a hölgy – a manuálterápiás kezelés után azonban sikerült teherbe esnie. Mi történhetett? Az, hogy természetes helyzetéhez képest el volt csavarodva a medence, ez hátranyomta a méhet, s nem tudott bekövetkezni a megtermékenyülés. Vagy ha igen, a magzat egy idő után elhalt. Miután azonban a medencét a csontkovács „visszatette" a megfelelő helyre, meg tudott termékenyülni a pete, fejlődhetett tovább a magzat. Grétának hat ilyen esete is volt az elmúlt három évből – azóta is hozzák a szülők a fényképeket a kisgyerekről. Megtörtént, hogy nőgyógyász küldte hozzá kezelésre a gyermeket addig hiába akarót. Egyébként a szülésre is fölkészíti a leendő édesanyát a manuálterapeuta, sok terhes nő keresi föl a terhesség hetedik-nyolcadik hónapjáig. A terapeuta, túl azon, hogy megkezeli a gerincet, speciális, medenceellazító gyakorlatokkal is elősegíti a könnyebb szülést.


Gyermekeket is kezel

Sokszor gyermekeket hoznak Cserné Sziráki Grétához a szülők, mozgásszervi megbetegedésekkel. Legtöbbször gerincferdülésre vezethetők vissza. A sikeres kezelés után olyan egészségi problémái is automatikusan elmúlhatnak a gyermekeknek – emésztési zavarok, allergia, krónikus fejfájás –, amelyek már évek óta fönnálltak, és sehogysem sikerült kiküszöbölni azokat. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McConaughey a legszexisebb

A People magazin idén is elkészítette a világ legszexisebb embereit felsorakoztató összeállítást. Tovább olvasom