Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Miért indul Seres Mária az EP-választáson?

Magyarország - Vajon miért indul az EP-választáson a népszavazási kezdeményezéséről elhíresült hölgy? Elmondása szerint - többek közt - azért, mert a törvényes népszavazást is el akarja lehetetleníteni négy ember.

"Magánszemélyként indítottam országos népszavazási kezdeményezéshez aláírásgyűjtést a következő kérdésben. Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Hiába 605 ezer aláírás, hiába az országgyűlési határozat, négyen megtámadták a kezdeményezést, és immár csakis az alkotmánybírákon múlik, hogy lesz egyáltalán népszavazás. A mikor pedig teljesen bizonytalan.

A későbbiekben nem magánemberként kívánom továbbfolytatni a küzdelmet, hanem egy most bejegyzett szervezet vezetőjeként, melynek neve Civil Mozgalom.

Mivel a politikusok nem hagyták, hogy június 7-én az Európa Uniós választáson meg lehessen tartani a népszavazást, így arra bíztatok mindenkit, hogy a politikusok kiváltsága elleni X et tegye oda a Civil Mozgalom mellé.

A Civil Mozgalom az elindulásával egy dolgot tud üzenni, akár a külföldnek is: ebben az országban nem csak bal és jobboldal van, hanem egy egyre jelentősebb tömeg, aki a pártharcok helyett a békességre, a megegyezésre és a korrupciómentes közéletre vágyik.

És ahhoz, hogy a civil szféra végre a szavát is hallathassa, most 20 ezer kopogtatócédulára van szükség, amit a Civil Mozgalom nevére kitöltve, és szerdáig, de legkésőbb csütörtökig a Seres Mária 1426 Budapest, Pf:122. címre elküldve segíthet mindenki" - nyilatkozta Seres Mária.

Olvasóink írták

 • 5. Zaraki_Kenpachi 2009. május 07. 19:38
  „A hatalom lépcsőfokai:
  - civil kezdeményezés
  - népszavazás olyan programmal, amivel az emberek egyetértenek, szimpatizálnak
  - ha adott a kellő morális támogatás, alapítsunk pártot
  - törjünk fel, mint a balfi büdös
  - és ha sikerül kormányra kerülni, akkor már mi fogjuk lopni az ország pénzét.

  Valahogy így működik ez a fajta tényező. Az emberek szimpátiája nem olyan, amit bármeddig ki lehet használni: itt lassan beköszönt az a mondás: "nyújtsd neki a kezed és az egész karod akarja"”
 • 4. Dew 2009. május 07. 16:09
  „Látom jó magyar módra beindult az ékveregetés. Nagyszerű. Mert mit is tettek az országért azok, akik most fikázzák? Soroloják fel, legyenek olyan szívesek tételesen. Seres Mária népszavazást kezdeményezett a bemondásra történő költségtérítés ellen. Sikerült egy politikafüggetlen, eddig sajnos példanélküli összefogást összehoznia. Elhiszem, hogy ez fáj egyeseknek, de ez olyan rossz dolog? Nem mellesleg lehetőség van arra, hogy a civil szféra megerősödjön Magyarországon. Vagy tud esetleg valaki valamilyen összefonódásáról a mai politikai elittel?
  Vagy ne alakítson pártot, hanem a kezdeményezéseiről kéthavonta egy-egy népszavazást? Az biztos jó olcsó volna.
  A pénz motiválja, hogy pártot indítson? Miért? Ha minden jól megy, el fogják törölni a bemondásos költségtérítést, amivel a legtöbbet tudják lenyúlni a tisztelt képviselők. Ez Máriát is érinteni fogja. Akkor minek?
  Az EP listájuk egyébként fent van a neten, Seres Mária a sokadik helyezett (hatodik vagy ilyesmi), szóval nem is fog kijutni Brüsszelbe.”
 • 3. todoer 2009. május 07. 11:10
  „Seres Máriát nem szereti a Google, a népszavazási kezdeményezésig nem volt egy tipikus netizen. De ha Stekler Ottóval, Tomcat pártelnökével együtt üti be az ember, akkor azért beszél a net. Kiderül, hogy Seres Mária és Stekler Ottó közös listán indult a Zöld Párt színeiben a 2004-es EP válaztásokon. Iletve indult volna, de sajnos az egész listát elkaszálták érvénytelen - utólag módosított - ajánlószelvények leadása miatt. http://www.valasztas.hu/vteup04/l2- ( janúári , interneten talált hír ,de a HVG egyik januári számában is hasonló cikk található )
  Kissé sántít a független,civil szerep.”
 • 2. pampus 2009. május 07. 08:01
  „Melyik az a politikus nő amelyik inkább otthon van a gyerekeivel mint, sem elmúlassa, azt a rengeteg lóvét amit e parlamenti "képviselőséggel " felcsíphet? Nem is beszélve a "teljesítmény megkövetelés" hiányosságáról.”
 • 1. Goldmund 2009. május 06. 18:53
  „Bár eddig nagyon rokonszenveztem vele, de most megrökönyödtem rajta.
  Először is: bárkinek joga van Alkotmánybírósághoz fordulni. Ha a kérdés népszavazásra föltehető, akkor az Alkotmánybíróság ennek megfelelően is fog dönteni. Ez időkésedelmet okozhat, mást nem. Így csúsztatás az, hogy 4 ember meg akarja akadályozni a népszavazást, hiszen nem rajtuk múlik ez, hanem az Alkotmánybíróságon.
  Másrészt nem látom ennek összefüggését az EP-választáson való indulással.
  Harmadrészt: nem ismerem családi körülményeit, nem is tartozik rám, de úgy tudom, 4 gyerekes családanya. Nem volna-e jobb a gyerekeinek, ha otthon maradna velük, ahogyan eddig is tette?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tulajdonos szerint már másodszor lőttek a házra Táskán

A tulajdonos szerint már másodszor lőttek rá ebben az évben a házára, a Somogy megyei Táskán. A… Tovább olvasom