Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Mégis lesz Pannónia Fesztivál

Mégis megtartják május 21-23. között Várpalotán a Cseri parkerdőben a Pannónia Fesztivált.

A város képviselőtestülete csütörtöki ülésén visszavonta korábbi elutasító döntését, és a fesztivál rendezéséről szóló szerződés aláírása mellett foglalt állást - tájékoztatta Németh Árpád, Várpalota fideszes polgármestere a testületi ülést követően az MTI-t.

Elmondta: a testülettől felhatalmazást kapott a fesztivált szervező Petrol Music Media Kft. vezetőivel való újabb tárgyalásra, s egy hosszabb távra - 5-7 évre - szóló szerződés megkötésére. Ez garantálná több évre a "PaFe" várpalotai rendezését, s bevételt is hozna a városnak - jegyezte meg a polgármester.

Németh Árpád közlése szerint idén egymillió forintot fizetnének a városnak a rendezők - az önkormányzat eredetileg négymilliót kért -, továbbá rendeznék a város közüzemi cégével szemben fennálló 800 ezer forintos tartozásukat is. Előzetes egyeztetésük szerint 2011-től pedig a jegybevétel öt százalékát kapná az önkormányzat - mondta a polgármester.

Németh Árpád kitért arra is, miszerint tudomása van arról, hogy szombat délutánra demonstrációt szerveztek Várpalota főterére a fesztivál megrendezése érdekében, ám szerinte ez a szimpátiatüntetés így már "okafogyottá vált".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövőben nőhet a dunai hajózás jelentősége

A gazdasági súlypont-áthelyeződés miatt megnőtt a jelentősége az áruk nyugat-kelet irányú… Tovább olvasom