Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Még nem lehet fellélegezni

Magyarország - Az allergiától szenvedők nehéz időszak elé néznek, hiszen szeptember első heteiben a legnagyobb a pollenkoncentráció, köszönhetően a parlagfűnek.

Ez azt jelenti, hogy aki allergiás, határozottan produkálja majd az oly jellemző tüneteket a következő hetekben. Akinél most jelentkeznek először az allergia tünetei, keresse fel háziorvosát.

Köztudott, nyár végén az allergiások többsége a parlagfűtől szenved, mely szeptember első heteiben különösen erősen virágzik. A mezőgazdasági szakemberek szerint is minden hamarabb virágzott idén a megszokottnál. A klímaváltozás csak megerősíti, hogy a kevés eső nem mossa ki a polleneket a levegőből, a sokáig húzódó kánikula pedig elősegíti a virágzást.


– Szeptember eleje nagyon meg fogja viselni az allergiások többségét – kezdte beszélgetésünket Csépányi Márta allergológus, aki hozzátette, hogy a pollenkoncentráció ezekben a hetekben rendkívül magas lesz.

Akinél most jelentkeznek először az allergia tünetei, keresse fel háziorvosát és kérjen gyógyszert a tünetek enyhítésére. A koncentráció csökkenésekor pedig érdemes könnyen elvégezhető allergén bőrteszt segítségével meggyőződni arról, mennyire estek áldozatul a népbetegségnek.

– Az allergén bőrteszt bőrpír formájában azonnal megmutatja a tüneteket, a vizsgálatot azonban a téli időszakban ajánlott elvégezni – fogalmazott az allergológus.

Aki allergiás, szeptember végéig kell hogy kibírja az egyre súlyosbodó tüneteket, ugyanis a parlagfű mellett a füvek és a gyomok szintén nagy számban virágoznak. Ma Magyarországon minden harmadik ember szenved az allergia tüneteitől.


A parlagfűvonalra eddig is számos lakossági bejelentést kaptak a ha- tóságok. A 06-80/ 205-008-as telefonszámra továbbra is várják a lakossági észrevételeket azokról a területekről, ahol a tulajdonosok nem irtják ezt a növényt.

Olvasóink írták

  • 2. xo17zy 2009. szeptember 01. 18:50
    „"Magyarország - Az allergiától szenvedők nehéz időszak elé néznek...."
    Van egy olyan érzésem, hogy nem csak az allergiában szenvedők néznek Magyarországon nehéz időszak elé....”
  • 1. soproni 2009. szeptember 01. 13:20
    „Az allergia elsődleges oka,hogy a szervezet immunrendszere legyengül a helytelen táplálkozás , a stresszes életvitel,az élelmiszerekben található adalék és színezékanyagok ,a tartósítószerek,a környezetünkben található káros vegyszerek és mérgező anyagok hatására. A falun élők közt sokkal kevesebb az allergiás megbetegedés,mert ők nem részesülnek a városiakat érintő káros külső hatásokból.Az allergia egy örökletes betegség,aminek a tünetei jelentősen csökkenthetők,vagy megszüntethetők lennének,megfelelő táplálkozással,életvitellel és a környezetünket károsító, szennyező anyagok,vegyszerek mellőzésével,de ez többek közt a gyógyszeriparnak sem érdeke.A legtöbb ártalmat okozókkal ki foglalkozik? Őket ki teszi felelőssé azért,hogy egyre több a beteg ember,hogy egyre szennyezettebb körülmények közt kell élnie az emberiségnek önpusztító módon a világ minden részén? A kiváltó okok megszüntetéséért nem a parlagfűvel benőtt területek tulajdonosai a legfelelősebbek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosság: Nem tudnak ötletgazdáról

A rendőrségnek nincs információja arról, hogy lett volna külön kitervelője a romák elleni… Tovább olvasom