Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Médiatörvény - Alapítvány a megbírságolt médiumoknak

Ivády Gábor független országgyűlési képviselő alapítványt hoz létre a médiatörvény alapján megbírságolt médiumok támogatására.

A politikus kedden sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: mélyen elítéli, Magyarország szégyenének tartja a médiatörvényt.

Mint mondta, a jogszabály alapján a médiatanács az egyes médiumokat ellehetetlenítő mértékű bírságokat szabhat ki, ami súlyosan veszélyezteti a sajtószabadságot és a demokráciát. A Szabad Magyar Sajtóért Alapítvány elsődleges célja az lesz - folytatta -, hogy a megbírságolt médiumoknak legyen hova fordulni segítségért.

Az alapítvány kuratóriumába magyar és külföldi szakembereket kér fel Ivády Gábor. Példaként Karel Jakubowicz médiaszakértőt említette, aki az EBESZ felkérésére írt elemzést a médiatörvényről.

Az LMP parlamenti frakciójából októberben kilépett független képviselő kitért arra, hogy az alapítvány működéséhez hazai és külföldi támogatásokra is számít, így például bízik benne, hogy külföldi médiumok reklámbevételükből segítik majd a szervezet munkáját.

Ivády Gábor elmondta, hogy az anyagi támogatás mellett az alapítvány jogi segítséget is nyújtana a médiumoknak, valamint tervei között szerepel egy oknyomozó újságírók számára elérhető ösztöndíj elindítása.

Olvasóink írták

 • 3. load 2011. január 05. 21:59
  „2. Julianusz
  "Benkő izléstelen fonnyadt pucérságát mutagatni???? Mónika és Balázs világmegváltó beszélgetései a kisebbség néhány alulművelt fogatlan képviselőjével, aki este hétkor arról vitatkozik, hogy kit b.....tál meg, hányszor b....tat meg, stb, a végén pedig üvöltve egymásnak esik?????? Vagy tán Gáspár család legkisebb csemetéje amint bemutatja, hogyan kell a sz...t a falra kenni, az akváriumot a szoba padlójára merni, milyen egy idilli család, akikről példát lehet venni."

  Ejnye már, te miket nézel?”
 • 2. Julianusz 2011. január 04. 21:48
  „Mi a sajtószabadság?????? Főműsorban Benkő izléstelen fonnyadt pucérságát mutagatni???? Mónika és Balázs világmegváltó beszélgetései a kisebbség néhány alulművelt fogatlan képviselőjével, aki este hétkor arról vitatkozik, hogy kit b.....tál meg, hányszor b....tat meg, stb, a végén pedig üvöltve egymásnak esik?????? Vagy tán Gáspár család legkisebb csemetéje amint bemutatja, hogyan kell a sz...t a falra kenni, az akváriumot a szoba padlójára merni, milyen egy idilli család, akikről példát lehet venni.Ha ez a hőn áhított médiaszabadság,( meg amikor gyurcsány a pofámba röhögve ma letagadja amit tegnap mondott, cinikus vigyorral vágja a pofámba, hogy ma Mo-on nem lehet minimálbérből megélni, az mind hazudik, csal, aki azt állítja, hogy nincs más jövedelme, mert neki ez az összeg 1 napi bevásárlás . Pedig én 8éve csak ebből élek egyedül, és tartok fenn egy összkomfortos 2 szobás falusi házat. És még adót is vonnak belőle!!!!!) Én szívesen lemondok erről a sajtószabadságról.”
 • 1. Cloeon_dipterum 2011. január 04. 14:29
  „Ez vicces! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A francia kormány a magyar jogszabály módosítását kéri

Franciaország azt szeretné, hogy "módosítsák" az új magyar médiatörvényt - jelentette ki kedden a… Tovább olvasom