Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Május 1. - Roma foglalkoztatási kvótát javasol a FCÖ elnöke

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) elnöke, Makai István szerint a foglalkoztatás a romák társadalmi integrációjának alappillére, ezért az állami és magánvállalatok számára 20 százalékos roma foglalkoztatási kvóta bevezetését tartja szükségesnek, amely véleménye szerint nemcsak a mélyszegénységből való kikerülést, hanem a társadalmi feszültségeket is csökkentené.

Makai István, akit Tarlós István, Budapest főpolgármestere egy hónappal ezelőtt fővárosi romaügyi főbiztosnak nevezett ki, a munka ünnepe alkalmából az MTI-nek vasárnap kifejtette: meg kell nyitni az utakat ahhoz, hogy a romák minél nagyobb számban kerülhessenek ki a nyílt munkaerőpiacra, de ehhez a megfelelő szakképzések mellett az önkormányzatok, gazdasági és civil szervezetek szoros együttműködésére van szükség.

"A roma stratégia ott kezdődik, amikor olyan eredményt produkálunk, amellyel érezhető változatást érünk el a teljes társadalomban, és ennek az első jele a munkaerőpiacra való kijutás" - fogalmazott a roma vezető. A Roma Polgári Tömörülés elnöki tisztségét is ellátó politikus azt hangsúlyozta: azokat a problémákat, amelyek társadalmi feszültségekhez vezettek, gazdasági és oktatási, de főként foglalkoztatási programokkal lehet enyhíteni és megszüntetni. Makai István úgy véli, ha az állami és magánvállalatok, gazdasági társaságok legalább 20 százalékban roma munkavállalókat alkalmaznának, akkor megfelelő egzisztenciális háttérrel integrálódnának a cigányok a társadalomba, és a súlyosbodó lakhatási problémák is megoldódnának.

Olvasóink írták

 • 4. verembele 2011. május 02. 11:38
  „Tisztelettel:
  Fenti cikket olvasva, kikapcsolt a védelmi rendszerem.
  ÉN mint többségi "Társadalom" kirekesztett lettem. Hoppá...............Ön gól...
  Holnaptól "Sztojka Izmír" lesz a nevem. Akkor még talán érvényesülök....
  Ébredés Magyarok..............
  Aki dolgozni akart közülük, eddig is kapott munkát..... talán. Azonban egyszerűbb a segélyt felvenni, ami lehet, hogy több mint az Én fizum.
  Üdv.”
 • 3. dünnyögő 2011. május 01. 19:34
  „A csökkent munka- és értelmi képességűek kötelező alkalmazása után már erre is kötelezhetőek lesznek a cégek.
  Csinálni kell majd nekik helyet. El kell küldeni néhány régi szakit, és felvenni helyettük az új jelentkezőket.
  A diszkrimináció minden formáját elítélem. A pozitív diszkriminációt is. Ez még az új alkotmánnyal is szembe megy.
  Vagy van rá valami " sarkalatos törvény " ?”
 • 2. Lone_wolf.. 2011. május 01. 18:10
  „Na és hogyan biztosítjuk hogy dolgozzanak is? Vagy csak mondjuk ez történik: Uccse rúgháácc ki tesó mer zigány vok csak ádd fizut azt dógozzá hejjjettem!”
 • 1. Boli 2011. május 01. 16:12
  „Oké! Az Audiba kell 60 gépészmérnök! 20% - 12. Tehát 12 "kisebbségi" gépészmérnök máris mehetne... Aha... Igen nagy az isten állatkertje. Honnan???? Vagy nem baj, majd beletanul??? Komolyan, beteg emberek járkálnak szabadon...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százan nézték óriáskivetítőn a boldoggá avatást Budapesten

A szakadó eső ellenére több százan nézték II. János Pál pápa boldoggá avatási ceremóniájának közvetítését. Tovább olvasom