Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Magyar Nemzet: nem árverezik, biztonsági zár alá vették Bakonyi ingatlanjait

Egyelőre mégsem árverezik el Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanokat - írja a Magyar Nemzet online pénteken.

Egyelőre mégsem árverezik el Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanokat - írja a Magyar Nemzet online pénteken. Kahler Frigyes, a Veszprémi Városi Bíróság szóvivője pénteken arról tájékoztatta az MNO-t, hogy csupán biztonsági zár alá vették azokat.

A Magyar Nemzet korábban úgy értesült, hogy elkezdik az ingatlanok értékesítését is, amit a lap pénteken megjelent számában közölt. Bakonyi vagyonának zár alá vételéről október végén döntött a bíróság - olvasható az újság internetes honlapján -, majd a fellebbezési határidő lejártával a bírósági végrehajtó megkezdte az ingatlanok zár alá vételét. Mint a bírósági szóvivő elmondta, a végrehajtó átvezette az ingatlannyilvántartási lapokra is a zár alá vételt, ami biztosítja, hogy ne lehessen elidegeníteni az esetlegesen megítélt kártérítés fedezetét.

A vagyonelemek elárverezésére csak a jogerős döntés után kerül sor, a megítélt kártérítés erejéig. A honlapon az olvasható: „amennyiben mondjuk készpénzben kifizetné az összeget, úgy minden ingatlana visszakerülne a tulajdonába tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 1. Goldmund 2010. december 04. 20:55
  „Ez így korrekt. Az is, hogy zár alá vették, és az is, hogy az újság korrigálta hibás hírét.
  Nyilván az árverezéssel meg kell várni a jogerős ítéletet, hogy Bakonyi felelős-e a katasztrófáért.

  Ehhez egy adalék:
  A Vas népe nov. 13-i számában egy közlekedésépítő mérnökkel készített interjút. A mérnököt eredetileg a vasúti közlekedés helyreállításához kérték fel, de érdekelte, mi lehet a katasztrófa igazi oka és beleásta magát az ügybe.
  Állítása szerint talajtörés következett be, aminek elsődleges oka, hogy a privatizálás után a környezetvéd. hatóság beton résfal építését írta elő olyan mélységig, amely lenyúlik a vízzáró agyagrétegig. Ez egy milliárdokba kerülő beruházás volt, ráadásul felesleges, sőt ez okozta a katasztrófát. Ui. a vörösiszap-tározó alól nem tudott elszivárogni a talajvíz a nagy esőzések után, és egyre fokozódott a belső nyomás, ami végül a talajvíz alatti agyagréteg töréséhez vezetett. Emiatt csúszott el a felette levő gátdarab és vált szabaddá a vörösiszap útja.

  Ha ez így van, akkor elsősorban a környezetvéd. felügyelet a felelős! Személy szerint az, aki előírta a résfal megépítését!
  Talán ez is mutatja, mennyire bonyolult szakmai kérdés ez.

  Az idézett cikk itt olvasható:

  http://www.vasnepe.hu/hetvege/20101113_a_resfal_a_tragedia_oka”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Kósa Lajos a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke

Újabb négy esztendőre Kósa Lajost (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármesterét választotta elnökévé a… Tovább olvasom