Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

LMP: csődvédelmet a Kliknek!

Az LMP szerint azonnal állami csődvédelemre van szükség a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál (Klik), az intézmény ugyanis január óta megduplázta adósságát.
Ikotity István országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján rámutatott: a Klik adóssága májusban már megközelítette a 12 milliárd forintot, ezért ha a kormányzat nem pótolja azonnal a hiányzó forrásokat, szeptemberben nem indulhat nyugodtan az iskolai év.

Az LMP-s politikus az eladósodás következményei közé sorolta a bérek kifizetésének nehézségeit, de azt is, hogy egyes iskolákban már az alapvető oktatási eszközök megvételére sincs pénz.

Hozzátette: szerinte állami csődgondnokot kell kijelölni az intézmény mellé, és azonnali gyorssegélyre is szükség van a kifizetetlen számlák rendezésére.

A képviselő elodázhatatlannak ítélte a közoktatás forrásainak érdemi bővítését is. "Vissza kell rakni azt a hiányzó 200 milliárd forintot, amit öt éve kivettek a rendszerből" - szögezte le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halált okozhatott az új lélegeztetési eljárás a mentőszolgálatnál

Az OMSZ cáfolja a Népszabadság cikkében megjelenteket: a beteg nem az életmentési kísérlet miatt, hanem az életmentési kísérlet ellenére veszíti életét. Tovább olvasom