Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Levélben bírálja az örmény igazságügyi miniszter Navracsics Tibort

Mélységes felháborodásának és csalódottságának adott hangot az örmény igazságügyi miniszter magyar kollégájának írt levelében amiatt, hogy Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak az életfogytiglani börtönre ítélet azeri katonatisztet. Az örmény miniszter többek között úgy vélte, Navracsics Tibornak tudnia kellett, mi történik Ramil Sahib Safarovval a kiadatása után. A levelet egy örmény hírportál szó szerint ismertette pénteken.
Ramil Sahib Safarov, aki mindeddig Magyarországon töltötte börtönbüntetését egy örmény katonatársa 2004-ben Budapesten történt meggyilkolásáért, pénteken érkezett Azerbajdzsánba, ahol elnöki kegyelemmel még aznap vissszanyerte szabadságát.

Hrair Tovnaszján örmény igazságügyi miniszter Navracsics Tibornak írt, a newsarmenia.ru portál által szó szerint ismertetett levelében mélységes felháborodásának és csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak Safarovot.

Az örmény miniszter a levélben kétségét fejezte ki Navracsics Tibor őszinteségében. Szerinte a magyar miniszternek tudnia kellett, mi történik Safarovval a kiadatása után, valamint azt is, hogy olyan országnak ad ki egy "etnikai gyűlöletből elkövetett gyilkosságért" elítélt embert, ahol az illetőt hősként tisztelik. Tovnaszján szerint Navracsics Tibornak biztosítékokat kellett kapnia az azeri féltől arra, hogy az elítélt Azerbajdzsánban folytatja büntetése letöltését, de a magyar miniszternek tudatában kellett lennie, hogy e biztosítékok nem hitelt érdemlőek.

A magyar kormány álláspontja szerint Magyarország Ramil Sahib Safarov ügyében mindenben a nemzetközi jog szabályai szerint járt el. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteki közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az azerbajdzsáni igazságügyi minisztérium korábbi tájékoztatása szerint a Magyarországon meghozott büntető ítélet alapjául szolgáló cselekmény az ottani büntető törvénykönyv szerint is életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Safarov a NATO békepartnerségi programja keretében Magyarországon tanult, s 2004-ben baltával agyonverte alvó örmény katonatársát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kollégiumában. Ezért a Fővárosi Bíróság 2006-ban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, s a Fővárosi Ítélőtábla 2007 februárjában jóváhagyta az ítéletet.

Olvasóink írták

  • 2. embertelen 2012. szeptember 01. 17:55
    „"Az örmény miniszter a levélben kétségét fejezte ki Navracsics Tibor őszinteségében." Rátapintott a lényegre, az összes fideszes politikus hazudozó, követik a vezért, a főhazugot.”
  • 1. elemér 2012. szeptember 01. 16:06
    „Nyitás kelet felé, hajrá Orbán.;))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ pénteki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 31-i KENÓ játékban a következő számokat… Tovább olvasom