Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kötelezők: Az első nap után magasabb az átlagdíj a tavalyinál

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás átlagdíja 14,5 százalékkal nőtt az első napi kötések alapján, a múlt évi kampány első napi díjához képest - közölte a piacvezető netrisk.hu alkusz az MTI-vel.
Az elmúlt években a biztosítót váltók közel 40 százaléka ezen az alkuszon keresztül intézte ügyét, így az adatai reprezentatívnak tekinthetők.

Sebestyén László, a netrisk.hu vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, tavaly az első nap végén 11 700 forint, az idén pedig 13 400 forint volt az éves átlagdíj.

Az átlag mögött azonban más a személy-, és más a 3,5 tonnánál könnyebb teherautók biztosítási díja. A személyautóknál 11 470 forintról nőtt a kgfb díja 13 016 forintra, míg a kis teherkocsiknál 19 227 forintról emelkedett 20 264 forintra.

Ennél az alkusznál az eddigi váltók az Allianz biztosítót (30 százalék), a Posta Biztosítót (20 százalék) és a Groupamát (10 százalék) részesítették előnyben.

A kiegészítő biztosítások sorrendje pedig a következő: minicasco (limitált szolgáltatás, de olcsó díj), aktív kárrendezés, kátyú- és defektbiztosítás, illetve vészelhárítás (assistance) szolgáltatás.

A biztositas.hu alkusz az első napot 2 ezer kötéssel zárta. Itt az átlagdíj 14 ezer forint, de ez felmehet akár 15 ezer forintig is. A személygépkocsik kgfb-díja itt is átlag alatti: 13 ezer forint - mondta Rácz István ügyvezető igazgató az MTI-nek.

Ennél az alkusznál az Allianz, az Uniqa és a Posta Biztosító az eddigi sorrend. A kiegészítő biztosítások sorrendje pedig a következő: kátyúkár, lopás és autópálya kockázatra kötött casco, illetve vadkár-biztosítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November második felében kerülhet a kormány elé a felsőoktatási stratégia

November második felében kerülhet rendelettervezet formájában a kormány elé a felsőoktatási… Tovább olvasom