Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Kislétai gyilkosság: zárt ülés, és egyperces csend

Zárt ülést rendelt el Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke csütörtökön, miután a bizottság tagjai egyhangúlag így döntöttek. Az LMP: egyperces néma csend.

A bizottsági ülésen így a nyilvánosság kizárásával tájékoztatják rendőrségi és titkosszolgálati vezetők az országgyűlési képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatos nyomozás állásáról, illetve a hétfőn Kislétán elkövetett gyilkosságról.

A zárt ülést Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezte a 2027. december 31-ig tartó szolgálati titokra hivatkozva.

Emlékezés - Egyperces csend

A Lehet Más a Politika (LMP) arra kér mindenkit, hogy pénteken 13 órakor, a kislétai gyilkosság áldozata temetésének időpontjában egy percig csendben emlékezzen az áldozatok emléke előtt és tiltakozzon az erőszak ellen.

Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa (b), Teleki László miniszterelnöki megbízott, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság társelnöke országgyűlési képviselő (k) és Horvát
Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa (b), Teleki László miniszterelnöki megbízott, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság társelnöke országgyűlési képviselő (k) és Horváth Aladár  a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke részt vesz a romák elleni gyilkosságok ügyében tartott egyeztető megbeszélésen a Roma Polgárjogi Alapítvány székházában.MTI Fotó: Beliczay László


Nem lehet hozzászoknunk ahhoz, hogy védtelen polgártársaink aljas, gyáva és módszeres meggyilkolása a mindennapok részévé válik és az állam nem tudja megvédeni polgárait. Nem lehet hozzászoknunk ahhoz, hogy bármely társadalmi csoport mindennapjaiba beköltözzön a félelem.

Holnap gyászoljunk együtt roma polgártársainkkal. Holnapután pedig kezdjünk el közösen megszabadulni azoktól a dolgoktól, amelyekről úgy sejtjük, ide vezethettek. Ne feledjük az intést: "ha nem tanulunk meg együtt élni, mint testvérek, együtt veszünk el, mint bolondok." (Martin Luther King)

Olvasóink írták

 • 15. Reális 2009. augusztus 09. 13:33
  „Akárhogy is számolom,minden oldalon többen vagyunk,akiket felháborít a cigányság viselkedése,és a médiák kettős mércéje!Hiszem,hogy Magyarországon többen vannak,akik elítélik a cigányságot!”
 • 14. lótusz 2009. augusztus 07. 19:25
  „6. romák elleni támadás amit nembiztos hogy nem romák követtek el. de volt 26. magyar elleni támadás amit biztos romák követtek el és a sajtó elhallgatja.”
 • 13. nagykifli 2009. augusztus 07. 11:31
  „Csak annyit akartam hozzáfűzni, hogy a multkorában, mikor Mo.-on voltunk, a feleségemet a boltból jövet megállitotta 4db! 10-12 éves <moderálva> erős legény, hogy agyjon nekik pénzt. Mikor azt mondta hogy nyaklevest kaphatnak pénz helyett,
  az volt a válasz, hogy üss meg és utána majd a család meglátogat téged otthon!”
 • 12. Reális 2009. augusztus 07. 10:16
  „Pénteken 13 órakor mindenki emlékezzen a cigányok által megölt emberekre,áldozatokra!Szögi Lajosra,Cosmára és a sok névtelen 70-80 éves nénire,bácsira!Nem lehet hozzászoknunk ahhoz,hogy egy kisebbség állandó jelleggel terrorizálja a többségi,békés társadalmat!Nem lehet hozzászoknunk,hogy a magyarok szívébe beleköltözzön a félelem!Gyászoljunk együtt magyar testvéreinkkel,imádkozzunk,hogy megszabaduljunk azoktól a dolgoktól,amik ide vezettek!Az szdsz már poraiban fekszik,most újabb magyar és családellenes párt mérgezi elméinket!Ne feledjük az intést:,,Tanulni,dolgozni szabad!Lopni,rabolni nem szabad!"”
 • 11. Goldmund 2009. augusztus 07. 10:12
  „"Nem lehet hozzászoknunk ahhoz, hogy védtelen polgártársaink aljas, gyáva és módszeres meggyilkolása a mindennapok részévé válik és az állam nem tudja megvédeni polgárait. Nem lehet hozzászoknunk ahhoz, hogy bármely társadalmi csoport mindennapjaiba beköltözzön a félelem."

  Nekem erről az olaszliszkai gyilkosság jutott eszembe....”
 • 10. ti-a-bi 2009. augusztus 07. 09:46
  „A tegnapi tanácskozáson elhangzottakat 18-évre titkosították?
  Vajon miért kell titkosítani? -kik a gyilkosok?”
 • 9. Deir_Yassin 2009. augusztus 06. 23:41
  „Majd akkor állok meg egy percre ha Szögi Lajos, Marian Cozma, Tóth István... nah majd ha miattuk is 1 perces néma csned lesz!”
 • 8. pancser 2009. augusztus 06. 22:04
  „moderálva”
 • 7. Nahááát 2009. augusztus 06. 21:53
  „hehe08! Te aztán tudsz számolni... De lehet csak új naptárat kellene venni!”
 • 6. hehe08 2009. augusztus 06. 20:51
  „ha nem is az elkövetők de a felbújtók :D:D:D:D:D

  érdekes, hogy a magyar áldozatok esetében senki nem kért 1 perces néma gyászt.....
  jaaaaa tudom ám miért.... mert az kb 1200 perc lenne.... aztán meg nem maradna időnk pénzt keresni, hogy az adónkból segílykét osztogassanak......

  sajnálom az áldozatokat, de ....... a saját kisebbségi vezetőiknek az áldozatai lettek.....

  abszurdisztán.... 27 év titkosítás..... basszus.....
  szólok is az asszonynak, hogy tartsunk zárt ülést aztán az adóbevallásainkat 15 évre titkosítsuk..... :D:D:D:D

  úgy gondolom, hogy ha nem lenne svindli a dologban akkor titkosítani sem kellene......de ezt csak 27 év múlva tudhatjuk meg ..... talán.....

  (sebaj, az olajügyekre még 73 évet kell várnunk....)

  joccakát!”
 • 5. Totyis 2009. augusztus 06. 19:51
  „Azt hittem a képen már az elkövetők vannak! Fajtájuk közt keresik ha van eszük!”
 • 4. LMPgyőr 2009. augusztus 06. 19:50
  „A Lehet Más a Politika (LMP) arra kér mindenkit, hogy holnap, pénteken 13 órakor, a kislétai gyilkosság áldozata temetésének időpontjában egy percig csendben emlékezzen az áldozatok emléke előtt és tiltakozzon az erőszak ellen.

  Nem lehet hozzászoknunk ahhoz, hogy védtelen polgártársaink aljas, gyáva és módszeres meggyilkolása a mindennapok részévé válik és az állam nem tudja megvédeni polgárait. Nem lehet hozzászoknunk ahhoz, hogy bármely társadalmi csoport mindennapjaiba beköltözzön a félelem.

  Holnap gyászoljunk együtt roma polgártársainkkal. Holnapután pedig kezdjünk el közösen megszabadulni azoktól a dolgoktól, amelyekről úgy sejtjük, ide vezethettek. Ne feledjük az intést: ,,ha nem tanulunk meg együtt élni, mint testvérek, együtt veszünk el, mint bolondok." (Martin Luther King)”
 • 3. vitriol2 2009. augusztus 06. 17:36
  „Miért a "zártülés"? Ha "titkokrol" lenne szo érteném a dolgot, na de nálunk nincsenek titkok, holnap mindegyik párt a saját verzioját fogja "kiszivárogtatni"”
 • 2. Túrabakancs 2009. augusztus 06. 15:35
  „http://nol.hu/belfold/magyar_hirlap__kulfoldi_titkosszolgalati_szal_a_romagyilkossagokban_
  Hoppá, mintha pontosan ezeket írtam volna tegnap szóról szóra! :) /ez egy friss hír/”
 • 1. Túrabakancs 2009. augusztus 06. 15:30
  „Állítólag elfogtak valakiket a kommandósok! Mivel nem beszélnek róla nagy a gyanú, hogy nem
  a júliusi erős napsugárzásának köszönhetően barna a bőrük. Szerintem nem a valódiakat
  kapszlizták le, ez egy másik banda lehet, végül is nem egy embernek lehet fegyvere ebben
  az országban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bujtor István nincs túl az életveszélyen

Nincs még túl az életveszélyen Bujtor István színművész, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója -… Tovább olvasom