Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Kifizette a Hajdú-Bét károsultjait a Vidékfejlesztési Minisztérium

Kifizette a Hajdú-Bét és a Novofarm károsultjait a Vidékfejlesztési Minisztérium. 233 millió forintot folyósítottak a jogosultaknak.
Kifizette a Hajdú-Bét és a Novofarm károsultjait a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), jóval a rendeletben meghatározott véghatáridő előtt 233 millió forintot folyósítottak a jogosultaknak - tájékoztatta a tárca hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a VM saját forrásaiból különítette el az összeget.

A támogatások folyósítását július 11-én kezdte meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Augusztus 19-éig összesen 233 millió forintot fizettek ki a károsultaknak. Egy-egy kérelmező maximum 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatott - közölte a minisztérium.

A beérkezett több mint 230 kérelem közül 69-et kellett elutasítani. Ezek az igénylések ugyanis nem feleltek meg a feltételeknek, mivel a rendelkezésre álló dokumentumok vagy azt igazolták, hogy a termelők nem a Hajdú-Bét Rt.-vel, illetve a Novofarm Rt.-vel álltak kapcsolatban, vagy nem élőállat-beszállításról szóltak. A támogatási kérelemre vonatkozó döntést minden érintett megkapta - tájékoztatott közleményében a minisztérium.

Olvasóink írták

 • 2. Köszörűs 2013. augusztus 26. 18:52
  „Vajon a
  Kapuvár Bét...
  Pápa hús Bét...
  Óvár tej Bét károsultjai húztak-e már sorszámot?”
 • 1. szimre50803 2013. augusztus 26. 13:38
  „A magánnyugdíjpénztárak <moderálva> milliárdjait mikor fizetik vissza? A másik dolog, ha ennyire biztosak benne hogy a Hajdu-Bét miatt Bajnai a felelős, akkor miért a mi pénzünkből kártérítik őket? A harmadik dolog, a többi tönkrement vállalat dolgozóját miért nem kárpótolják? Lehet az nem a választási kampány része?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnaiék elfogadják az MSZP körzetek felosztására vonatkozó javaslatát

Bajnai Gordon szerint a közös miniszterelnök-jelölt személyét úgy kell kiválasztani, hogy a … Tovább olvasom