Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Józsefvárosi piac - Végrehajtóhoz fordult a MÁV

Ha a Komondor Kft. a közjegyzői felszólításra sem adja vissza a területet, a végrehajtó hatósági kényszert is alkalmazhat.
A MÁV Zrt. megindította a végrehajtási eljárást pénteken a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzésére - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.

Közleményében a MÁV Zrt. emlékeztet arra, hogy a bérlő a bérleti szerződés lejártának napján, november 21-én nem adta vissza a területet a vasúttársaság birtokába.

A MÁV Zrt. kérelmének beérkezését követően a közjegyző záradékkal ellátott iratot küld az illetékes végrehajtónak, aki felszólítja a Komondor Kft.-t az önkéntes teljesítésre, amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor hatósági kényszert alkalmazva járhat el a végrehajtó - írja közleményében a vasúttársaság.

A józsefvárosi piac területére 2013. november 21-én megszűnt a 2007-ben megkötött bérleti szerződés, amelyet a MÁV idén júniusban 150 napos határidővel felmondott. Mivel a felmondási határidő lejárt, ezért a bérlőt átadási kötelezettség terheli. November 21-én a Komondor Kft. a MÁV előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. A MÁV Zrt. a bérleti szerződésen kívül a közműszerződéseket is felmondta, ezért csütörtökön lezáratta a piac áramellátásának egy részét is - emlékeztet közleményében a MÁV Zrt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - az NFM tulajdonosi döntése alapján - idén június 3-án alapítói határozatban adta ki feladatként a MÁV Zrt. részére a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV június 17-én közjegyzői okiratban felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését.

A Komondor Kft. jogi képviselője, Szuromi András csütörtökön, a józsefvárosi piac helyszínén újságíróknak elmondta, hogy vitatják a felmondás érvényességét, álláspontjuk szerint továbbra is fennáll a bérleti szerződés, az ügyben bíróság fog dönteni.

Olvasóink írták

  • 2. WeiseÖdenburg 2013. november 23. 23:14
    „1. miracle 2013.11.22. 17:56 Vagy éles a látásod,vagy jó a szemüveged,de nagyon találó az írás.”
  • 1. miracle 2013. november 22. 17:56
    „Ha valami 21-én jár le, akkor nem felszólogatni kell utána, meg várni, hogy hátha így, hátha úgy, hanem 22-én 0:01 perckor kényszert alkalmazva kidobni őket. De nálunk mindennel csak tötyörögnek, ez is eltart majd 1-2 (szökő)évig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a pártvezetők is legyenek felelősek a kampánypénzekért

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a pártvezetőket is tegye felelőssé a… Tovább olvasom