Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Idén kezdődhet a fürdőépítés

Idén elkezdődhet a kunszigeti wellnessközpont és fürdő megépítése. Az előkészítő munkálatok nyomán a termálfalu telkeit már közművesítették, sőt, a termálvizet is bevezették azokra, nemsokára pedig a fejlesztés legfontosabb részét is kivitelezhetik.
Tavaly év végén újabb ötletekkel egészült ki annak a termálfalunak a terve, amit Kunszigeten kezdtek kialakítani. A földben rejlő kincsre alapozva nemcsak fürdő készül Kunszigeten a mintegy egymilliárd forintos beruházás keretében: a wellnessközponthoz gyógyászati szárny csatlakozik, a csónakázótóra bungalók épülhetnek. A munkálatok 2005-ben kezdődtek a kútfúrással, a meleg víz felszínre vezetésével. Azóta elkészült a wellnessközpontba vezető utca aszfaltozása és a telkek teljes közművesítése. Bevezették azokra a termálvizet is és kiválasztották az élményfürdő üzemeltetőjét. A zalaegerszegi aquaparkot és több hasonló létesítményt vezető cég kapta ezt a feladatot.
Bohner Tamás projektvezető a Kisalföldnek elmondta, hogy ugyan a helyszínen az utóbbi időben látványos munkákat nem végeztek, folyik a szervezés és többek közt a wellness-

egység tervezése. Az eredeti terveit ugyanis kiegészítik egy szárnnyal, ahol a megszokott gyógyászati kezelések, a hang- és a fényterápia mellett speciális kínai gyógymódokat is igénybe vehetnek a vendégek. Ezzel várhatóan a hónap végére elkészülnek, utána ezt a részt is engedélyeztetni kell. Mivel azonban az élménymedencés részre már beszerezték az engedélyeket, hamarosan kiírhatják a pályázatot a kivitelezésre. Bohner Tamás szerint még az év első felében elkezdődhet az építkezés. A távlati tervekben pedig szerepel egy szálloda és társasházak is.
Eddig a projektvezető tájékoztatása alapján a telkek 25 százalékát értékesítették. Ez megfelel az időarányosan tervezettnek, mivel a beruházó szándéka szerint három év alatt akarja eladni azokat. Igazán nagy érdeklődésre e téren a fürdő elkészülte után számítanak. A fejlesztés legkülönlegesebb részeit mégsem a medencék jelentik majd, hanem a csónakázótó fölé tervezett vízi házak. Ott luxusbungalókat szeretnének kialakítani, nemrégiben az új látványtervek is elkészültek: www.thermalfalu.hu.

Olvasóink írták

  • 1. ojcabojca 2008. április 06. 21:03
    „Hát az idén már nem.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

étterembeN ÉTKEZIK HOLNAP?

Tovább olvasom