Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Húsz százalék bűnügyi hír a kereskedelmi adóknál

A jelentős befolyásoló erővel rendelkező kereskedelmi televíziók hírműsoraiban a bűnügyi hírek nem lehetnek hosszabb terjedelműek a hírműsor időtartamának húsz százalékánál.

Az Országgyűlés elfogadta azt a médiatörvény tervezetéhez érkezett jobbikos módosító indítványt, amely kimondja: a jelentős befolyásoló erővel rendelkező kereskedelmi televíziók reggeli és esti hírműsoraiban a bűnügyi tematikájú híranyag vagy tudósítás nem lehet hosszabb terjedelmű a hírműsor időtartamának húsz százalékánál.

Novák Előd és Pörzse Sándor javaslatát a Ház 298 igen szavazattal, 56 nem ellenében, egy tartózkodás mellett hagyta jóvá hétfőn.

Az indítványban kimondott korlátozás az RTL Klub és a TV2 reggel hét óra és fél kilenc közötti, valamint az este hat és kilenc óra között sugárzott hírműsoraira vonatkozna, és érvényes lenne a Neo FM és a Class FM reggeli hírműsoraira is.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. janika 2010. december 15. 07:44
  „Még hogy húsz százalék!? Ez nemelég a Magyarországon történő bűnügyi hírek tájékoztatására! Főleg amikor a politikusok a bűnözők!”
 • 25. miracle 2010. december 14. 21:05
  „Egyébként nem értem minek korlátozni.
  Pintér úr megmondta, hogy 2 hét alatt rend lesz (most már csak letelt így fél év után), vagyis nincs is bűnügyi téma. Persze lehet, hogy csak úgy értette, hogy a takarítónő kitakarít és összerakodik az irodájában.”
 • 24. morz 2010. december 14. 15:52
  „Ez a lépés a" mit nem szabad" rész.
  A mit lesz szabad részt mikor szavazzák?”
 • 23. load 2010. december 14. 15:03
  „22. oaxacaca
  A jó példát a családi életben kellene keresni, és megkapni!
  Az már régen rossz, ha a gyereket a televíziók nevelik.”
 • 22. oaxacaca 2010. december 14. 13:18
  „#19!
  Nyilván nem ez a vezető ok, csak további adalék, ami ront az amúgy is kedvezőtlen helyzeten. Azt pedig, hogy ki mit vesz ki egy napból, mit él meg belőle jelenti igazán,hogy hajlamos-e a lehangoltságra. Szerencsére nálam a közéleti történések annak ellenére,hogy nyilvánvalóan valamennyire érintett vagyok közel sem határozhatják meg a napomat. Fontossággal bírnak, de azért annyira mégsem, hogy ezeknek rendeljem alá a napomat, kedvemet, hangulatomat, életemet. Summa summarum a veszélyeztetett rétegnek lenne szüksége sokkal több pozitív példára ehelyett a szenny helyett. Mert nagyon sok jó példa van, csak az nem kap méltó publicitást. Hogy ez ok vagy okozat, na ezen érdemes lenne kicsit filozófálni.”
 • 21. Csetneky 2010. december 14. 12:36
  „Na, akkor szegény Mszp-s politikusok még kevesebb nyilvánosságot kapnak. :)”
 • 20. annobon 2010. december 14. 10:05
  „"hírműsoraiban a bűnügyi tematikájú híranyag vagy tudósítás nem lehet hosszabb terjedelmű a hírműsor időtartamának húsz százalékánál" Hát ezt nem lesz könnyű betartani! De ki lehetne cselezni ezt is (mint mindent kis hazánkban), csak át kellene nevezni a hírműsorokat. Például "Tények" helyett "Bűnügyi híradó" vagy "Fókusz" helyett mondjuk: "Fókuszban a kék fény". Akkor már lehetne az egész műsor a szokásos: felborult, karambolozott, heten meghaltak egy lövöldözésben, agyoncsapta barátnője volt férjét, kokainfogás Röszkénél, határon át üldözték és a többi hasonló "szuper" hírek garmadával...”
 • 19. tricse 2010. december 14. 09:50
  „16
  A magyar társadalom nem a bűnügyi témájú hírektől depresszív,hacsak nem sorolják ide teljesen jogosan a politikusok napi "bűnügyeit"!Mert akkor igen! Én például attól vagyok depresszív,hogy évek óta megpróbálnak megvezetni minket minden szinten és az emberek sajnos már észre sem akarják venni,mert fásultak!
  Valahogy nem dőlök a kardomba attól ha azt hallom,hogy egyik barom ittasan bántalmazta a másik barmot(megérdemlik a sorsukat),de attól igen amikor nyíltan és pofátlanul közlik,hogy már megint lenyúlják a közpénzeket öncélúan,persze a mi érdekünkben! Persze mit vár a parlamenttől az ember akik csak akkor értenek egyet amikor a saját zsebüket kell tömni(pl.pártfinanszírozási lóvé és társai)
  Engem itt már sokszor ledemagógoztak,túléltem,bár ha valami demagóg akkor ez a" baromi fontos,sürgős és sorsfordító " döntés az!
  Szerintem!”
 • 18. stewe7109 2010. december 14. 09:48
  „Kösz gjozsi.
  most már sokkal jobb....
  :-D!”
 • 17. tricse 2010. december 14. 09:40
  „Lol:) Akkor jöhet a Híradó közben is a reklám mert alig marad mit leközölni!:)”
 • 16. oaxacaca 2010. december 14. 09:40
  „Nemrégiben az Álláspont c. rovatban megjelent egy tárca ebben a témában, melynek a konklúziója nem volt más,mint hogy ennek az erősen depresszív magyar társadalomnak éppen hogy nem hiányoznak az efajta,kizárólagosan a negatív szenzációkra kihegyezett (rém)hiradások, melyek a legkevésbé tekinthetőek a kiemelendő napi történéseknek. Tisztelet és köszönet érte!”
 • 15. gjozsi88 2010. december 14. 09:39
  „stewe7109!
  Ez a nagy magyar valóság....! Arról nem beszélhetnek, hogy a kormány sikeresen oldott meg bármit is.....!
  A forint dől, mindenki támadja a kormány intézkedéseit, még jobboldali szakemberek is....sorban kudarcok nemzetközi tárgyalásokon...! (Itt ne keverd azt, hogy udvariassági látogatást tesz európában, mert tárgyalni Putyinhoz ment, ahogy Sárközy ő is felmosta vele a padlót!”
 • 14. stewe7109 2010. december 14. 09:30
  „Néha úgy érzem a hírműsorok nem szólnak másról mint a "kirabolta, megverte, megölte, ellpota, sikkasztotta,stb"
  Nagyon jó érzés...
  :-/”
 • 13. gjozsi88 2010. december 14. 09:14
  „még annyit!
  A Fidesz egész eddig arról beszélt a kampányban, hogy a közbiztonság érzetünk pocsék egyre rosszabb, noha az adatok folyamatosan javultak....most átvette a kormányzárt, egyetlen adatunk érdemben nem változott, egytlen folyamat nem gyorsult fel, de mégis javult a közbiztonság érzetünk!
  Persze a jobboldali média nem manipulál!
  Csak halkan jegyzem meg, hogy a HÍR TV híradója 80% ban a szocik ellen inditott eljárásokat közvetiti!
  Egy esemény, egy idézés egy egész hétig vezető hír náluk!”
 • 12. gjozsi88 2010. december 14. 09:06
  „rick!
  Hol a hamis valóságkép ott, ahol megtörtént eseményekről beszélnek?

  Egyébbként ajánlom figyelmedbe a jobboldali kommunikációt csak a magánpénztárakról:
  A Rogán azt mondta, hogy a magánpénztári járulék soha nem volt a befizetzőké, sőt Selmeczy arról beszél, hogy ez egy eltőzsdézett vagyon....most meg a reálhozamot adó mentesen felveheted!
  Abból ami soha nem volt az enyém és nincs meg?
  Hogy van ez?”
 • 11. rick_ 2010. december 14. 08:49
  „Tudod joci, ha a "szólásszabadságot" valaki arra használja, hogy embertömegeket hamis valóságkép közvetítésével hibás értékítéletekre és káros szocializációs folyamokba kényszeríti, az bizony nem szerencsés.

  Képzeld el, ha Hyttler úr a szólásszabadságában egyszer csak a harcáról ír egy könyvet? Vagy Marchs, Engelx, Leneyn urak szép dolgokra kezdenek el buzdítani szabadon. Vagy az autókereskedő -aki nem az államtól kapja a pénzét- szabadon beszél neked fantasztikus teljesítményről, kevés futott kilométerről, kifogástalan állapotról...

  A tömegtájékoztatásnak - mint az egyént és a társadalmat egyaránt befolyásoló tényezőnek - kell legyenek írott vagy íratlan normái, amik szem előtt tartása legalább olyan fontos, mint az információ szabadsága.

  Tudod mit? Nem baj az se, ha te másként gondolod.”
 • 10. gjozsi88 2010. december 14. 08:28
  „rick!
  Jogállamban szólás szabadság volt....hogy valaki, aki nem az államtól kapja a pénzét, miről beszél, az az ő magánügye, azaz szólása szabadsága!
  Majd, ha a néző nem erre kíváncsi elkapcsol és nézi a mézes mázos, szirupos köztévéket!”
 • 9. calico 2010. december 14. 08:25
  „Elvtársak, márpedig nálunk nincs bűnözés!”
 • 8. arrajáro 2010. december 14. 08:06
  „Egyszerű: Kevesebbet kell bűnözni v. hosszabb hiradó kell !!”
 • 7. rick_ 2010. december 14. 07:43
  „bősárkányi

  Ugye nem gondolod, hogy arányaiban annyi bűncselekmény meg botrány történik az egyébként pozitív, vagy akár hétköznapi "normális" történések mellett, mint amennyi jelenleg a médiában megjelenik?

  Eredményként olyan falvakban, városokban, ahol évtizedek óta vagy az elmúlt évszázadban se volt autófeltörés, gyilkosság, nemi erőszak, napi szinten benne van az emberek gondolataiban az ezektől való félelem... Szerinted ez a normális? Szerinted ettől egészséges lesz a társadalom? Szerinted miért és kinek jó az, ha az embereket folyamatosan félelemben, rettegésben tartják, ha úgy nőnek fel fiatal generációk, hogy irreálisan alacsony valószínűségű szörnyűségektől rettegve alszanak el esténként, és idegenednek el egymástól már gyerek korukban?”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herendi porcelánt hamisítókat fogtak el a rendőrök

Egymillió forint értékű hamisított herendi porcelánt és a gyártáshoz használt nyersanyagokat… Tovább olvasom