Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Hetvenmillióval vezet a munkaügyi bírság-lista éllovasa

A munkavédelmi szabálytalanságokat tekintve a kereskedelem és a vendéglátó ipar megelőzte az építőipart.
A bírság lista első tíz helyezettje - egyenként - több mint 10 millió forintot fizetett, az első helyezett bírsága 70,6 millió volt - az adatokat a feketelista.hu közölte az MTI-vel. Idén az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) 43 ezer munkaadónál végzett ellenőrzést, és közülük 31 ezernél találtak az szabálytalanságot ellenőrök.

Az ellenőrzések során 48 ezer feketén foglalkoztatott személyt azonosítottak. A munkavédelmi ellenőrzések 17 ezer munkahelyre és 671 ezer dolgozóra terjedtek ki. Itt az a változás, hogy a tavalyig bő 40 százalékkal vezető építőipart a kereskedelem és vendéglátás váltotta fel a negatív lista élén. Gyakorlatilag minden második szabálytalanság ebben az ágazatban történt.

A feketelista.hu kilistázta azt az 50 céget, amelyre a legnagyobb bírságot szabta ki az OMMF. Első helyen a budapesti Power+B 2007 Munkaerő-közvetítő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, 70,6 millió forintos bírsággal, amit külföldiek engedély nélküli foglalkoztatásáért érdemelt ki.

Második helyezett az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ugyanezért a vétségért, 59 milliós bírsággal. Ez a cég építtette a nemrégiben átadott kelenföldi Allee bevásárló központot. A harmadik helyezett TO-RO Vendéglátó Kereskedelmi Kft. 26,7 milliós bírságot kapott ugyan csak külföldiek engedély nélküli foglalkoztatásáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nőt kezelnek a veszprémi kórház intenzív osztályán

Egy H1N1 vírussal fertőzött nőt kezelnek a veszprémi megyei kórház intenzív osztályán. Tovább olvasom