Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Halasztják a vádemelést a Sukoró-ügyben

Harminc nappal meghosszabbították a vádelőkészítés szakaszát a Gyurcsány Ferencet is érintő, úgynevezett Sukoró-ügyben – értesült a Népszabadság és a Magyar Hírlap.
A Népszabadság szombati száma szerint a késlekedés egyik oka, hogy a két éve hűtlen kezelés gyanújával indult - és a végére kilenc gyanúsítottat, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt is eljárás alá vont - folyamat során 40 ezer oldalnyi irat keletkezett, amelynek érdemi megismeréséhez mindegyik gyanúsítottnak és védőjének joga van. Az iratanyagot Gyurcsány Ferenc - élve jogával - nem adathordozón, hanem papíralapon kérte. A dokumentumokat az ügyészség dolgozói hosszú heteken át másolták - írja a lap.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a Népszabadság kérdésére elmondta: a vádemelés meghozatalára vonatkozó eredeti határidőt az elmúlt napokban hivatalosan is egy hónappal meghosszabbította, így legkésőbb június 10-ig kerülhet sor a vádemelésre. A vádhatóság vezetője arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a kilenc gyanúsítottból végül nem mindegyik ellen emel majd vádat az ügyészség, azt válaszolta: "amíg nincs döntés, bármi elképzelhető".

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a szombati Magyar Hírlapnak azt mondta: összesen 90 nap áll rendelkezésre az eljárás ezen részére, vagyis a vádelőkészítést kétszer lehet meghosszabbítani. Cáfolta, hogy a hosszabbításnak köze lenne ahhoz, hogy több gyanúsított kikérte a több mint 40 ezer oldalnyi nyomozati irat fénymásolatát.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2012. május 12. 07:55
    „Persze, hogy halasztják a vádemelést, minél később adják be a vádemelést, annál tovább lehet rajta csámcsogni. A tárgyalás jól jön az majd a fidesznek 2014-ben, közvetlenül a választások előtt. Az ügyészséget és a rendőrséget is az Orbán diktatúra vezényli. Gyurcsány szakdolgozatának eltűnésével kapcsolatban is megszüntette a rendőrség a nyomozást. Érthető is, mert a szálak valószínű, hogy egész Orbánig vezetnek, hiszen nagy valószínűséggel ő lopatta el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MAL Zrt. tulajdonosai beperelték a környezetvédelmi minisztert

Jó hírnév megsértése miatt indított pert Illés Zoltán ellen a Magyar Alumínium Zrt. menedzsmentjének három prominense. Tovább olvasom