Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Gyurcsány-platform kérdéseiről szavaznak

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform kérdéseiről tart pártszavazást az MSZP június 22-e és 28-a között, azaz a Mesterházy Attila által javasolt kongresszus után.

Simon Gábor, a testület elnöke az ülést követően újságíróknak elmondta: a választmány támogatta az elnökség javaslatát, s csak a Gyurcsány-platform kérdéssoráról írt ki pártszavazást, azt nem egészítette ki újabb felvetésekkel.

Így az MSZP tagjai a többi között dönthetnek arról, hogy közvetlenül válasszák-e a pártelnököt és a megyei elnököket, valamint arról is, hogy a pártvezetők és az e tisztségekre jelöltek jövedelem- és vagyonnyilatkozatával kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztető bizottsága ellenőrzést folytathasson-e.
Simon Gábor elmondta, hogy a pártszavazás előtt az MSZP tagnyilvántartását "pontosítják".

Az MSZP-kongresszus összehívását kezdeményezi Mesterházy

A pártelnök a választmány szombati ülésén azt mondta: az MSZP jövőjéről szóló vitákat korrekt és átlátható módon kell lezárni, ezért azt javasolja, hogy a szocialisták június 18-án tartsanak kongresszust, ahol a többség eldöntheti, milyen pártot tart kívánatosnak. Hangsúlyozta, hogy a kongresszus határozatai minden párttagra kötelezők. "Ha tisztességes, nyílt vitában a többség eldönti, hogy milyen pártot szeretne, azt mindenkinek tudomásul kell vennie" - mondta, kiemelve: a fontos, stratégiai kérdésekről szóló belső viták lezárása után az MSZP önmaga helyett az ország dolgaira összpontosíthat. Mesterházy Attila közölte, hogy javaslatáról egyeztet az országos elnökséggel, amely összehívhatja a kongresszust.

Olvasóink írták

 • 4. rommel 2011. május 28. 22:29
  „NEESKENS
  TE IS OTT LESZEL ?
  GRATULÁLOK !”
 • 3. Neeskens 2011. május 28. 14:42
  „Rommelka a fidesznyikekre gondolsz?”
 • 2. Amorphis 2011. május 28. 13:20
  „Utánam Srácok!!!! Muhahha!!! Kretének!”
 • 1. rommel 2011. május 28. 11:56
  „A KÖVETKEZŐ GYŰLÉS MÁR A SITTEN LESZ !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzzük meg az erdőtüzeket

Fokozott óvatosságot kér a katasztrófavédelem az erdőtüzek megelőzése érdekében. Tovább olvasom