Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Fidesz: az online pénztárgépek bevezetése össztársadalmi érdek

Az online pénztárgépek bevezetése össztársadalmi érdek, egyszeri, előrelátható és elviselhető költséggel jár, amelyhez a kormány támogatást is nyújt a hazai vállalkozásoknak - közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel.
A nap folyamán az MSZP-s Szanyi Tibor sajtótájékoztatón követelte a kormánytól, hogy tegye ingyenessé a pénztárgépcserét a mikrovállalkozások számára. Az LMP pedig közölte: törvénymódosítási javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a kisvállalkozókat ne lehetetlenítse el a pénztárgépek online bekötésének költsége.

A Fidesz sajtóirodája közleményében azt írta: az új pénztárgéprendszer várható pénzügyi és társadalmi hatása egyértelműen pozitív, ezt a szomszédos Horvátországban készült friss felmérések is igazolják, ahol az év elején vezették be az online gépeket.

A nagyobbik kormánypárt szerint "míg a Gyurcsány-Bajnai-kormány tétlenül nézte az adócsalásokat, sőt a kieső adóbevételeket a tisztességes adózóktól és a magyar családoktól hajtotta be", addig a jelenlegi kabinet az online pénztárgépek bevezetése mellett döntött, mert azok tisztességes piacot teremtenek.

A cél az, hogy minden kereskedés vallja be és fizesse be a ráeső adóterhet, és senkinek ne kelljen azért többet adóznia, mert mások adót csalnak - hangsúlyozták, hozzátéve, hogy a rendszer bevezetése így minden vállalkozásnak is érdeke, és teljesen átlátható szabályok szerint történik.

"Nem az online pénztárgépeken, hanem saját magán kellene kezdeni a korrupció elleni harcot a bukott baloldalnak, és meg kellene szabadulnia a korrupt Gyurcsány-Bajnai-korszaktól, de ehelyett azt látjuk, hogy a múlt koalíciója újra együtt van" - fogalmazott közleményében a Fidesz.

Olvasóink írták

 • 20. dzosester 2013. augusztus 09. 10:17
  „Ez az egész egy nagy lehúzás már megint! :( Én pl "KATA"-s kisvállalkozó vagyok!Tehát én mindenkinek ütöm a gépet,még édesanyámnak is!Ezzel csak megint jól megtömjük valakinek a zsebét!!!!Vagyis én nem,mert inkább visszamondom a vállalkozásomat!És majd szépen én is beállok segélyért!!!!!!Ha mások kaphatnak 0 év munkaviszonnyal segélyt,akkor én is nem?!Melyik a jobb????És pl ez az 50 ezer ft milyen segítség?????miért nem adják annyival olcsóbban???Miért akarják használni az ÉN pénzemet kb 1 évig mire talán visszakapom!?????”
 • 19. Valaki 2013. augusztus 06. 07:04
  „Nem tucc te semmit! :)))”
 • 18. embertelen 2013. augusztus 05. 20:30
  „Tudjuk, hogy a kommunizmus mindenek elé akarta helyezni az össztársadalmi érdeket. Belebuktak ebbe a gazdaságfilozófiába. A fidesz is bele fog bukni, csak idő kérdése!”
 • 17. 19 2013. augusztus 05. 16:47
  „oPTiKa,

  Nem kell feltétlen minden adatot feldolgozni, elég mintavételezni, és vagy szűrni, vagy csak az ellenőrzési pontnál figyelni. Meg az is lehet, hogy ezzel nagyobb halakat, kereskedelmi láncokat is meg tudnak szorongatni, mivel szerintem ott nagyban mehet a játék.”
 • 16. mindigatutit 2013. augusztus 05. 14:25
  „A legnagyobb gond szerintem a gusztustalan ár!Nem igaz ,hogy egy ilyen gép 200-250e ft.A másik,hogy a köcsög fidesz ebben az évben,ha ezt is hozzávesszük ,akkor 400-450e ft-ot vett ki a zsebemből.Hát köszi engem ne segítsen a fidesz csak hagyjon élni és dolgozni!!
  Amúgy a bekötéssel nincs bajom ,mert az tényleg nonszensz,hogy vannak olyan kerekedők akik be sem kapcsolják a gépet:(”
 • 15. oxana 2013. augusztus 05. 13:52
  „4. Legs

  Szeretném, ha megmagyaráznád.”
 • 14. oPTiKa 2013. augusztus 05. 11:13
  „#10, szerintem a NAV úgysem tud mit kezdeni ekkora adatmennyiséggel...”
 • 13. Eva- 2013. augusztus 05. 11:09
  „Három cég által forgalmazva
  (mert a paramétereknek az és csak az a számológép felel meg, amelyet ők forgalmaznak
  különleges kommunikációs csatlakozással)
  :)

  http://ezekmennek.info/penztargepmutyi-lehet-de-a-tiltakozas-igy-hiteltelen/

  ha elolvassuk mégolyanabb! :)”
 • 12. orion1 2013. augusztus 05. 09:57
  „Nem a pénztárgéppel van gond, hanem a pénztárgép mutyival. Tucatnyi magyar fejlesztő pénztárgépe vár elbírálásra, amit majd megkapnak, ha már minden boltos megvette a lengyel pénztárgépet”
 • 11. Valaki 2013. augusztus 05. 09:29
  „4. Legs

  Miért tennénk téged a gyermekek nyakába? :)))”
 • 10. 19 2013. augusztus 05. 09:08
  „Az online pénztárgépek esetében könnyebb lesz az ellenőrzés.
  Persze ez sokaknak fáj, főleg az adócsalóknak.
  Mindenki fizessen adót!”
 • 9. oPTiKa 2013. augusztus 05. 07:55
  „Hunicum, ha a kereskedelemben dolgozol, akkor tudhatod, hogy a pénztárgépekben eddig is bent volt a "fekete doboz", amit csak kijelölt szervizek cserélhettek / javíthattak. A fekete dobozba belekerült az összes vásárlás dátummal és időponttal együtt - vagyis az egészben "csak" annyi változott, hogy a NAV az adatokat nem x időközönként papíron kapja meg (napi / havi zárások), hanem valós időben. Ez kb. annyit jelent, hogy gyakorlatilag nem lesz változás - max. pszichológiai.

  A véleményem pedig az, hogy olyan gazdasági környezetet kell teremteni, hogy a kereskedőknek és szolgáltatóknak ne érje meg adót csalni. Ne csak a tévéről és az élelmiszerekről beszéljünk, hanem a festőkről, fodrászokról, kőművesekről is. Melyiktől kaptál legutoljára nyugtát?

  A televízió, számítógép, stb. kicsit sántít, ugyanis a kereskedőknek vagy számlát VAGY nyugtát kell adniuk. A számlán rajt kell lennie egyebek közt a vásárló nevének, de a számlát nem kötelező géppel kiállítani - vagyis egy számítástechnikai üzlet elméletileg simán megcsinálhatja, hogy mindenkinek számlát ad (ami mindkét félnek jó), ezért aztán soha sem kell nyugtát adnia - vagyis sosem lesz szüksége a NAV-hoz bekötött pénztárgépre...”
 • 8. Hunicum 2013. augusztus 05. 06:05
  „6. oPTiKa!
  Még egy utolsó röpke gondolat.
  Szerintem ha a te pénzedről van szó akkor azért megköveteled a számlát, ugye?
  Vagy te úgy vásárolsz televíziót, számítógépes alkatrészt, autót, hogy nem kérsz róla bizonylatot?
  De vásárolj olyan helyen ahol a vállalkozások tisztességesen működnek és ekkor az adócsalók (akik nem csökkentik az árakat ám, hanem halmozzák a vagyonukat ebből) köre jelentősen leszűkül, több lesz a háztartásban és végre épülhetne az országunk.
  És tök mindegy, hogy Fidesz, vagy MSZP vagy Bajnai. Teljesen lényegtelen az már,-ebből a szempontból.”
 • 7. Hunicum 2013. augusztus 05. 05:47
  „6. oPTiKa!
  Ló túrókat fogom észrevenni az élelmiszer árakban, elhiheted! Ez megint a szocik demagóg dumája.
  Én se emelek, pedig nem vagyok multi. ;) De nincs is olyan ismerősöm akik ezt a piti dolgot ráterhelnék a fogyasztóra.
  Ennek az egésznek nagyobb a füstje mint a lángja!”
 • 6. oPTiKa 2013. augusztus 04. 20:52
  „Hunicum, ki tudják termelni. Te ezt pl. az élelmiszer árában figyelemmel tudod majd követni.

  Amúgy már várom, mikor lesz kötelező az összes bankkártyás tranzakciót valós időben jelenteni a NAV-nak. Meg mikor kell GPS-es chipet ültetni a zemberek bőre alá.”
 • 5. pamutzokni 2013. augusztus 04. 20:41
  „A köznyelvben utalásos számlának hívottat (B.13-374/V/PM) nem kell beütni a pénztárgépbe.
  A nagy pénzforgalmazás pediglen ebből van, a cégek ugyanis utalnak, nem küldik a melóst 1-2 millióval a zsebében a messziségbe. Az utalás meg megjelenik a cég számláján-->így látja az apeh is,.
  Tehát mint írtam, ez csak lehúzás,”
 • 4. Legs 2013. augusztus 04. 20:12
  „Kicsit többről szól ez a dolog.Teljes ellenőrzés,nagy testvér.Készpénz nélküli társadalom,lopott idő.Tudom nem értitek.Ti tesztek rabláncot gyermekeitek nyakába.”
 • 3. pamutzokni 2013. augusztus 04. 19:54
  „"addig a jelenlegi kabinet az online pénztárgépek bevezetése mellett döntött, mert azok tisztességes piacot teremtenek."

  van aki ezt a maszlagot beveszi? Amit idáig nem ütött be az ember, azentúl sem fogja.
  Kell a költségvetéshez a zsé, ennyi.
  50 ezer támogatás? Igen, de 130-at befizetsz mellé :)
  Amúgy a lengyel cég kinek a rokona?
  450000 pénztárgépet fog eladni”
 • 2. Hunicum 2013. augusztus 04. 18:02
  „Milyen mikrovállalkozás az ahol nem tudnak kiadni egy online pénztárgépre? Ezen vállalkozások tulajdonosai menjenek inkább el alkalmazottnak.
  Megjegyzem, eddig is volt egy cég megalapításának költsége. Most kicsit több, de aki nem tudná azt megtermelni, az könyörgöm ne akarjon már saját lábon megélni.”
 • 1. állampógár 2013. augusztus 04. 18:02
  „Teccik ez a bukott baloldal sablon szöveg minden témánál.Meg a magyar családokkal.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: tegyék ingyenessé a pénztárgépcserét a mikrovállalkozások számára!

Legalább egy évig vállalják át a telekommunikációs költségeit - fogalmazta meg az ellenzéki párt követelését Szanyi Tibor.
Tovább olvasom