Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Fidesz: a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány benzintender-terve

A fideszes Kontrát Károly szerint a kormányszóvivő megpróbálta félrevezetni az embereket, ugyanis a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány benzintender-terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek.
Közleménye szerint a szocialista kormány jogszabálysértő és a nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni. A döntésnél figyelmen kívül hagyták azt a jogszabályt, hogy ezek a szervezetek csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatónál vásárolhatnak üzemanyagot. A Bajnai-kormány döntése után azonnal ellátták az érintett szervezeteket - így a rendőrséget és a titkosszolgálatokat is - OMV-kártyákkal.

Ezt követően a rendőrség vezetői jelentették parancsnokaiknak, hogy a kormány akaratának végrehajtása jelentős mértékben nehezíti a napi feladatok eredményes végrehajtását, hiszen sok esetben 50-100 kilométerre található a legközelebbi OMV-kút. A jogszabálysértő határozatot a kormány - nyilván az ellenzék és a sajtó nyomására - módosította, és kivette a rendőrséget illetve a titkosszolgálatokat a rendelet hatálya alól - írta Kontrát Károly. Ma a helyzet az, hogy a rendőrségnek közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag-ellátás érdekében, mégpedig a hírek szerint zárt eljárást, amelyre az Országgyűlés rendészeti bizottsága adhat majd engedélyt. A hírek szerint a kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel a Mol úgy döntött: az új közbeszerzési eljárás elbírálásáig a napi árnál 15 forinttal olcsóbban szolgálja ki a rendőrségi és titkosszolgálati járműveket.

A kérdés mindezek után az: kinek az érdekeit szolgálta az OMV kiválasztása? - tette fel a kérdést Kontrát Károly. Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton azt mondta az MTI-nek, hogy a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak. Ezt arra a lapinformációra reagálva jelentette ki, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg. Szollár Domokos ismertetése szerint mintegy ezer intézmény fog az OMV-nél tankolni, mert ott sokkal olcsóbb az üzemanyag.

Azonban azok az intézmények, amelyek nemzetbiztonsági szempontból érzékenyek, stratégiailag pedig kiemelten fontosak - 29 ilyet azonosított a kormányzat - továbbra is a Molnál tankolnak, ugyanis a Mol az egyedüli üzemanyag-szolgáltató Magyarországon, amely nemzetbiztonsági védelem alatt áll. Mint mondta, a köztársasági őrezred, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők gépkocsijainak tankolása nemzetbiztonságilag érzékeny, mindenki úgy tankol, ahogy eddig, a Molnál. A szombati a Magyar Nemzet azt írta, hogy a rendőrség nem tudott arról nyilatkozni, hogy a jövőben hol tankolnak, a mentőszolgálat továbbra is a Moltól veszi az üzemanyagot, a tűzoltók pedig Budapesten mindkét olajtársaságnál, vidéken pedig a Molnál tankolnak.

Az állami szervek tankolására kiírt pályázatot az osztrák OMV nyerte, egy kormányrendelet ugyanakkor a rendvédelmi szerveket arra kötelezi, hogy a nemzetbiztonsági védelem alá eső Moltól vásároljanak benzint vagy gázolajat.

Olvasóink írták

 • 6. jánosi 2010. január 03. 17:09
  „5.
  pitiáner spórolás lett volna, inkább valakiknek a zsebe telt meg a témától !
  miért nem spóroltak az autópálya alagutakkal, völgyhíddal, a ppp konstrukciós lopásokkal, BKV
  kielégülésekkel, Hunvaldokkal, cuslágokkal, kutyafitnesszel, 30 cm -es kilátókkal ................
  Áltüntetők verésére, csillagháborús jelmezre van pénz, benzinre nincs ?”
 • 5. gjozsi88 2010. január 03. 12:24
  „Már az is baj, hogy próbáltak sporolni!!!
  Kiderült, hogy nem lehet, belátták visszacsinálták!
  De ettöl még nem sporoltunk, pedig kellene!!!
  Ugyanigy visszacsinálták az egészségügy reformját, mert látták, hogy a bal.... miatt nem lehet, de itt sem sporoltunk, pedig lehetne és kellene!!!”
 • 4. Reális 2010. január 03. 10:37
  „És a magyar böszmék meg rájuk szavaztak 2006-ban, és még mindig van 10-15% böszme,akik rájuk fog szavazni!”
 • 3. jörg 2010. január 02. 23:03
  „Patriot

  Idézzük az őszödi klasszikust: ""Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem."

  Ebben igaza volt. Impotens pancserek.”
 • 2. sila 2010. január 02. 21:43
  „Mi az, hogy a a gépkocsik tankolása nemzetbiztonságilag érzékeny.... ??? Pár évvel ezelőtt még a laktanyaudvarokon tankolták a vizes sz..rt akkor jó volt??
  Egyébként nem tudom ki javasolta ezt az OMV baromságot, mert valóban kevés van a kutakból, a süniknek meg a havi üza keret már két hét után elfogy. Mi lenne ha kb. három szoli üzemanyagát csak arra fordítanák, hogy visszaérjenek tankolásból????
  Különben ez csak hab a tortán a rendészeti szervekkel kapcsolatos elbaltázott intézkedések sorozatában.”
 • 1. Patriot 2010. január 02. 19:02
  „Komolyan mondom már nem tudok annak örülni,hogy ennyire bal.aszok, teljesen szétesett a kormányzati munka.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek Szabolcsban

Több közlekedési baleset is történt szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tovább olvasom