Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fidelitas: az SZDSZ és Bajnai fizesse vissza a félmilliárdos tartozást

A Fidelitas arra szólította fel az egykori SZDSZ-eseket és a "velük szövetkező" Bajnai Gordont, hogy fizessék vissza a liberális párt 500 millió forintos tartozását.
Falusi Vajk, Fidelitas alelnöke vasárnap egy félmilliárd forintos tartozásról kiállított nagyméretű csekket vitt a Haza és Haladás egyesület óbudai székhelyéhez és arról beszélt: ha Bajnai Gordonék befogadják a "politikai emésztőgödörből szépen lassan visszakapaszkodó volt SZDSZ-es politikusokat", akkor itt az ideje, hogy rendezzék azt a tartozást is, amit az SZDSZ hagyott hátra a magyar adófizetőknek. Kifejtette: már 500 millióra rúg az az összeg, amit a szabad demokraták nem fizettek vissza a hitelező Magyar Fejlesztési Banknak (MFB).

A Fidelitas alelnöke úgy vélte: az SZDSZ-esek "ma ismét észosztással és folyamatos politikai hazugsággal próbálnak politikai tőkét szerezni", de elfelejtik, hogy "húszéves károkozásuk miatt egyszer már a szemétdombra juttatta őket a választók akarata".

Falusi Vajk kijelentette: a Fidelitas felszólítja "az SZDSZ árváit, a liberális gittegyletek jelenlegi vezetőit, valamint a velük szövetkezett Bajnai Gordont, hogy ne hárítsák át a felnövekvő nemzedékre a politikai felelőtlenségük pénzügyi terheit". Hozzátette, hogy Fodor Gábor, Kuncze Gábor, Kóka János és Bajnai Gordon már elég terhet róttak a családokra, ezért azt kérik, hogy az SZDSZ adósságát "ugyanolyan fegyelmezetten fizessék vissza, ahogy a magyar emberek éveken át fizették az ő politikai ámokfutásuknak az árát".

Korábban Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója is az irodavásárlásra felvett hitel visszafizetésére szólította fel az SZDSZ egykori vezetőit.

Olvasóink írták

 • 5. BJ.MÓVÁR 2013. november 04. 22:45
  „Ezek a jövő semmirekellői! Ne szólítsanak ők fel senkit se! Még nem tettek semmit le az asztalra,de úgy látszik nem is akarnak,inkább a "nagyok" példáján tanulva közpénzből szeretnének jól megélni,megtollasodni!!!”
 • 4. Demalgon 2013. október 28. 00:20
  „A fidelitas inkább fizesse vissza azt a 90 milliós köztartozást, amelynél az APEH-ot kérték meg, hogy engedje el, vagy legalábbis mérsékelje azt, mert büdös fizetni.”
 • 3. Madarász 2013. október 27. 18:13
  „A FIDESZ mutasson példát az elmutyizott pénzek visszafizetésével, biztos több félmilliárdnál, ne csak bort igyanak, vizet prédikáljanak.”
 • 2. LAZA 2013. október 27. 15:58
  „Te jóságos ég!
  Ezek dumálnak?
  Természetes,hogy minden pártnak vissza kéne adni azt amit az államtól kapott és hasznot húzott belőle!
  Ám,hogy pont a fidesz vagy annak baráti,testvéri szervezetei reklamálnak.
  Nincs a világnak olyan tájéka ahová ne küldenének a Magyar Adófizetők milliárdjaiból.
  Nem másért mind a szavazatok maximálásáért.
  Idehaza meg milliók éheznek.
  Fúj!!!!!!!!!”
 • 1. 621 2013. október 27. 14:30
  „Fiókok! Ti meg szóljatok, a "nagyoknak", hogy a székház árát, a kaya-I. pénzeit, a kövértestvér közüzemi tartozásait fizessék meg NEKÜNK!!!!A mi pénzünk volt - ill. az a mai napig is,csak el van lopva(!).....Ha jól tudom a papagájként általatok kért pénz banké - nem is tudtam, hogy ennyire aggódtok értük - ill. van fedezet.... Röhej!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

33 milliárd forintos országos útfelújítási program indul

Több mint 520 kilométeren 287 kritikus állapotú szakaszon javítják majd fő- és mellékutak hibáit. Tovább olvasom