Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Európában is kiterjedt influenzajárvány van

Magyarországon is országos a járvány, február 3. és 9. között országosan 17 100 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Tizenegy európai ország számolt be kiterjedt influenzajárványról - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint az Európai Unió területén az elmúlt héten az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma 16 országban növekedett a megelőző hetihez képest.

A betegektől vett légúti mintákból a laboratóriumi vizsgálatok során az igazolt influenzás esetek 97 százalékában az influenza vírus jelenlétét igazolták.

Magyarországon is országos járvány van, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint február 3. és 9. között országosan 17 100 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 20 százalékkal több az előző hét adatainál.

A járványküszöb egy hét alatt 15 ezer új megbetegedést jelent.

Az Országos Epidemiológiai Központi korábbi tájékoztatása szerint a betegek több mint egynegyede volt gyermek, 40 százalékuk pedig a 15-34 éves fiatal felnőtt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25 százaléka, hét százalékuk pedig 60 év feletti volt. Veszprém megyében a betegek több mint 70 százaléka 15 évesnél fiatalabb volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma éjfélig lehet leadni a felsőoktatási jelentkezéseket

A jelentkezéseket elsősorban a felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet… Tovább olvasom