Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Emigrált a roma főtanácsadó: nem adta nevét a cigányokat nyomorító intézkedésekhez

Nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez - ezzel is indokolta a Kamarás István, Semjén Zsolt korábbi roma főtanácsadója, hogy családjával kanadai menedékjogot kért.
Nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez - ezzel is indokolta a Népszavának Kamarás István, a KDNP-hez köthető Barankovics Roma Műhely elnöke, Semjén Zsolt korábbi roma főtanácsadója, hogy júniusban családjával kanadai menedékjogot kért.

A Népszava csütörtöki számában beszámol arról, hogy Kamarás István közli: Magyarországon, de talán egész Európában a cigányság tisztességes érdekképviselete lehetetlenné vált. Véleménye szerint a tisztességes együttműködés, a kiegyezés az egész ország érdeke lenne, de a politikai pártok nem így gondolják, azoknak különböző okok miatt megfelel az egyre erősödő társadalmi megosztás, konfliktus.

"Aki szeretné saját népét képviselni, ellehetetlenítik, rosszabb esetben meghurcolják, akár börtönbe is zárják. Ezért az országból emigrálni kényszerülök és a cigányság évszázados kilátástalanságát kényszerülök a szívembe fogadni" - idézi a romnet.hu weboldalon megjelent, Kamarás István által írt véleményt a napilap.

Olvasóink írták

 • 7. fortuna54 2011. december 08. 21:11
  „Gondolom már fel is iratkozot a munkátkeresök táborába.Azért elég baj,hogy ilyen munkaerönek kell otthagyni hazáját.”
 • 6. rommel 2011. december 08. 20:01
  „TOVÁBBI SOK EMIGRÁLÓ ROMA EMBERT KIVÁNOK !!!
  NINCS SEGÉLY !!!
  MUNKA VAN !!!”
 • 5. Goldmund 2011. december 08. 13:17
  „Menjen csak nyugodtan!
  Vigye magával az összeset, legalább itt normálisabb viszonyok lesznek!”
 • 4. Oreg35 2011. december 08. 09:47
  „Nem véletlenül zavarják el őket a világban bárhová is "emigrálnak"! Csak nálunk van ilyen jó soruk! Ki látott már sovány romát? Roskadnak az arany alatt! Úgy el vannak nyomva!!!”
 • 3. Julianusz 2011. december 08. 08:49
  „Van jónéhány cigány ismerősöm, volt osztálytársam, aki tanult, dolgozik, a környezetét rendben tartja, a gyerekeit nem az utca neveli, mindezt nem gazdagon, de ugyanazokkal a feltételekkel, kedvezményekkel,nehézségekkel, amikkel egy átlag magyar állampolgár.
  De ez amit a többségük Magyarországon elvár, a semmiért, az egésznapos kujtorgásokért, ez nonszensz. "adjanak lakást, adjanak munkát(bár ez csak jól hangzik, mert el se menne, vagy max 2 napot, ha adnának) a gyereknek könyvet, füzetet, ebédet stb.
  Győrben kik sétálnak a belvárosban délelőttökön csoportosan, gyerekekkel, amikor ovoda, iskola,munkaidő van?
  Gyerekek az iskolában. Beilleszkedés? Nem azt jelenti, hogy az osztályban a 2-3 cigánygyerek hozza az órára amit kell, figyeljen tanuljon, ugyanazok a jogok és KÖTELESSÉGEK mellett, mint a nem cigány osztálytárs. Ez azt jelenti, hogy neki nincs, füzet, ceruza, lecke stb a tanár tolerálja ezt, adjon neki, holnap már úgysem lessz meg, a deviáns viselkedéséhez alkalmazkodjon a tanár, az osztálytárs, ha túlkoros is, akkor pláne! Ha csak 9-kor ébred a család, akkor 10-től van iskola, stb.
  Munkahely? Adjanak munkát! Na nem ám akármilyet, nincs meg a nyolc általános, csak 7, de a nyári tűző napban, a téli mínuszokban nem fogok gereblyézni, söprögetni az utcán. Minden nap 7-re jönni ezt nem lehet bírni, fárasztó. 3 napot dolgoztam, ma betelefonálok reggel, vagy már rámtelefonáltak, hogy mért nem mentem, mert fáj a fejem stb stb stb. beköltöznek a mocsokbó, a telepelből a lakótelepre, Pár hónap múlva az egész lakótelep környéke úgy néz ki, mint ahonnan jöttek. Hangozkodás, veszekedés, egymás közt is bicskanyitogatás, éjszaka rendőrség, rongálás stb.Ebből ssem lessz karika sem Magyarországon, sen máshol.”
 • 2. tomiwudu 2011. december 08. 07:57
  „Legyenek méltón részesei a Magyar társadalomnak!! S nem kell segély!”
 • 1. Madarász 2011. december 08. 07:52
  „Amennyiben az megnyomorítás, hogy dolgozniuk kell, mint más rendes embernek, akkor legyen az! Nagyon helyes, hogy nem tartjuk el őket tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten kezdődik a jelentkezés a felsőoktatási felvételire

Jövő héten, december 15-ével kezdődik a 2012 szeptemberében induló képzések jelentkezési időszaka, a… Tovább olvasom