Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Előzetesben a gólyatábori nemi erőszak gyanúsítottja

Egy budapesti férfit gyanúsítanak azzal, hogy megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban.

A Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A tábort szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hétfőn közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól "függetlenül történt" a nemi erőszak.

A Kaposvári Járásbíróság 30 napra elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy "egy fonyódi gyermektábor területén" bántalmazott egy lányt, majd erőszakkal közösült vele - tájékoztatta Vadócz Attila, a bíróság szóvivője az MTI-t hétfőn.

Az erőszakos cselekményről a Somogyi Hírlap online kiadása, a Sonline számolt be vasárnap. A rendőrség annyit közölt, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást, de egyéb információval nem szolgált az eljárás és a sértett érdekeire hivatkozva. Kiderült, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara augusztus 29. és szeptember 1. között tartotta elsőéves hallgatóinak szervezett táborát Fonyódligeten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) fonyódligeti gólyatáborának szervezett programjaitól "függetlenül történt" az a nemi erőszak, amelynek gyanúja miatt nyomozást indított a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta az ELTE hétfőn közleményben az MTI-t.
"Azt egyértelműen megerősítjük, hogy az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt" - tartalmazza a sajtónyilatkozat.

Felidézik, hogy a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság nemi erőszak bűncselekményének gyanújával indított nyomozást a fonyódligeti gólyatáborban történt eset kapcsán. Közlésük szerint amikor a biztonsági szolgálat és a szervezők észlelték a rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitást, kellő határozottsággal léptek fel, és gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról.

Végül hangsúlyozzák, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítják "az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását".

Előzmények:

Megerőszakoltak egy lányt péntek éjszaka egy fonyódligeti gólyatáborban - írta a Somogyi Hírlap online kiadása vasárnap. A történtekről egy olvasó számolt be a megyei lapnak, a rendőrség megerősítette az értesülést.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy nyomozást indítottak szexuális erőszak gyanúja miatt egy Fonyódligeten történt bűncselekményben.

A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölte, mely intézmény gólyatáborában történt az erőszak, illetve sem az áldozatról, sem pedig az elkövetőről nem adott információt.

Fonyódligeten a hétvégén két fővárosi egyetem gólyatábora is zajlott, az Átlátszó Oktatás blog szerzői pedig úgy értesültek, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történhetett a bűncselekmény péntek este.

A TÓK pénteki gólyatábori programját is felidézi a blog, eszerint vacsora után vetélkedőt és ismerkedős estet tartottak, ezt követően italakciókkal, bulival és "banzájjal" alakult volna az eredeti tervek szerint az éjszaka.

Az ELTE hétfőn ad hivatalos tájékoztatást a történtekkel kapcsolatban, miután konzultált a rendőrséggel.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevesztek, rendőrt hívtak a cannabist termesztők

Egy 25 éves férfi és egy 56 éves nő ellen nyomoznak, mert székesfehérvári házukban 139 tövet találtak a tiltott növényből. Tovább olvasom